No to ni čisto res. Imaš dizla 1.9 s 105imi konji in tistega s 116imi. To, da je prvi en razred nižje mi ni potrebno razlagati.luni napisal/-a:Ronnow to lahko sam pogledas na http://www.amzs.si/?podrocje=5. 2.4 JTD je v visjem razredu glede na moc, pri prostornini sta pa oba v istem.
Sam imam pa 156 1.9JTD s 105KM in mi ga cuka tam okoli 5.5 pa do 6.5 l/100km. Moja vožnja je sicer bolj ali manj umirjena, večji del poti pa opravim izven mest. Sem pa ugotovil, da mi na relaciji kljub tiščanju kaj več kot 6.5 ne popije. Mesto je pak druga štorija in sem decembra ko sem bil en teden doma več ali manj cel tank spraznil za furanje v mesto in po mestu... Poraba je bila 7.5 s tem, da sem kontroliral nogo
Kaj boš vzel je pa povsem tvoja odločitev. Med mojo 105 konjsko dizlco in bencinarjem 1.6 pa kljub večji konjski moči slednjega ni velike razlike. Dizla je v tem primeru precej lepše in lažje vozit saj ti postreže z velikim navorom, ki je pri tej teži še kako dobrodošel. Ako bencinarja potem vsaj 1.8 če ne vsaj 2.0, vsekakor pa jaz ne grem več z dizla če ni pod pokrovom alfin V6 (in to se še ne bo zgodilo kaj kmalu saj je cena zavarovanja takšne beštije nehumano visoka)...