Nakup AR 147- Na kaj biti pozoren

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
lovul
Alfa Junior
Alfa Junior

Halo! Odločam se za nakup alfe 147 (120 KM), bencin, cena do 2 milijona tolarjev. Nimam izkušenj z Alfami, vendar so mi zelo všeč. Mi lahko svetujete glede nakupa? Na kaj moram biti pozoren? Kako je z rezervnimi deli, servisi (cena!!!), na splošno s stroški? :( Že vnaprej hvala za kakršenkoli nasvet!!!
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

-podobnih vprašanj na to temo je kar nekaj,zato pobrskaj malo po forumu
-no,jaz imam 147JTD,imel sem 145 1,4 in 1,8 TS,ti bi imel 1,6 ki je tudi twin spark motor
-najpogostejša okvara je varijator,sliši se pri zagonu kot dizel (nekaj sekund),popravilo komplet cca 60 000sit
-med 80-100 000km te čaka največ vlaganj,treba zamenjat vseh 8 svečk,zobati jermen in še kaj se najde,zato pri nakupu bodi pozoren kaj je že narejeno (neglede kaj piše v servisni knjigi kdaj se kaj menja,je priporočljivo da je narejeno v tem obdobju)
-lahko ti crkne kakšna roka,puše zadaj,končnik,ni pa nujno
-cena servisov cca 30 000sit na vsakih 20 000km
-če kupiš 105 konjsko nimaš varijatorja in ena skrb manj
-poraba mešano 8-10,lahko manj ali pa več,odvisno od tebe in okolja
-končna 195,po števcu 10-20 več :wink:
Zadnjič spremenil alfafil, dne To Mar 07, 2006 11:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
AR155
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: reteče pri škofji loki

pozdravljen
imam 147ko,2001, 105 konjsko pa moram povedat, da si se pravilno odločil, če jo boš vzel.
zaenkrat jaz nimam nobenih problemov,avto gre super sam jermena bom zamenjal(za vsak slučaj)
zdele pozimi pije tam 8.5,poleti pa malo manj,odvisno od teže noge
olja mi pa ne pije nič
ubistvu za 2 mio dobiš dober avto z vso opremo
upam da se boš pravilno odločil
lp blaž
forza alfa
mikkaa145
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Radenci
Kontakt:

tudi sam kupujem enak model. 147, 120 km, distinctive oprema..
trenutno pri nas ni nobenga pametnega, vsaj na avtonetu ne.
ona za 1950000 nevem kolko ima kilometrov.
tisto za 1990000 iz avtohiše kras, so mi odsvetovali.. baje da je v zelo slabem stanju.

sem pa gledal v nemčiji.. ena z bunko na havbi je bla za 1800000 + uvoz. ful opreme, ugodni kilometri. najbolje bi blo uvozit..

veliko uspeha pri nakupu ti želim...
Poglejte v mojo trgovino: WWW.MSTYLING.NET
Forza Italia
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: kranj

komentar na alfo 147 iz avtohiše kras, ki ga je sestavil lastnik avta, ki je avto dal v prodajo avtohiši kras. predvsem se nanaša tole na Benota, "strokovnjaka" za alfe:

- da ne veš kolk km ma avto (ima potrjeno servisno knjigo od ALFA ROMEO avtohiše, kjer je kupljen in servisiran, se lahko preverijo realni km in avto je od prvega lastnika (starejši gospod); vse si videl dokumentirano z računi
- avto sem kupil v avtohiši, kjer imam tudi garancijo+se osebno poznamo
- kompresor klime čudn dela???????- s kompresorjem klime je vse u redu, avto stoji 3 mesece na mrazu!!! (na minusu)
- prestavna ročica se je obrabila in se lahko nastavek zamenja za sedem tisočakov!!!
- glede odtenkov, udarca na vartih in, da se barva lušči:), sej ne vem kaj naj komentiram, PONAVLJAM avto ni karamboliran!!!!, lahko je bil kje poštrihan, udarca na vratih ni, je le majhna buška, ki je minimalna in komaj opazna in je posledica odpiranja vrat na parkiriščih!!, avto je star 4 leta oz. teče že 5 leto in tako ne more biti brez PRASKE!!!!!!!! (ga ni rabljenega avta brez praske).
-105 PS vleče boljše kot 120 PS:))))))), iz izkušenj ti lahko povem, to je moja že tretja 147ka, imel sem 120 PS in 105 PS in lahko ti povem, da je kar nekaj prednosti za 120 PS ( v vrtenju motorja kot končni hitrosti)!!!!!!!!!!!!, ne vem kako si oba avta probaval - greva lahko probat to tvojo 105 in mojo 120 pa bova videla:))
- z uvozom vozil imam veliko izkušenj ( 147, 156 SW, 166, Lybra, Barchetta, BMW,...) in lahko povem iz prve roke, da so avti tam lahko veliko boljše ohranjeni in se ne goljufa s kilometri in servisi kot to delajo nekateri pri nas (tudi tisti, ki uvažajo vozila iz tujine znajo to delati-kupijo poceni avtomobile v tujini potem pa goljufajo kupce pri nas-zaradi tega so na slabem glasu vozila iz uvoza), tako, da ponavljam, če ima avto vse dokumentirano, račune, servisne knjige in so kupljeni v tujini od privat oseb ali firm ni nobenega problema s tem avti - do sedaj nisem imel še slabih izkušenj prav tako kot moje stranke!!!!

