Alfa GT

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
156SW
Alfa Member
Alfa Member

Zanima me ce ma kdo kaj izkusenj z 1.9JTD mutijet tipom???? Predvsem udobje...vozne lastnosti... ????
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Vozu mjetko 6 prestav, dizla se niti ne sliš,pele se uredu... kaj naj ti rečem.. je kul. Sam men je GT premejhn avto tko k GTV. Pa mot me ker je na vsezadnje samo sploščena 147ka.
Uporabniški avatar
kristijan
Alfist
Alfist

Jaz mam gt-jko 1.9 m-jet in je res super avto vozi se super poraba je okrog 7,5 litrov lahko tudi manj jaz se pač vozim kr hitro in ne pazim na porabo, (ko smo šli v Ženevo na avto salon sem imel tempomat skoz na 140-150 km/h in smo prišli do gor in še ene 100km nazaj z enim tankom v glavnem čez 1000 km.) Kar se lege tiče je tud super jaz mam še sicer spuščenega tako a je zdaj kr trd sam men je pač to všeč. Kar se prostora tiče odspredaj ga je zelo veliko, odzadaj pač malo manj sam sej to je normalno avto je coupe in coupe-ji niso ravno poznani kot prostorni avtomobili, res je da zadaj lahko normalno sedijo veliki do 175 cm drugim pa že malo zmanjka prostora za glavo, prtljažnik je pa kr zadovoljiv. Kar se motorja tiče nimam kaj rečt je res super vleče v vsaki prestavi, končna je po števcu okrog 225 km/h če je pa malo navzdol (npr. pri nanosu ko greš na morje je pa šlo tudi 240 km/h :) ), tako da če nameravaš kupit gt-jko ti jo vsekakor priporočam ker je super avto.
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

GTjka je ena najboljših alfa, kar so jih naredili. Imamo doma Mjetko pa se moja 147 ne more primerjat. Avtomobil ima mnogo boljšo lego že v osnovi. Ko smo jo dibili sem imal jaz mojo 147 spuščeno za 60mm in 17" gume pa je bil GT v ovinkih hitrejši na 16". V glavnem za vozit res dober avtomobil.

Motor ima malo večju turbo luknjo kot ostali JTDji, vendar se zelo rad vrti in se ga da zelo tekoče vozit. V tem pogledu je mnogo boljši kot unijet, saj se nič ne upira niti visokim vrtljajem.

Glede prostornosti veš kako je, moji mami so še zadnji sedeži odveč, vendar je vzela GTja, ker ji GTV ni bil všeč.

V glavnem, po mojem mnenju zelo dober nakup.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Jst mam približno tri ure izkušenj s tem avtom :D
Sem dobil kot darilo za RD pač avto za tri ure + 20 litrov nafte...

Kej slabga nimam za povedat - udobje super, prostora več kot dovolj (za coupe presenetljivo tudi zadaj), motor je znotraj res tih (če ga poslušaš zunaj je pa tko kot vsak dizel - Renault Traffic stil :( ) potem lega in vodljivost pač tipična alfa - odlično...

Motor je pa tko - z dizli nimam velik izkušenj me je pa res presenetu - prva, druga prestava sicer ful kratka, gume trga v nulo :D potem pa v vseh prestavah ogromno navora... končna hitrost je tako kot v knjigci točno 215kmh in niti mal več (mam posnetke!) tistih 225-240kmh kar sanjaj... Je pa res da teh 215 kmh dobiš notr presenetljivo hitr... več itak ne rabiš... rabiš pa dobre bremze... in ima jih!
Poraba pa majhna - kljub temu da je šlo za kr "grob" test alfice ni porabla več kt 8L /100km...
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

Overs[t]eer napisal/-a:J udobje super, prostora več kot dovolj (za coupe presenetljivo tudi zadaj).
Khm, jah kok si pa "visok" :mrgreen:
V8
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

8AK napisal/-a:
Overs[t]eer napisal/-a:J udobje super, prostora več kot dovolj (za coupe presenetljivo tudi zadaj).
Sam pritožujete se :D :roll:
Mal manj žgancev bi jedl pa bi blo 8)
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Overs[t]eer napisal/-a:
8AK napisal/-a:
Sam pritožujete se :D :roll:
Mal manj žgancev bi jedl pa bi blo 8)
aha, pa kaj še :lol: greš na en basket? 8)
V8
156SW
Alfa Member
Alfa Member

Kak pa je s prostornostjo prtljaznika....????
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

156SW napisal/-a:Kak pa je s prostornostjo prtljaznika....????
Srednje veliko truplo gre notri :wink:
joke
V8
androh
Alfa Member
Alfa Member

8AK napisal/-a:
156SW napisal/-a:Kak pa je s prostornostjo prtljaznika....????
Srednje veliko truplo gre notri :wink:
joke
Hehe!
Zame je prtljažnik pri GT-jki dovolj velik. Pa saj cupeji imajo vsi velike prtljažne prostore....

Kaj pa sprednji žarometi, a se je samo meni zdelo al svetijo res obupno slabo pri GT-jki?

Mimogrede, kolk forumašev pa sploh vozi Alfo GT?
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Ej, to pa smo že mii tudi opazili, luči morajo biti vedno spucane, če je že malo umazanije ne svetijo več ok.

Drugače pa prtljažnik je večji kot v 156 in konkretno večji kot v 147. Meni s ezdi naravnost ogromen, če pa se sedeži podrejo potem pa itak ni za govorit. Je tudi zelo lepo obdelah, s predalči, vtičnico in tako dalje.

Hmmmmm, koliko forumašev vozi GT, mislim da: mojam mama, kristjan, androh, ksenija, ....

To mislim, da os vsi.

Je pa odličen avto, tako kot sem napisal po mojem mnenju ena najboljših alfa sploh.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Sam cena je pa precej "nemska"...ampak ce to ni problem...je res ena lepsih stvaritev iz Milana...
Skoda da je malo takih z 3.2 motorjem, ki takemu avtu najbolj pristoji (sportnik)
androh
Alfa Member
Alfa Member

[quote="Teo"]Hmmmmm, koliko forumašev vozi GT, mislim da: mojam mama, kristjan, androh, ksenija, ....
quote]

Od kje si pa prišel na idejo, da si jo lastim jaz :D (nič ne bi imel proti, sem se sam vozil z njo)

Drugače pa mislim da je v SLO prodana sam ena GT s ta močnejšim motorjem...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

v Ljubljani je ena mislm da zlate barve, sam nevem a je SLO registracija...
Odgovori
  • Informacija