olje selenia?

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
poco
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: nazarje

veliko sem prebral o oljih ki so primerna za alfe,kolega mi je priporočil slenia racing,pa me zanima kakšno je vaše mnenje o tem olju in kakšne so vaše izkušnje z njim.hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

ce se bo avto veliko vrtel v obratih je to olje zelo dobro. menjaj ga redno na 10.000 km.

LP
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

jast bi tko reku da če ne delaš nevem kaj z avtom in ga normalno voziš je čist uredu olje od 5-25W in ga kontroliraš da je skos do mijere in ni nobenga problema
vsaj tako je moje mnenje saj ni avto formula ki se vrti na 16K obratov in bi blo treba metat nevem kakšen dnar za olje visoke kakovosti saj zato pa ga menjaš na vsake 10K km

ne me narobe zastopit to je sam moje mnenje

lep pordrav
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Pozdravljen !

Jst ga točim že 30.000 km v avto, ki ima sicer 360 konjev pa nikoli ni bilo problemov. Pred tem sem tankal eno drugo znamko (mislm da castrol) ker so tako predpisali tam kjer so avto predelali, pa smo imeli zaradi tega olja velike probleme. Tko da če veliko voziš avto toči selenio racing, vendar je zelo priporočljivo na 12.000 km ga zamenjati, saj se rado naredijo nekakšne "usedline". Meni recimo z selenio porabi nekje 0,8 do 1 liter olja na 10.000 km (beri deset tisoč ne tisoč) z drugimi pa tudi do 2 litra.

LP
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

GTA napisal/-a:Pozdravljen !

Jst ga točim že 30.000 km v avto, ki ima sicer 360 konjev pa nikoli ni bilo problemov. Pred tem sem tankal eno drugo znamko (mislm da castrol) ker so tako predpisali tam kjer so avto predelali, pa smo imeli zaradi tega olja velike probleme. Tko da če veliko voziš avto toči selenio racing, vendar je zelo priporočljivo na 12.000 km ga zamenjati, saj se rado naredijo nekakšne "usedline". Meni recimo z selenio porabi nekje 0,8 do 1 liter olja na 10.000 km (beri deset tisoč ne tisoč) z drugimi pa tudi do 2 litra.

LP
Niste prodal vase GTAjke? Sprasujem zato, ker je bilo v sedanjiku napisan. Kera bo pa nova konjenisnica? Ma ja firbec sm ga. 8)
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Br*** pčih...sm sam kihnu :D :D
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

brera q4 bo nasledila tole lepotico ce se ne motim...
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Bi mogla ja...če nebi kupec pošteno "zasral" in me en mesec nategoval (da sem medtem že 3 resne kupce odpikal) nakoncu mi pa reče, da ne mora svojega avta prodat. Res da mi je pustil za en lep nov skuterček are, ampak ni to to, gre za princip. Se mi pa sploh ne mudi z prodajo, ker razen Brere ni nobenega razloga, da bi jo prodal.

LP
GTA
Alfa Freak
Alfa Freak
Kontakt:

Miholl napisal/-a:Br*** pčih...sm sam kihnu :D :D
WTF :?: A te alergija daje :lol:

LP
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ma se spomnm na brerro pa kihnem...jebiga :lol: :lol: :lol:
Hombre
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Cjele

Jest tankam selenia 20k, ker je polsintetična in mi jo ne zre tulk...čeprav sem se zadnjič pri Stepančiču pogovarju in majo olje 20k namen umaknat iz proizvodnje...tak da...pokupte zaloge :D

LP Hombre
Tako je na vasi!
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist

A Selenio 20k se da še kje dobiti v Ljubljani? Sem klical v dve trgovini in nimajo nikjer več! Mam doma še zapakirano 2l kanglo, ki sem jo hranil za naslednjo menjavo! Kaj je nadomestek tega olja in ali ga lahko mešam z 20k???
ahiM
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Giulietta

Fiat servis Kavčič na Ižanki je glihkar dobu novo zalogo. Se splača pogledat.
Hombre
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Cjele

ramo napisal/-a:A Selenio 20k se da še kje dobiti v Ljubljani? Sem klical v dve trgovini in nimajo nikjer več! Mam doma še zapakirano 2l kanglo, ki sem jo hranil za naslednjo menjavo! Kaj je nadomestek tega olja in ali ga lahko mešam z 20k???
Pri selenii najbrz ne bo nadomestka, če boš še hotu pol sintetično olje, boš mogu neki drugega noter dat...kak shell al pa castrol...
Tako je na vasi!
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Cuore Sportivo napisal/-a:
Major9 napisal/-a:Katero olje uporabirt zdaj ko ni več selenia 20K ?
zdej se prodaja Selenia StAR 5w-40 namesto Selenia 20k :wink:
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Odgovori
  • Informacija