Beno, svetujem ti nakup novega avta (tako bo avto kot iz škatlice), če še nisi kupil tiste bele Alfe,

lep pozdrav vsem Alfistom

danilo

p.s. to je sestavil moj kolega, jaz samo objavljam post, ker on ni prijavljen

lp

jaka
"It's all about pushing my limits"
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

veste kaj, jst sm šou dol v to avtohišo gledat eno "lepo" 145ko ki se je prodajala par mescov nazaj. Tist ni blo O od Odlično ohranjenga,vse popraskan,potolčen, cifer sploh nisi več videl na šaltkeblu,usnje volana podrsano čist do mesa,avto pa naj bi mel 60k km....

Moja 145ka k je bla 4 leta starejša pa skor 3x več km kot ta pa je bla karoserija in notranjost 5x lepše ohranjena...

Tko da....brez komentarja...
Uporabniški avatar
AR155
Alfa Freak
Alfa Freak

jaka hvala za avto :wink:
men dela super

p.s. upam da si taprav jaka :D
forza alfa
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Miholl napisal/-a:veste kaj, jst sm šou dol v to avtohišo gledat eno "lepo" 145ko ki se je prodajala par mescov nazaj. Tist ni blo O od Odlično ohranjenga,vse popraskan,potolčen, cifer sploh nisi več videl na šaltkeblu,usnje volana podrsano čist do mesa,avto pa naj bi mel 60k km....

Moja 145ka k je bla 4 leta starejša pa skor 3x več km kot ta pa je bla karoserija in notranjost 5x lepše ohranjena...

Tko da....brez komentarja...
se cist strinjam.. dokler ne vidis avta v zivo je brezveze komentirat. pri avto svetu prodajajo kao lepo 156ko z ~100kkm. s tem da ma volan isto oguljen do mesa, prav tako prestavno rocico (in to selespeed!). matr jz mam na 8 let starem avtu mnogo manj ogljen volan pa mam skor 1x vec kilometrov..
Slika
Beny
Alfist
Alfist
Vozilo: AR147, 1.6 eco, AR147 2.0 TS, 159 2.0 mjtd sw
Kraj: Kranj

Forza Italia napisal/-a:komentar na alfo 147 iz avtohiše kras, ki ga je sestavil lastnik avta, ki je avto dal v prodajo avtohiši kras. predvsem se nanaša tole na Benota, "strokovnjaka" za alfe:

- da ne veš kolk km ma avto (ima potrjeno servisno knjigo od ALFA ROMEO avtohiše, kjer je kupljen in servisiran, se lahko preverijo realni km in avto je od prvega lastnika (starejši gospod); vse si videl dokumentirano z računi
- avto sem kupil v avtohiši, kjer imam tudi garancijo+se osebno poznamo
- kompresor klime čudn dela???????- s kompresorjem klime je vse u redu, avto stoji 3 mesece na mrazu!!! (na minusu)
- prestavna ročica se je obrabila in se lahko nastavek zamenja za sedem tisočakov!!!
- glede odtenkov, udarca na vartih in, da se barva lušči:), sej ne vem kaj naj komentiram, PONAVLJAM avto ni karamboliran!!!!, lahko je bil kje poštrihan, udarca na vratih ni, je le majhna buška, ki je minimalna in komaj opazna in je posledica odpiranja vrat na parkiriščih!!, avto je star 4 leta oz. teče že 5 leto in tako ne more biti brez PRASKE!!!!!!!! (ga ni rabljenega avta brez praske).
-105 PS vleče boljše kot 120 PS:))))))), iz izkušenj ti lahko povem, to je moja že tretja 147ka, imel sem 120 PS in 105 PS in lahko ti povem, da je kar nekaj prednosti za 120 PS ( v vrtenju motorja kot končni hitrosti)!!!!!!!!!!!!, ne vem kako si oba avta probaval - greva lahko probat to tvojo 105 in mojo 120 pa bova videla:))
- z uvozom vozil imam veliko izkušenj ( 147, 156 SW, 166, Lybra, Barchetta, BMW,...) in lahko povem iz prve roke, da so avti tam lahko veliko boljše ohranjeni in se ne goljufa s kilometri in servisi kot to delajo nekateri pri nas (tudi tisti, ki uvažajo vozila iz tujine znajo to delati-kupijo poceni avtomobile v tujini potem pa goljufajo kupce pri nas-zaradi tega so na slabem glasu vozila iz uvoza), tako, da ponavljam, če ima avto vse dokumentirano, račune, servisne knjige in so kupljeni v tujini od privat oseb ali firm ni nobenega problema s tem avti - do sedaj nisem imel še slabih izkušenj prav tako kot moje stranke!!!!

