izkusenj nimam, vem pa da je cenejsa varianta drugi fedri (eibach recimo) in vuga v gorici ... za obnovo in po zelji utrditev amortizerjev racuna nekje do 30k (vseh 4-ih)
Amortizer s.p je tak nategator da glava boli....mogoče kdo res OK pride pr njem čez, sam jest ne bi resiral....Sem slišu že da je tud računu, ne dabi se avta dotaknil...Lastnik je valda pogrunt čez par dni...mislm...komi čakam da propade, da se en OK najde v Ljubljan.
Jaz sem pri njemu naročil eibach vzmeti, potem mi jih je tudi zmontiral uredil homologacijo, vse so super zrihtali tako da jaz imam dobro izkušnjo z njimi.
Turtle napisal/-a:Amortizer s.p je tak nategator da glava boli....mogoče kdo res OK pride pr njem čez, sam jest ne bi resiral....Sem slišu že da je tud računu, ne dabi se avta dotaknil...Lastnik je valda pogrunt čez par dni...mislm...komi čakam da propade, da se en OK najde v Ljubljan.
V Ljubljlani oz. v okolici imaš Jenko-ta v Homcu, telefon je 041/734-772! Zaenkrat nisem imel slabih izkušenj, niti nisem slišal kakšne pritožbe s strani kolegov, ki so "sodelovali" z njim. Na svoje delo nudi tudi garancijo, kar že nekaj pove. Cenovno je pa zelo ugoden, kvaliteta je 1A!
Sicer pa kar se tiče predelave vzmeti, ti priporočam nakup športnih vzmeti, ker je predelava včasih lahko malo rizična, seveda je to tudi odvisno od avtomobila in obsežnosti posega.
Kar se tiče amortizerjev pa ni problema, ker ti jih bo obnovil in stršal po želji. Jaz sem še vedno zadovoljen oz. nisem opazil kakšnih sprememb na slabše.
tut jest sm slišal da je bl tk tk, grem pa glih zdej k vugi, sicer servis za prednje teleskope od motorja, računa 5 jurjev po komadu, sporočim ko bo fertik
Avto sem peljal nižat k njim kakšen mesec nazaj.
Spredaj levo je bil problem razdret vse skupaj da bi dobil mehanik amortizer z fedrom ven.Mehanik je tolkel z macolo,šponal z cevjo,klel da je bilo groza.Ko je razdrl je premnik grel da je dobil vijak s katerim je fiksiran amorizer ven (btw. a kdo ve če se struktura aluminija spremeni če ga greješ in koliko to vpliva na porušenje?).
Mene je bilo groza ko sem gledal kako dela,pa sem mehanik in sem videl že ogromno nemogočih situacij ampak so se vse rešile na lažji način.Nekje sem mu že mislil reči da naj neha in nazaj sestavi nazaj tako kot je bilo ampak je*iga je bilo že na pol narejeno...
Med tem je opazil da je napokan končnik na zgornji roki.Res je bil,in sem tudi videl znake ko je počil do konca,ki kažejo da je bil napokan že prej.Zamenjali so mi tudi roko. (Sreča da so opazili da se ni zgodilo mi kje na poti da bi počil.Hvala!)
Nazaj sestavi brez problemov.
Sem pa prejšen teden opazil da mi manšeta na homokinetičnem zglobu
na levi strani meče masto po feltni in po vsem blatniku.Avto dvignem in opazim da je predrta oz. malenkost počena na vrhu ''rebra'' kar niti slučajno ni nastalo zaradi utrujenosti materijala,ker takrat poči manšeta znotraj ''rebra''.Poškodba je mehanska narejena z kladivom,pajserjem ali ne vem s čim...Poizkusim zalepit tiste 2 luknjici na mašeti z lepilom,ki je nalašč namenjeno lepljenju gume in plastike,vendar je popustilo po parih dneh.OK...manšeto bom zamenjal pa bo,saj ni tak stošek sem si mislil.
Danes sem menjeval hladilnik in prej moraš sneti kolesa da lahko odbijač in nato hladilnik-sej ni važno.
Opazil sem da je na končniku na spodnji roki prav tako na levi strani raztrgana gumica in prah leti na polno v zglob končnika.Iz tega končnika je tudi snemal premnik pri menjavi vzmeti.
Za piko na i je pa na desni strani spredaj na končniku stabilizatorja matica podložena s kakimi petimi podložkami tako da varovalna plastika v matici sploh ni na navoju?!?Zakaj že?
Počasi mi je zdaj dovolj napak.Pred menjavo vzmeti tega 100% ni bilo ker sem pri vulkanizerju ko mi je menjaval gume zgolj preventivno vse pregledal.
Kaj naj naredim?Naj reklamiram?Odgovor je že v naprej znan-To ni bilo storjeno pri nas.Če mi priznajo reklamacijo pa nisem nor da jim dam še enkrat avto rihtat.
Najlažje je seveda brez besed na svoje stroške zrihtat,ampak se mi ne zdi prav da plačujem za napake drugih.
Jaz mam amortizer šport amortizerje v kombinaciji z eibach vzmetmi. Zaenkrat zelo zadovoljen, avto se pelje k po tirih, ravno prav kompromis med športnostjo in udobjem. Tud odnos je bil korekten, sestavl so pa tko nazaj da na optiki niso mel sploh kej nastavljat, ampak mi je dal sam izpis za homologacijo. Priporočam.
No jaz imam glede Vuge zelo slabe izkušnje. Sem nesel k njemu vse 4 amortizerje za Xsaro da mi jih obnovi in 20% strša. Ko sem se cca 4 mesece vozil sem naenkrat opazil da mi avto zelo zanaša na ovinkih in da je eden zadnji amortizer masten. Ko sem pripeljal k njemu smo ugotovili da je zadnji amortizer dobesedno raztrgalo in to na mestu kjer ga je on popravil. In seveda potem sem bil jaz kriv da se vozim zanalašč po luknjah in še druge stvari iz katerih sta se norca delala. Sicer mi ga je popravil zastonj ker je bil v garanciji, ampak čez dva tedna je spustil še sprednji, ki pa ga nisem več peljal popravljat.
Tako da jaz vem, da rajši kupim nove amortizerje kot pa jih dam obnavljati, ker se po moje ne splača.
Bearex napisal/-a:No jaz imam glede Vuge zelo slabe izkušnje. Sem nesel k njemu vse 4 amortizerje za Xsaro da mi jih obnovi in 20% strša. Ko sem se cca 4 mesece vozil sem naenkrat opazil da mi avto zelo zanaša na ovinkih in da je eden zadnji amortizer masten. Ko sem pripeljal k njemu smo ugotovili da je zadnji amortizer dobesedno raztrgalo in to na mestu kjer ga je on popravil. In seveda potem sem bil jaz kriv da se vozim zanalašč po luknjah in še druge stvari iz katerih sta se norca delala. Sicer mi ga je popravil zastonj ker je bil v garanciji, ampak čez dva tedna je spustil še sprednji, ki pa ga nisem več peljal popravljat.
Tako da jaz vem, da rajši kupim nove amortizerje kot pa jih dam obnavljati, ker se po moje ne splača.
Jaz imam "vuga" obnovljene amortizerje in otršne! Sedaj grem proti 110kkm z njimi avto skupno 177kkm in so še dobri! Pred pol leta sem jih dal na tehnilčnem pregledat in mi je rekel da so OK! Tako da jaz z Vugo OK izkušnje!
Ciao Alfista
p.s. Je pa res, da je tip model in pol! Ne smeš slišat vsega kar on blebeta!!!