AR 156 mnenje o motorju 1.6TS

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

luni napisal/-a:Ronnow to lahko sam pogledas na http://www.amzs.si/?podrocje=5. 2.4 JTD je v visjem razredu glede na moc, pri prostornini sta pa oba v istem.
No to ni čisto res. Imaš dizla 1.9 s 105imi konji in tistega s 116imi. To, da je prvi en razred nižje mi ni potrebno razlagati.

Sam imam pa 156 1.9JTD s 105KM in mi ga cuka tam okoli 5.5 pa do 6.5 l/100km. Moja vožnja je sicer bolj ali manj umirjena, večji del poti pa opravim izven mest. Sem pa ugotovil, da mi na relaciji kljub tiščanju kaj več kot 6.5 ne popije. Mesto je pak druga štorija in sem decembra ko sem bil en teden doma več ali manj cel tank spraznil za furanje v mesto in po mestu... Poraba je bila 7.5 s tem, da sem kontroliral nogo :) .

Kaj boš vzel je pa povsem tvoja odločitev. Med mojo 105 konjsko dizlco in bencinarjem 1.6 pa kljub večji konjski moči slednjega ni velike razlike. Dizla je v tem primeru precej lepše in lažje vozit saj ti postreže z velikim navorom, ki je pri tej teži še kako dobrodošel. Ako bencinarja potem vsaj 1.8 če ne vsaj 2.0, vsekakor pa jaz ne grem več z dizla če ni pod pokrovom alfin V6 (in to se še ne bo zgodilo kaj kmalu saj je cena zavarovanja takšne beštije nehumano visoka)...
Uporabniški avatar
AR155
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: reteče pri škofji loki

2,4 ma 136 KM ,to je genav 100 KW in to mas cist isto zavarovanje kot 1.6 ts 120 KM,edino kar je je to da ma več kubikov sam to se pa ne pozna velik.
drugače pa loh pogledaš na avto.netu pa loh vse izračunaš
:)
res pa je da 2.4 mal bol gre k ma dost navora :mrgreen:
forza alfa
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Ja maš pa tud 2.4 s 150km, pa s 175km tko da tedva motorja spadata pa v višji razred po kilovatih, cestnina je pa ista cena al maš 1.9 al pa 2.5 mašino.
Uporabniški avatar
alf
Alfa Member
Alfa Member

Moja 156 1,6 porabi med 8 in 10 litri. No ratal mi je tudi že 12 :?: Povprečje je okoli 9, noga je strednje težka in kombibirana torej mesto in relacija pol pol. Avto je odličen, moti le rahlo preslaboten motor v nizkih vrtljajih. Vendar ni razloga za paniko, glede na to, da gre za vstopni model povsem zadovoljivo. Vzdrževanje je sicer drago, vendar je mnogo večji problem, da težko najdeš servis, ki ima o teh avtih kaj pojma.
Še to: Moja je stara 7 let ima več kot 140.000. Izredno menjal variator, roke (še garancija) , termostat, kabel za svečo. Ni skupaj materiala za 100 jurjev tako da... Zanesljivost je dokaj solidna in nič slabša od ostalih. Blesti pa vseeno ne. Ni mi žal, da sem jo kupil. Problem pa nastane, ker boš težko dobil ohranjeno. Priporočam, da se ne prenagliš z nakupom. Servisna knjiga ni merilo, nategantov, ki stara jajca vlačijo k nam pa več kot preveč.

Za konec naj povem, da imamo tudi Audi a4, ki ja mlajši, močnejši in še kaj. Vseeno raje vozim 156ko. Enostavno užitek jo je voziti in imeti z vsemi pomankljivosmi vred. Dobr Avto!

LP
ALF
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-alf,lepo napisano =D> :wink:
Uporabniški avatar
Ronnow
Alfist
Alfist
Kraj: Lenart

Odločitev je padla; 1.9 JTD. Upam da jo bo res tako veselje vozit kot pravite, vsekakor pa bo neka razlika med sedanjim puntotom in 156ko :mrgreen:
Še slabih 14 dni :cry:
lp
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Joj stari, kaj si se nategnu. Žal ti bo, sam dizla ne :mrgreen:
Uporabniški avatar
Ronnow
Alfist
Alfist

Scremer napisal/-a:Joj stari, kaj si se nategnu. Žal ti bo, sam dizla ne :mrgreen:
In zakaj ne :-k
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ronnow napisal/-a:
Scremer napisal/-a:Joj stari, kaj si se nategnu. Žal ti bo, sam dizla ne :mrgreen:
In zakaj ne :-k
Mišljen je bilo kot šala. Brez skrbaj. Ne bo ti žal, če boš le našel vzdrževan avto.
Uporabniški avatar
Ronnow
Alfist
Alfist

Lahko tisti ko mate 1.9 motorje napišete kok plačate zavarovanja in s kok popusta?
lp
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
Uporabniški avatar
Ronnow
Alfist
Alfist

Hvala, sem to ze gledal, pa me vseeno zanimajo vaše končne cifre.
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Me ne vem končne cifre, ker vedno še kombinacije vzamem in se mi cifra vrti okoli 150 tisoč. Drugače pa za osnovno zavarovanje cifra na AMZS drži.
Uporabniški avatar
Ronnow
Alfist
Alfist

Se lahko še kdo malo razpise (scremer :mrgreen: ) o servisiranju te alfe 1.9 jtd. Namreč imam namen kupit l.00 z 110 k prevoženimi pa me zanima kaj vse bi bilo pametno preventivno menjat ob nakupu. Potem pa še me zanima kaj vse se se menja na 120k in na 200k km in kolk stane tak servis. Je servisiranje res tako drago kot pravijo moji viri :roll:
lp
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-kaj drago :?: ,servisi za alfe niso nič kaj dražji od konkurence
-če hočeš poceni servis si kupi hyundai
-iz prve roke ti povem da veliki servis za VW pride cca 240 000sit na uradnem servisu,kaj misliš da je pri BMW ali mercedesu kaj drugače :?:
Odgovori
  • Informacija