Vzel bi letnik 99 ali 00. Servis se dela na vsakih 10000? noge sicer nimam kaj posebno težke, torej lahko pričakujem nekje okrog 8l?
So me kr fajn v dvome spravli, sam če je res tolk poraba tak ni neke sile.
Vprašal bi še za 1.9 JTD, ve kdo kolk bi mel ta porabe in če je so servisi dražji kot pr 1.6 ts?
lp
Zadnjič spremenil Ronnow, dne To Feb 21, 2006 10:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Jonas napisal/-a:Ma dej kaksna poraba 7-8l. Moja zre 10 pa je 145, ki je lazja od 156ke.
LP
Da se spravit tudi na 7l in sicer na avtocesti če pelješ bolj ali manj konstantno 130-140 km/h. Mestna vožnja je pa takoj med 8 in 9.
Sej imava iste mašine.
Jonas napisal/-a:Ma dej kaksna poraba 7-8l. Moja zre 10 pa je 145, ki je lazja od 156ke.
LP
Da se spravit tudi na 7l in sicer na avtocesti če pelješ bolj ali manj konstantno 130-140 km/h. Mestna vožnja je pa takoj med 8 in 9.
Sej imava iste mašine.
Ja pri moji ni, pa ce se na trepalnice postavim. Mam 80% relacije pri omenjeni hitrosti po AC pa mi poraba se nikol ni pod 9l padla. Zamenju sem pa......am ja 75% avta. Tko da nimava cist iste probleme zgleda
alo pozdravljen,sm lastnik alfe 156 1.6 16v in ti 100% garantiram,da mi avto pije v povprečju okrog 8 litov,pa naj kdo reče kar hoče.Karakteristike ima pa iste kot 155-ka 1.8,vem,ker sem tudi to imel.Avto (156)pa je zelo uredu in ti ga tudi zelo priporočam,pa še cenejši je kot diesel......sploh pa če se raje voziš bolj športno(višji obrati itd.)ti bencinarja močno priporučam.Glede servisov pa svetujem da ga redno opravljaš na vsakih 10000km,ker lepi in koristni konji,kot italijanski so.potrebujejo mnogo pozornosti.Čestitam že v naprej za ugoden nakup........
lp mare
Hej!
Imam 1.6 156 SW pa mi pozimi porabi cca 10l, poleti pa nekje 8l. Večino, no 99%, je mestne vožnje. Če si šparoven vzemi JTD, daleč najboljši dizli. Pa tud dobr letijo, če se ti zahoče dirkat. Servis pa delaj na 10.000 km tko kot tud drugi pravijo. Drugače pa nobenih problemov z avtom, nikoli. Vozi se za pop..dt dobr.
Pokušavali su mnogo jači od Vas... Ali nisu uspjeli.
Hja poraba je res nekje med 8 in 9, men je izpod 8,5l ni uspelo še spravt!
Je pa enak motor sam avto je mal lažji.Po moje se bol splača 1.8TS kr ni bistvene razlike v porabi, gre pa bol.-so pa stroški registracije večji
js bi reku glede porabe; da če avto leti mora tut neke spit!!!!
Drugač je pa moja 75 1.6 I.E l.92. poleti pila 8 na avtocestah (140-150) in 10 mestna, pozim 9 avtocesta, 11 pa mestna. Mami pa s svojo 75 1.6 I.E. l.93 pa pri vseh en liter manj.
Zdejšna (v podpisu) pa cca 11-12 mešane (bolj vleče na mestno).
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
-servisi se drugače delajo na 20 000km po normativih
-bodimo realni,če se ne boš obremenjeval z porabo,potem računaj med 9-10 l,pri dizlu 6-7,po mestu tudi 8
Ve mogoče kdo če spadata motorja 1.9 in pa 2.4 jtd v isti razred pri plačevanju cestnine in pri zavarovanju? Ni 2.4 že v višjem rangu?
aja, pa še to; od kerga letnika dalje so dizli novejši in bol tihi?
lp