cukanje

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Tok mam poln k... tega cukanja! V glavnem cuka samo k je mrzu, pa še to sam kaksne 2 minuti, ko cuka zelo poci pod havbo. Zanc sem dvignu havbo in poslusu iz kje prihaja in vse je slisat tko kot da poka direkt not v kutiji za zracni filter?! Dela to samo med 2-3k rpm. Zracni filter je prakticno nov, zasraufan je do konca in resnicno ne vem, kako bi bilo mozno to, da bi bil napacno not dan. Lambda je skoraj nemogoce, ker enostavno avto ne kuri veliko 8,2l mešane voznje z 15 colskimi felgami. LMM? Se da to kako doma prvo prevert, kot npr, da ga izklopis in vidis, ce ti se cuka? Bencin filter pa kakor vem je bil menjan kaksne pol leta nazaj. Se kaksna druga moznost?

Hvala za odgovore!
MaN
Alfa Member
Alfa Member

mislim da se je veliko govorilo probej dat benz 100ko notr!
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma kaksn benz, to je delal vcasih, zdej ne vec. Fora je v tem zakaj sprasujem, ker ni šans, da si jz privoscm, da menjam vse po vrsti...
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Dravograd

A razmišljal si pa že kaj v smeri kablov in svečk?

Bi reku bolj kablov, ker podobno zna delat če ti že rahlo prebijajo. Zunaj je dosti vlage te dni, pa so morda vlažni in zato prebijajo. Ponavadi, če so kabli še kolkertolk ok po nekaj časa (ko se avto segreje) cukanje in pokanje preneha, saj kabli niso več vlažni. :?:

Sorry - ne morem si pomagat - najlažje to poskusiš na podoben način kot poskušaš 4,5 V baterijo: Zaštartaš avto in poližeš kabel... ko se čez 2 uri zbudiš, veš da je to pravi vzrok za cukanje in pokanje... če se seveda spomniš zakaj si ležal ob avtu :mrgreen:

No, resno - po moje imaš probleme s kabli. Če pa to počne ves čas, pa preglej svečke.
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

bom tko reku. kolegu je to isto delalo zaradi pokvarjenega LMM-a.

isto ima 1.4 TS motor, sicer pa mu bom rekel naj napise kaj vec.
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Dejch napisal/-a:Tok mam poln k... tega cukanja! V glavnem cuka samo k je mrzu, pa še to sam kaksne 2 minuti, ko cuka zelo poci pod havbo. Zanc sem dvignu havbo in poslusu iz kje prihaja in vse je slisat tko kot da poka direkt not v kutiji za zracni filter?! Dela to samo med 2-3k rpm. Zracni filter je prakticno nov, zasraufan je do konca in resnicno ne vem, kako bi bilo mozno to, da bi bil napacno not dan. Lambda je skoraj nemogoce, ker enostavno avto ne kuri veliko 8,2l mešane voznje z 15 colskimi felgami. LMM? Se da to kako doma prvo prevert, kot npr, da ga izklopis in vidis, ce ti se cuka? Bencin filter pa kakor vem je bil menjan kaksne pol leta nazaj. Se kaksna druga moznost?

Hvala za odgovore!
Ce mocno pokanje prihaja iz skatle z zracnim filtrom pomeni, da je nekaj najverjetneje narobe z vzigom in ti vzge mesanico se preden se zaprejo sesalni ventili. Kot je ze napisal Unicorn preveri vzigalne kable, drugace pa probaj peljat na kak servis in jim natancno opisi in namigni na vzigalni sistem. Lahko so kabli, svecke, senzor faze - en kup stvari katere bi ti moral znat izkusen serviser pravilno diagnosticirat.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
przlend
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Ljubljana

Problem je v samem računalniku!Bivši lastnik od Bistrijeve alfe je to rešil z preprogramiranjem čipa pri zegi.
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Uuu jebemti, ste pa nastel milijon razlogov. Jah najbol je, da k bom pri keshu, da najdem koga, ki bo s tem najbol znal. Colibryu bom probu zatezit nej njegov pogleda.

Saj pravim, pri zracnem filtru orto poc in tudi, ko je tako mrzel in cuka, avto prakticno nima nobene moci, prow tko zmanjka potem kr cukne in poc itd. Tudi zvok je zelo bolj nizek pri teh obratih.

