Razlika med 1.8 in 2.0 TS

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
mercenary
Alfa Member
Alfa Member

Situacija je sledeča: mam eno 155-ko 2.0 TS z zaribano mašino na razpolago, lahko pa pridem do razbite 1.8 z dobro mašino za majhen keš. Torej zanima me, kateri deli so na teh dveh motorjih isti, torej da se jih da zamenjat, vem da bati niso :). Druga varianta pa bi bila, da bi se menjal kompleten motor, samo se to baje ne splača zaradi instalacije, torej elektronike. Mi ve kdo kaj več o tem povedat?
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Če je govora o 155ki z 8ventili sta motorja skoraj identična - razlika je le v ojnicah (daljši, krajši hod) pa v glavni gredi... bat je v osnovi enak, tudi elektronika je enaka. Če živim v zmoti naj me kdo popravi.

Torej najbl se ti splača zamenjat komplet motor, problem je le ta da boš mel registracijo velik dražjo, imel pa boš le 130ks... Škoda ker ni glih obratno, da bi 2.0 motor dajal v avto s papirji od 1.8...
Uporabniški avatar
mercenary
Alfa Member
Alfa Member

Kak pa je s tem če hotel prijaviti da sem zamenjel motor in s tem posledčno imel nižje zavarovanje (homologacija, a-test)?
mike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: bohinj & KR

pri menjavi motorja, ti a-testov ni treba delat, če motor zamenjaš za enakega ali šibkejšega, tko da, ni panike glede testov.
esarnes
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Croatia
Kontakt:

mercenary kaj pols si zrihtal??

Jaz imam 155-ko 1.7, mislim dat motor noter 1.8 ali pa 2.0.

Zato ker mi je včeraj zvečer na autocesti Ljubljana - Novo mesto pri ivančni gorici na ravnini zaribal motor.

Izgubil sem gas in se mi je auto ugasnil
Začelo je ropotat v motorju!!
Na trenutke je moja hitrost dosegla 200 KM/h in mislim da je to obremenilo motor in tako je zaribal.??
Kontrolne lučke prej sploh niso posvetile

Ko se je mehanik vsedel v auto ga je poskušal vžgati , a je takoj rekel da je šel motor in da ga je potrebno zamenjati.
Sploh se ne zažene.

In tako sem ostal brez mojega auta :cry:

Mehanik pravi da mora biti noter čisto isti motor baje zaradi računalnika da se auto ne bo vžgal...?
Jaz osebno mislim da noter pašejo vsi TS motorji 1.7 in 1.8 ter 2.0
Kakšno je vaše mnenje?

Hvala
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

kaj pa 2.5 V6? :mrgreen:
V8
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

esarnes napisal/-a:Zato ker mi je včeraj zvečer na autocesti Ljubljana - Novo mesto pri ivančni gorici na ravnini zaribal motor.

Izgubil sem gas in se mi je auto ugasnil
Začelo je ropotat v motorju!!
Na trenutke je moja hitrost dosegla 200 KM/h in mislim da je to obremenilo motor in tako je zaribal.??
Kontrolne lučke prej sploh niso posvetile
Malo offtopic, meni je tudi na isti lokaciji zaribala, sicer malo prej pri cestninski postaji in prav tako po tenutkih ko sem dosegal 200+km/h.

Glede mašine pa je še vprašanje menjalnika in računalnika, notri pa verjetno paše, samo ne me za besedo držati.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
Uporabniški avatar
Turbac
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Logatec

glede menjalnika iz prakse vem da paše iz 1.8 na 2.0 samo da ma pol malenkost drgačna prestavna razmerja ga je pa bombnik gor šraufov
SUBARU LEGACY 2.0GL 4X4 1995
FIAT CROMA 1.9 JTD multijet l.2006
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Pa še mal offtopic. Kakšen razlog, da je šel motor? :(
Slika
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

1.7 , 1.8 in 2.0 so skoraj popolnoma enaki motorji, razlika je samo v hodu bata, tudi elektronika je enaka.
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
esarnes
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

Malo offtopic, meni je tudi na isti lokaciji zaribala, sicer malo prej pri cestninski postaji in prav tako po tenutkih ko sem dosegal 200+km/h.

Jaz sem se ustavil 1 km od cestinske postaje

Od ljubljane sem se naganjal z eno temno vijoličasto diesel 147-ko, novomeška registracija, :?:
končalo se je usodno za mojo alfico :(
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Prmalo olja....teli karterji pr 155 maju čudn tele prekate...čim se nekam nagne pa da maš gas ornk...hitr gre... :( :(
esarnes
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

Turtle napisal/-a:Prmalo olja....teli karterji pr 155 maju čudn tele prekate...čim se nekam nagne pa da maš gas ornk...hitr gre... :( :(

Pritisk olja mi je bil na števcu okoli 2 (polovica med 0 in 4).
Tudi potem ko sem dal kontakt mi je ostal na isti poziciji, čudno mi je to da prej ni zasvetila nobena lučka tam nad pepelnikom niti pod števcem da ni olja.
Sportiva
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: slov. bistrica

razlike med motorji na zunaj skoraj ni pase pa vsak v vsako.

Ce koga zanima: viewtopic.php?t=6887 je komplet z menjalnikom, racunalnikom, napeljavo.....tudi za montazo se da zmenit.
Odgovori
  • Informacija