Alfa 166

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Da odprem širšo debato o tem avtu. Naj čimveč ljudi napiše svoje pozitivne in negativne izkušnje. Jaz osebno sem se odločil, da bom v kratkem zaradi velikega zadovoljstva s sedajšno 164 3.0 QV, če bo šlo vse po sreči nabavil 166 3.0. Seveda leder in vse ostalo, kar nujno paše k taki zverinici.
Kot prvo, kje bi dobil kakšen katalog tehničnih podatkov na internetu - knjigico, kjer se vidijo vsi podatki. Pa ne mi naštevat razne Carfilio in podobne, ker še zdaleč niso točni.
Slika
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Takole:
- zadovoljen - seveda :D
- problemi
centralno ima včasih neke prebliske (sicer pa že menjal ključavnico v desnih zadnjih vratih - 19 ksit, pa možno da jo bom moral še v šoferjevih)
par žarnic bom moral zamenjat za osvetlitev števcev
zajle za ročno so tudi na koncu (nove čakajo doma 12 Ksit za obedve)
zgornji nosilec motorja (t.i. šipka) je razpadel 10 ksit
plastiko pod motorjrm bom moral zamenjat (malce polomljena) - verjetno bo kromasta plata
cca 2 litra večja poraba kot 75-ka 1.6 I.E. :lol:

Zadovojstvo je pa seveda večje kot so prejle opisane malenkosti, sploh ko se nad 4000 rpm zasliši V6.
Vozi se zelo v redu, le obračalni krog je nekoliko večji, ima pa zelo direkten volan.
Zvočna izolacija je tudi zelo v redu, ozvočenje tudi, navigacija dela po evropi le balkana ni (slo included)
Cd izmenjevalec ima raje originale kot doma pečene CD-je pa malce je občutliv na lukne v naših odličnih cestah.
Oblika in dizajen, je pa tudi razred zase =D>

Kakšne podatke sem pa našel na avto triglav in po večih evropskih podružnicah Alfe Romeo.... pa DTE ima tudi kar nekaj podatkov.

Pa da še izkoristim priliko:
Ali ima kdo navodila za uporabo 166-ke (slo ali ang) v elektronski obliki (pdf, doc, jpg, gif,...) se toplo priporočam.
Ali papirnata in je iz Ljubljane in bi jih bil pripravljen posodit 30.5.2006 dopoldne za kakšno urico (lahko gre lastnik z mano), da bi jih skopiral na kaki pošti. Ta dan sem pač taksist v LJ in bom imel dopoldne nekaj časa.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Pepo
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Imam jo 4 leta, malo premalo jo sicer vozim, ker jo zmerom hoče voziti žena (kaj čemo, tudi alfistke obstajajo), siva, velur, žal brez navigacije, 96.000 km, redni servisi pri Nordu (z njim sem vsaj do zdaj bil čisto zadovoljen, a veliki servis se bo verjetno zgodil pri Zegi), edini problem pokvarjen merilnik pretoka zraka pri 50.000 km (zamenjano, a ni bilo ravno poceni), zdajle mi malo začne zastajati sklopka tik pred vrhom hoda (jasno, porozen cilinder sklopke kot pri vseh Alfah po nekaj letih), zadnje pol leta je začela piti nenavadno malo bencina, čeprav nismo spremenili načina vožnje in šoferjev. Prej cca. 11,8 l (ne divjamo, 40% mestne vožnje), zdaj komaj 11. Ne vem, bo treba očitno nekaj popraviti.

