verjetno ze vsi veste, da sem zelo lepo pohabil svojo alfico na cestninski postaji, ko me je zmeckal tovornjak.
pa da na hitro opisem:
peljems e po stezi ABC, ki mi javi napako. okej, ni prvic, ni zadnijc. se postavim tja v oni cosak, kjer se caka, da lahko zapeljes k salterju in stojim.
tam v vrsti stojita dva tovornjaka.
prvi koncno spelje, drugi se kar stoji. ga gledam, a se bo premaknil, od nejga nic. si mislim okej, priden, pustil me je naprej, in pocasi zapeljem proti tetici v kabini.
nakar se isto odloci storiti tovornjakar in me pribije na ograjo ter tisci po njej, dokler ni zmanjkalo prostora. prej sploh skuzil ni (kao), da me je nabasal.
aja. voznik je pofukan ukrajinc, ki ne zna besede nemsko, anglesko, srbsko ali karkoli razumljivega. in se potem dela se bolj zabitega, ko mu in jaz in poluicaji hocemo kaj razlozit. evropskega porocila jasno nima noben.
polcaji vse popisejo, izmenjava podatke o zavarovalnicah, in s pohabljeno alfo se odpeljem domov. potem, ko mi policaji razlozijo, da voznik tovornjaka absolutno ni kriv, ker je bil na svojem pasu in ker me je imel v mrtvem kotu. jaz pa bom predlagan sodniku za prekrske. seveda od policajev rocno zahtevam video posnetek (vse je posnela darsova kamera) in podobne zadeve, da bi sodnik mene tudi opral krivde in bom lahko tezil zavarovalki.
policaji ne napravijo bukvalno nic od tega.
zacnem prirpavljat svojo obrambo, da postopek ni bi voden po ZUP (ni vazno, kaj to je, vazno je, da se da to naredit), nakar me danes klice policaj.
in mi pove, da ne grem pred sodnika, mapka bom dobil mandatno kazen 10 flik, 5 ce placam v osmih dneh.
juhej, naprej. za pet jurjev se mi zvizga, a sem strafan al nisem. ampak, ali ni to enako, kot da sem avtomatsko kriv za prometno nesreco?
kaj naredit z zavarovalnico? glede na to, da imam hin oba boka in vrata, da lahko v alfo vstopim skozi edina delujoca vrata na sovoznikovi strani in da bo klepanje in strihanje prislo la costa lota, imam sploh kake sanse kaj dobiti se od zavarovalnice nazaj?
Imam klasicen ao plus, pa zraven se sipe in sopotnike. nic kaska.
kupona nisem dal, me pa skrbi tudi boniteta. sicer imam 50%, amapk ce se zavarovalnica spomni, da sem kriv (mandatna kazen), grem takoj 15% dol.
tega pa jasno nocem.
any ideas?