Da malo obnovim temo: Kolikor berem nikjer nisem zasledil kako negovat usnje na VOLANU in PRESTAVNI ROČICI. Za zice me ne zanima, ker mam problem da se volan na tistih delih kjer ga najpogosteje držim lupi oz. gre z njega tisti zaščitni sloj - zgleda kot en lak.
A se da to kak popravit, oz. dodatno zaščititi? Volana ne bi dal preobleč, ker verjamem da ga nihče ne zna preobleč tako kot je narejen originalno, drugo mi pa niti pod razno ni všeč.
Kaka ideja?
Jaz mažem volan in prestavno ročico z navadno kremo za roke pa se kar dobro obnese. Sem pa tudi jaz že enkrat spraševal tu na forumu za kaka posebna sredstva pa nisem dobil odgovora. Zaenkrat se krema dobro obnese.
Sam za kompletno nego usnja v avtomobilu (sedeže, volann in prestavno ročico) uporabljam spodnji gel in nimam problemov z luščenjem volana. Mažem ga pa 1x mesečno.
ali pa uporabljaj MR. Leather! za nego usnja. usnje postane lepo mehko in svetleče... preverjeno. dobiš ga pa v vsaki trgovini z avtodeli. malo se pozanimaj v trgovini.
drugače pa imaš v avstriji miljon izdelkov za nego usnja v Forstingerju.
Jaz sem tudi iskal kaj za nego usnja, sam ne zelim da usnje postane svetlece, ker mi deluje kot bi bilo plasticno Pa najbolj me motijo šivani logotipi AR, ker tam pa ne smes z kremo packat, ker naredis se slabse!
Creed napisal/-a:Jaz sem tudi iskal kaj za nego usnja, sam ne zelim da usnje postane svetlece, ker mi deluje kot bi bilo plasticno Pa najbolj me motijo šivani logotipi AR, ker tam pa ne smes z kremo packat, ker naredis se slabse!
Zakaj ne kaj takega kot sem jaz nabavil ? Usnje se ne sveti po uporabi, pa bistveno manj drsi potem.
Trgovina z avtodeli Carauto Gorizia (IT). Cena pa je bila če se ne motim okrog 25€. Je pa ena "flaškica" čistilo, druga pa zaščita. Tisti stick vmes pa naj bi bil za odstranjevanje šminke in podobno na usnju, ampak ga nisem še imel prilike probat, ker se ni še nobena zalizovala z mojimi sedeži
Jutri ali v sredo moram itak v dol, tako da se bom zapeljal še tam mimo in pogledal če imajo še. Jaz sem to kupil lani poleti se mi zdi, samo ko sem bil nazadnje dol, ne vem če so meli še. Drugače pa lahko positnarim in naročijo . Ti bom sporočil.