Strašen avto, ki mu zaradi šarma odpustiš tudi kakšno šlamparijo, ki jih sicer ni veliko. Včasih malo poropota v vratih kakšen čriček, fina dama se z visokim pragom prtljažnika in fiksnim zadnji naslonjalom dobro ubrani vsakega večjega tovora (to je treba pač vzeti v račun), vanjo včasih lezeš kot v športni kupe, ker je tako nizka, motor pa je neverjetno trpežen in brez probleov - ta šestvaljnik je bil upravičeno že v Alfi 164 motor desetletja! Kakorkoli tazmišljam, je napak malo: škripajoče brisalce sem porihtal z Rain- x polirko za šipe (TB 164 to ni uspelo, sva debatirala), na smeh mi gre odpiranje predala na armaturni plošči zgoraj, ker imajo s tem vsi težave in mislimo, da je kaj pokvarjenega, gre pa očitno za poseben "catch" konstruktorjev (mimogrede - je pri faceliftani Alfi v tem pogledu kaj novega?), tako kot El Barto smo malo sesuli PVC zaščito pod motorjem (a mi je klepar pokrpal vse odpadle metalne dele), zadeva bi lahko imela dvopodročno klimo, a oprostim, ker je po petih letih sistem še zmerom poln!!! Sem bral malo ocene konkretnih "potrošnikov" iz Nemčije o tem avtu: neverjetno, Nemci imajo zanj same superlative, medtem ko pri svojih BMWjih plavajo med totalno evforijo in totalnim zgražanjem. No ja, jaz sem pač napisal, da mi je 166 všeč, in sem skušal biti iskreno objektiven, a ta avto res zleze pod kožo.

Veloceju: kupi 3.0, kajti to je res edina prava velika Alfa. Saj so JTD in Turbo odlične mašine, a šarm velikanke je vendarle predvsem v trilitrski izvedbi. Sicer pa to Veloce tako ali tako ve iz 164, ki je bila za svoje čase verjetno primerjalno morda še boljša od 166.
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

Veseli me da se bomo pri neki temi dobili skupaj lastniki AR166,me zanima koliko nas je tu na forumu.Moje izkušnje z avtom niso ravno bogate,saj ga imam komaj 8 mesecev in sem naredil z njim 4000km.
Odkar sem ga kupil sem moral urediti naslednje zadeve:
-takoj ob nakupu menjava olja in filtra na Cosmosu 25.000 SIT
-luč v prtljažniku ni svetila,uredili v AT za 3.000 SIT
-luči svetile 3m pred avtom,vzrok-ena žarnica Xenonka ni bila prav v ležišču,uredili na Cosmosu za 2.000 SIT.
-menjava pozicijske žarnice v Cosmosu za 2.000 SIT
-menjava xenonke v AT 45.000 SIT
-menjava dobrega 60Ah akumulatorja z novim 100AH - 20.000 SIT
-imel sem probleme z navigacijo,sam sem očistil CD in je zdaj v redu
Mislim,da je to vse.Avto je bil pripeljan iz Nemčije,letnik 2002,85.000km,z vso možno opremo,mislim,da je ni stvari,ki je ta avto ne bi imel,predvidevam pa,da je bil avto pripeljan v Nemčijo iz Italije.Ni pa avto ne vem kako dobro ohranjen,precej je popraskan,sem že zmenjen z ličarjem,da malo popravi.Je pa zdaj brezhiben,torej vsa elektronika,vse lučke,vse deluje.
In kaj mi dela probleme:
-brisalci,brisalci, popolnoma isto kot pri AR164
-predal na armaturi,ne vem v čem je štos,sem razstavil,pa ni nič bolje
-pozimi pri -15 je spuščal nemogoče glasove
-velika poraba po mestu
-blazno glasne gume GY,bom kmalu zamenjal
-slab CD changer,preskakuje ob najmanjši luknji na cesti
Drugače mi je avto super in uživam ,ko se vsedem vanj,vendar 12 let zvestobe AR164,ki sedaj stoji v garaži je pustilo določen pečat.Čeprav je 166-ka vredna cca 3xceno 164,če bi mi nekdo dal na izbiro - eno ti bomo odvzeli,določi katero,bi izbral za odvzem 166.Kajti po 8 mesecih je moje razmišljanje še vedno tako : v garaži stoji moja AR164TB,zunaj pa stoji kup železja z imenom AR166.Torej kaj hočem povedati :166-ka mi zaenkrat ne pomeni veliko,tudi zato,ker ne poznam njene zgodovine,kaj in kako so z avtom ravnali.Kupil pa sem jo izključno zato,ker mislim,da za tak denar ne dobiš boljšega avta.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
podal
Alfa Junior
Alfa Junior

