Nakup Alfe 156 SW JTD

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
kuki
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: Fiat 500L 1.6mjtd
Kraj: Postojna

Pozdravljeni!
Nameravam kupiti Alfo 156 SW 1.9 JTD (81kW ali pa 85kW).
Sedaj pa me malo zanimajo vaše izkušnje s tem avto in mogoče
par podatkov (končna hitrost,poraba,stroški servisov)?

Hvala
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

O vsem je bilo že veliko napisanega, uporabi iskanje
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
kuki
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: Fiat 500L 1.6mjtd
Kraj: Postojna

Ja sem čisto nov na tej strani in sem malo pogledal in našel toliko vsega,
da sploh ne vem kje bi začel, zato bi vam bil hvaležen za te podatke.
LR 90
Alfa Member
Alfa Member

Fullll dober avto,hiper zadovoljen,končna 190km/h,poraba od 6,9l do 8,3l,lega na cesti odlična,zavore hiper dobre,samo luči niso vrhunske ampak samo zadovoljive

Toplo priporočam :)
lp Primož

http://www.alfaromeo-si.com/alfa/viewtopic.php?t=4162
One life.Live it!
Uporabniški avatar
ALFA rp
Alfa Member
Alfa Member

KUPI!

KRASEN AVTO. Ne bo ti žal.

LP
ALFA rp
Uporabniški avatar
Marco O'Polo
Alfa Junior
Alfa Junior

LR 90 napisal/-a:Fullll dober avto,hiper zadovoljen,končna 190km/h,poraba od 6,9l do 8,3l,lega na cesti odlična,zavore hiper dobre,samo luči niso vrhunske ampak samo zadovoljive

Toplo priporočam :)
lp Primož

http://www.alfaromeo-si.com/alfa/viewtopic.php?t=4162
Podpis pod to.
Sicer imam 2.4 jtd in mi pije povprecno med 7.3 - 7.5
156SW
Alfa Member
Alfa Member

Sam imam 1.9jtd 85Kw. naredil se cca. 50.000km v enem letu. Poraba 5.4 - 8.1l. Odvisno od voznje in relacije. Koncna je okrog 200km/h mogoc mal cez. Veliki servis pride manj kot 100.000sit - menjani vsi filtri, napenjalci, jermeni, vodna pumpa. Sam delam relacije od cca. 1000 do 1500km in moram rec da je avto super (zaenkrat). Je pa najlepsa voznja nekje med 150-170 km/h. Poraba pri tej hitrosti je cca. dobrih 7l. Sedaj mam prevozenih malenkost pod 180.000km. Za kaj vec pa vprasaj.

Lp
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

156SW napisal/-a:Sam imam 1.9jtd 85Kw. naredil se cca. 50.000km v enem letu. Poraba 5.4 - 8.1l. Odvisno od voznje in relacije. Koncna je okrog 200km/h mogoc mal cez. Veliki servis pride manj kot 100.000sit - menjani vsi filtri, napenjalci, jermeni, vodna pumpa. Sam delam relacije od cca. 1000 do 1500km in moram rec da je avto super (zaenkrat). Je pa najlepsa voznja nekje med 150-170 km/h. Poraba pri tej hitrosti je cca. dobrih 7l. Sedaj mam prevozenih malenkost pod 180.000km. Za kaj vec pa vprasaj.

Lp
-zelo realno napisano =D> =D> =D>
-zanima me edino kje si delal veliki servis,precej ugodno se mi zdi :doubt:
156SW
Alfa Member
Alfa Member

Veliki servis sem delal na nepooblascenem servisu (bela krajina). Kolega ma privat mehaniko, s tem da je prej delal na alfinem servisu in zadeve okrog alfe fiata in lancie zelo dobro pozna. Tocna cena je bla za to kar sem napisal 90.000 s tem da mi je se napolnil klimo. Ce te zanima naslov pusti mail pa ti napisem njegove kontaktne podatke.

Lp
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-hvala,za enkrat mi še kar manjka km do velikega servisa,pa še v garanciji je :wink:
CitroX
Alfa Junior
Alfa Junior

Zdravo.
Tudi mene zeloo zanima 156 SW z JTD motorjem.
Design, ki mu ni para... Kaj pa tehnika - vzdržnjivost in zaneslivost?
Zanima me model od 2002 - menda nakoliko prenovljena notranjost.
Glede na to, da o teh modelih ne vem praktično nič, bi bil vesel vsake informacije.....
Ima kdo kake izkušnje s firmo LUMINARY d.o.o., ki ima kar nekaj zanimivih 156. Od kod jih le vozijo.....
Kdaj se opravljejo kakšni servisi na teh modelih?
CitroX
Alfa Junior
Alfa Junior

CitroX
Alfa Junior
Alfa Junior

Nič dobrega?

Ne se hecat, kaj naj grem kar golfa kupit ?!
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Bom ti vsaj jaz odgovoril :)

Vglavnem verjetno so vsi avtomobili uvoženi, moraš se zavedat da je tveganje dost velko. Kaj se govori po forumu!? Da so večinoma avtomobili v tujini dragi, le tisti ornk zgonjeni so v tujini veliko cenej in da ravno to se rado uvaža k nam ker so servisi+kleparija dosti cenejši pri nas. Zdej teh Alf je v Sloveniji že tolk, da skor ne bi mogu verjet da so res vse zanič, ker pol so res čist vse zgonjene iz Evrope k nam prpelal. Kilometri? Menda če računalnik ni bil zresetiran se da ugotovit kolk kilometrov ma, če ne potem tega žal ne veš. Torej lahko samo ugibaš. Jaz predlagam da si sposodiš merilec laka in dobro premeriš avto, kaj vse (če) je bilo barvano pa pač po tistih stvareh kot sta obrabljenost notranjosti, diskov itd... ugotoviš kolk je resnično kolk ni. Glede prodajalcev? Luminary ma na uč lepe avtomobile, včasih menda celo prizna, če je bil avto barvan in kaj se je zgodilo. Za druge nimam pojma - le za Zego ti lahko povem da ne bi kar tako zastavil svojega imena in vzel v prodajo eno zanič Alfo, tako da njegova bi znala bit dobra... Je pa žal res vse skup ena velka loterija.

Več ti bodo povedali pa drugi :D
Zaklenjeno
  • Informacija