LMM (AR 156 1.9 JTD)

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

andrejk
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Mi lahko kdo napiše kataloško številko LMMja za AR 156 1.9 JTD (85 kw) l. 2001. Tisti ki ste že menjali - se splača nabaviti Bosch ali drugega proizvajalca?

LP.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Samo za info. Baje se jih da popravit.

Glede proizvajalca pa je tako, da boš fejst cerkuje, ostali pa so običajno se slabši. Sam še nisem imel te nesreče k sreči.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
andrejk
Alfist
Alfist

Bi bil vesel za informacijo kdo bi znal to popravit?

Hvala. LP!
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

andrejk napisal/-a:Mi lahko kdo napiše kataloško številko LMMja za AR 156 1.9 JTD (85 kw) l. 2001. Tisti ki ste že menjali - se splača nabaviti Bosch ali drugega proizvajalca?

LP.
Ponavadi je na senzorju napisana Bosch-eva kataloška, desetmestna cifra(x xxx xxx xxx). S to številko prideš v motomat pa naročijo, če nimajo na zalogi.
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-pri RSR motosport,odpravljajo težave na LMM pri TDI motorjih
-vprašaj jih ali bi poskusili na JTD (reprogramiranje elektronike,kljub pokvarjenem LMM motor normalno deluje) in računajo 25000sit+DDV
-obveščaj nas :wink:
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

alfafil napisal/-a:-pri RSR motosport,odpravljajo težave na LMM pri TDI motorjih
-vprašaj jih ali bi poskusili na JTD (reprogramiranje elektronike,kljub pokvarjenem LMM motor normalno deluje) in računajo 25000sit+DDV
-obveščaj nas :wink:
To sem že slišal za TDI, samo s preprogramiranjem odpade možnost chip tuninga (pri TDI, za JTD pa nimam pojma)
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-no,tam piše da je možno reprogramirat LMM tudi na vozilih ki imajo že čip tuning,kar mogoče pomeni,da če nimaš tuninga in pokvarjen LMM,potem po popravilu LMM,nemoreš več čipat :doubt:
-treba bo vprašat!
andrejk
Alfist
Alfist

Menjava LMMja (naročil Boschev original) ni rešila težav - cukanja pri pospeševanju.

Zadeva je čudna, ker se cukanje ne pojavi, če LMM odklopim. V ponedeljek nadaljujemo z iskanjem težave ...
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Hmm...

Se mi zdi da imava isto težavo. No jaz sem se tistega avta (FORD) že rešil, sem imel pa ravnotako sranje z LMMjem. Avto cukal (pa še to ne vedno, ampak samo kadar se mu je zluštalo), zamenjal LMM, isto sranje. Če si pa zadevo odklopil je pa delal ko šus. Motorček je ful lepo predel in nasploh je bil super ohranjen ampak neki ga je jebal okol LMM in elektronike. Uglavnem nisem imel živcev, da bi iskal napako v nedogled.

Hudo mi je za tebe.

lp
andrejk
Alfist
Alfist

No, ne rabi ti bit tolk hudo zame, smo težavo rešili.

Problem pri meni ni bil v LMMju, ampak v okvari ventila EGR.
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

=D> =D> =D>

Vesel sem za tebe in tvojo alfo. Em, kaj točno pa je to EGR (in jasno kolko to $ udari po denarnici). Meni avto sicer ne cuka, ampak tam pri mal nad 2500 pa tja do 3000 obratov mu mal zmanjak sape. Kot, da bi pri polnem pospeševanju malček odmaknil nogo s plina (nežen pojemek).

lp
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

ERG je nek povratni ventil za izpusne pline
Ouzo
Alfa Junior
Alfa Junior

precej draga zadeva: na vrhnki mi je reku za mojo 145 cca.80k, pol pa pridem na bosh servis in mi prav d ga ma za 20-25k. zato poazi kje boš kupil!!!
Ouzo
andrejk
Alfist
Alfist

Zadeve (EGR ventila) niti nisem nabavljal, ampak smo ga zablokirali. Zadeva služi izključno ekologiji in pri določeni obremenitvi spušča izpušne pline nazaj v zgorevalni prostor. Posledica je manj škodljiv izpuh, pa (menda) tudi predčasna obraba motorja. Zdaj imam malo manj ekološki avto, zato pa toliko bolj potegne ;) Na tehničnem naj ne bi bilo problemov zaradi izpuha...

Sicer se je pa pri meni poznala okvara EGR (poleg cukanja) tudi v tem, da nad 3000 obratov avto ni vlekel. Na avtocesti nad 3500 v 5. prestavi sploh ni potegnil (ni imel moči).
marea11
Alfa Junior
Alfa Junior

Zanima me, če nimate nikakršnih posledic zaradi blikade EGR ventila
Odgovori
  • Informacija