Evo še mene.
Rdeča 166-ka letnik 2000, 2,4 JTD. Imam jo od 7 mesecev, naklepal pa sem 25000km. Zdaj jih je 154000.
Edini problem ki sem ga imel je bil nek temperaturni senzor, zarad katerga mi avto ni vžgal, če je bil segret. Koštal je 28000sit pri Nordu.
Avto je špica, moral sem se navadit le na malo manj prostora. Prej sem imel namreč lancio kappo. Povprečna poraba je 6,4 litra, pa je ravno ne šparam. Če bi imel pa več avtoceste, bi bila pa poraba višja. Tko pa kruzanje v 6. prestavi in nafte kar noče zmanjkat.
Edina stvar, ki me moti je, da nimam možnosti poslušanja CD jev, veksler mi pa ne diši (velik CDjev pa menjavanje v kufru!). Sem gruntal okol enega DVD plajerja, samo ne vem kam bi ga vtaknil spredaj, ko pa ni nikjer prostora.
Če bo kakšna prilika bodo gor ene lepe feltne, zdaj še radkap gor nimam, ker sem eno izgubil.
Pepo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Malo mi je šlo na smeh, ko sem bral kritično, vendar sijajno pismo AR TB 164o kupu železja, imenovanem Alfa 166, saj stara ljubezen do TB 164 očitno ni zarjavela. Mi je všeč, da ima človek odnos do vozila, ki mu je zvesto služilo. Ampak kup železja, ki se imenuje Alfa 166, si pa hudo užalil.

Hm moja 166 je dve leti starejša od tvoje, ima relativno malo kilometrov in je odlično ohranjena, ker je dve leti stala v garaži malgaja (so jo previsoko nastavili za prodajo) in so jo vozili le na kratke sprehode. Niti na misel mi ne pride, da bi jo prodal, saj ima vse, kar ima sodoben avto. In zdi se mi, da je nekaj takega tudi s tvojo 164. Teh stvari se pač ne prodaja.

Predal na armaturi: keč je v tem, da se ga ne da popraviti, da bi se brez težav odpiral. Zakaj niso spremenili konstrukcije? Izziv alfistom: pravi alfist zdrži tudi to.
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja ,morda se bil malo preoster do 166-ke,ampak tako pač čutim.Se bo pač morala dokazati v prihodnosti.Z 164-ko nikoli nisem imel problemov,nikoli nisem ostal na cesti,nikoli v 12 letih me ni pustila na cedilu,niti enkrat ni cuknila,zatrokirala.In upam,da se strinjate,da je 12 let kar dolga doba z enim avtom.166 je verjetno še boljši avto in moja ima vse kar imajo bistveno dražji avti in zaenkrat mi ni prav nič žal ,da sem jo kupil.Oprema je maksimalna,najbolje od vsega pa je zvok,zvok bistveno lepši od 164-ke.Popoldne sem si ogledal video - test,oz.opis 166-ke 3,2,link je prilepil nekdo s foruma.Najbolj sem si zapomnil naslednjo izjavo(ko se vozi v 166-ki):nasproti meni se vozijo Mercedesi,BMW-ji,Audi-ji,in ima me ,da bi odprl okno in zavpil :kupili ste napačen avto.
Pred tem pa pove,da je to avto,ki najbolj izgublja na ceni,pove celo podatek,koliko funtov izgubiš na dan.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Exorcist
Alfist
Alfist
Kraj: Brežice