Beno, svetujem ti nakup novega avta (tako bo avto kot iz škatlice), če še nisi kupil tiste bele Alfe,

lep pozdrav vsem Alfistom

danilo

p.s. to je sestavil moj kolega, jaz samo objavljam post, ker on ni prijavljen

lp

jaka

Komentarji letijo name, kaj čem avto sm vidu v živo, glede ma komentarje tut vidte da sm ga skritiziru...

Zgleda da mamo ljudje različne merila o ohranjenosti vozila :? Zelo različne!

LP Beno
Forza Italia
Alfa Junior
Alfa Junior

ja, blaž, ta pravi jaka :) . me veseli, da si zadovoljen. pridi kej pokazat na kofe. jest upam da kupim, ko bo konec sezone za motor :)

lp

jaka
Uporabniški avatar
AR155
Alfa Freak
Alfa Freak

a pol bo 166 2.5 v6 :D
če boš kupil to ,pol morš poklicat pa pelat en krog :)
a te mogoče mika 147ka

za kofe se bomo pa zmenil

lp
forza alfa
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

mi mamo dooma 147 z 1.6 T.S. (120 KM)..........super avto, sm zelo navdušen, odlično se pelje, volan - prva liga, dizajn.........
Edina napaka je motor.
Za tak avto se mi zdi preslaboten, če hočeš da gre kam se more vrtet, pri taki vožnji poraba ne pade pod 10 l/100km.
Saj ne pravim da je motor slab samo za tak športen avto - tako podvozje, premalo da....še posebno če se pelješ u treh. In še največja napaka te motorizacje - MANKA 6. PRESTAVA - na avtocestah je muka!!!!
Glede porabe - mati se vozi na krajše relacije in ji kuri okoli 10 litrov. če pa greš na avtocesto pri 150 kuri okoli 11, 5 l/100km.

Tako mnenje imam - sicer če bi jaz kupoval al 2.0 T.S. (res več stroškov samo imaš 150 KM) al pa kaki multijet (žal se jih ne dobi pod 3 mil sit)
Panter
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Kranj
Kontakt:

Jst imam tud 147/120KM. Vozim jo 6 mesecev, prevozil 19.000km. Z voznimi lastnostmi avta, udobjem, opremo ter izgledom sem ful zadovoljen. Drgac pa mi kur olje, tko recimo liter na 10Mm. Nic zaskrbljujocega.

Od stroskov sem imel zaenkrat samo menjavo olja in ta je bla cenejsa kot pri prejsnjem avtu. Je pa to seveda odvisno od mehanika/servisa. Pac z avtom sem zamenjal tud mehanika...

Drgac pa sem imel dva problema, ampak je bil avto na sreco se v garanciji. In sicer je bil unicen navoj spodaj pri luknji za menjavo olja (baje pogosto pri alfah), pa pri prestavni rocici se mi je strgala zajla in je avto ostal v prvi prestavi. Vse skup se mi je zgodil v mesecu po nakupu avta, tako da sem ze cist popizditis dobil...Ampak od takrat pa dela kot urca in uzivam v voznji.

Aja, prej sem bil pa kar nekaj let na Golfu :D
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Kako ti kuri olje ali da ti ga sploh je zelo pomembno od olja, ki ga uporabljaš???
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Forza Italia
Alfa Junior
Alfa Junior

tako je Teo. se strinjam s tabo. selenia 20k in to je to!
Odgovori
  • Informacija