Kar se tice sveck, sem siguren da ni, ker so bile menjane kaksnih 3 mesce nazaj.

Summer up: kabli (to bom sam tezko priveril, ker nimam pojma kje sploh zacet), LMM (sam ze sumim dolgo, sam simptomi glih ne kazejo na to) ali bencin filter (sam to je blo tud neki menjan pred kratkim tako da dvomim).
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Dejch napisal/-a: kabli (to bom sam tezko priveril, ker nimam pojma kje sploh zacet)
če zlo prebijajo, bi ponoči moral videt kako iskre preskakujejo, najbolj sigurna varianta pa je, da kable primeš in boš sigurno čutil če prebijajo :lol:
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

...če nisi sure če ti kabli prebijajo, če se tud v čisti temi ne vidi nobenih isker...

potem jih vsaj dol vzami, ornk našprici cele z WDjem pa pol seveda tud obriš in daj nazaj gor... Tko da dobi ta guma mal življenja nazaj... če je problem v kablih bo za neki časa pomagal...

...tisto z jezikom pa ne priporočam, ker boš potem samo še pisal, govort ne boš mogu več :D
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Če je morda samo kabel ali dva... lahko poskusiš kmečko verzijo:
vzameš en kabel dol, pa probaš pelat in vidiš kako je.
če ni razlike, daš kabel nazaj in snameš naslednjega...
...in tako lepo naprej, dokler avto kar na lepem ne poka več - takrat si našel kabel, ki je "krivec", ter ga zamenjaš - to je seveda le backup verzija, ker kable je najbolje menjat kar komplet.
Seveda ta način deluje bolj pri 4 kablih in ne pri TS. Obstaja pa vseeno možnost, da je le en kabel fuč in ga boš našel.
Vso srečo!
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

Unicorn napisal/-a:Če je morda samo kabel ali dva... lahko poskusiš kmečko verzijo:
vzameš en kabel dol, pa probaš pelat in vidiš kako je.
če ni razlike, daš kabel nazaj in snameš naslednjega...
...in tako lepo naprej, dokler avto kar na lepem ne poka več - takrat si našel kabel, ki je "krivec", ter ga zamenjaš - to je seveda le backup verzija, ker kable je najbolje menjat kar komplet.
Seveda ta način deluje bolj pri 4 kablih in ne pri TS. Obstaja pa vseeno možnost, da je le en kabel fuč in ga boš našel.
Vso srečo!
Ce bos to delal obvezno izklopi se injektor, da ne pride do izpiranja cilindra...
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Nekje si spraševal če je mogoče odklopit LMM oz. Maf senzor. Jaz sem prepričan da se, da ker sem se pri svojem fordu vozil z odklopljenim kadar mi je avto cukal. Pač en običen konktor, ki si ga potegnil ven. Malček poglej okoli LMMja.
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sej, zato sem rekel, ce ima kdo sliko kje se nahaja LMM, ker sam ne vem. Katere kable bi pa mogu izklapljat in injectorje pa se mi se manj. Morte vedt, da eni imamo prve stike s tem in nam pac ni vse samoumevno.
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Dejch napisal/-a:Sej, zato sem rekel, ce ima kdo sliko kje se nahaja LMM, ker sam ne vem. Katere kable bi pa mogu izklapljat in injectorje pa se mi se manj. Morte vedt, da eni imamo prve stike s tem in nam pac ni vse samoumevno.
LMM se ti nahaja za zracnim filtrom. Ti mislim da imas senzor temperature vhodnega zraka in LMM skupaj, jz imam loceno zato imam dva konektorja, ker imam star model. Konektor more bit okrogle oblike. Ce ga odklopis, se ti bo na armaturi prizgala una rdeca lucka mislim da za vbrizg al kaj ze je, vsaj v mojem primeru. Ce das gas bi ti mogl zatrokirat, lahko pa sprobas razliko, ce je isto pol more bit zihr LMM hin.
So pa pri meni tud prihajali neki cudni poki vn iz zracnega filtra (takrat sem imel se sportnega - konus), vemdar je to prenehalo ko sem zamenju LMM. Zdej nevem kaj bo v tvojem primeru, samo probi dobit enga da ti ga posod, pa probi z tistim. Brez veze je kr nouga kupovat. Jz mam enga starga doma, samo ti tist nebo nic pomagu.
Odgovori
  • Informacija