AR164TB napisal/-a:Najbolj sem si zapomnil naslednjo izjavo(ko se vozi v 166-ki):nasproti meni se vozijo Mercedesi,BMW-ji,Audi-ji,in ima me ,da bi odprl okno in zavpil :kupili ste napačen avto.
=D> =D> =D> =D> =D>
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

AR164TB napisal/-a:Ja ,morda se bil malo preoster do 166-ke,ampak tako pač čutim.Se bo pač morala dokazati v prihodnosti.Z 164-ko nikoli nisem imel problemov,nikoli nisem ostal na cesti,nikoli v 12 letih me ni pustila na cedilu,niti enkrat ni cuknila,zatrokirala.In upam,da se strinjate,da je 12 let kar dolga doba z enim avtom.166 je verjetno še boljši avto in moja ima vse kar imajo bistveno dražji avti in zaenkrat mi ni prav nič žal ,da sem jo kupil.Oprema je maksimalna,najbolje od vsega pa je zvok,zvok bistveno lepši od 164-ke.Popoldne sem si ogledal video - test,oz.opis 166-ke 3,2,link je prilepil nekdo s foruma.Najbolj sem si zapomnil naslednjo izjavo(ko se vozi v 166-ki):nasproti meni se vozijo Mercedesi,BMW-ji,Audi-ji,in ima me ,da bi odprl okno in zavpil :kupili ste napačen avto.
Pred tem pa pove,da je to avto,ki najbolj izgublja na ceni,pove celo podatek,koliko funtov izgubiš na dan.

To: Kupili ste napačen avto si pobral od Jeremija iz TOP GEAR!

Ja, lepe stvari slišim o avtu. Ker se res veliko vozim in moja mesečna kilometrina znaša do 4000 km, ki jih zelo rade volje prevozim z mojo ljubico 164 QV in niti pomislim ne, da bi se vozil z BMW-jem 530d, čeprav ne gre slabo, ampak Alfa nudi kljub letom in starejše celo več tistega pravega filinga in nostalgije. Skratka, hotu sem povedat, da sem že razmišljal o 2.4 JTD 150KM, ampak se nekako nagibam raje k 3.0, ker pač občutek moči in sploh Alfin V6 zvok, ki je mimogrede najlepši od vseh, med vožnjo nudita nepozabno.

Zdej poraba je sicer drugo, ampak tistih 9 litrov na relacijo bomo že potrpeli, upam. Kolk pa vam kej pijejo šestaki?
Slika
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Za svojo lahko še rečem, da je prišla iz Belgije z 69.000 km, oprema je sicer progresion, ampak do polne mi manjka tempomat, telefon pa še ogrevani in električno pomični sedeži. Ja lastnik sem pa že cele 4,5 meseca, v tem času sem naredil cca 4.000 km. Pa tudi moja je nekoliko popraskana, a počasi bom popravil večino teh prask in odrgnin :wink:

Pozabil sem napisat, da sem moral po nakupu narediti servis (narmalno po nakupu avta), olje je pa Selenia Racing,
pa servis bom delal na 10.000 km
Poraba se mi giblje okoli 11-12 litrov to so večinoma 10 km dolge vožnje v službo in nazaj. Na relaciji je pa popila 10 litrov (160 km/h) po avtocesti, a ko sem enkrat peljal samo 120 je pa poraba šla na 9 litrov, a potem je nekaj ur vožnje po Ljubljani vse pokvarilo,
skupno povprečje je potem bilo 12 litrov :? .
Vendar me ta poraba sploh ne moti, ker mi je 75-ka 1.6 I.E. pila tam nekje 9-10 litrov na isti relaciji.

Pa še to moja ne spije praktično nič olja, v nasprotju z 75-ko (1 liter na 1.000 km)
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja moja je pa bistveno bolj požrešna,kritično je predvsem po mestu(16-17l),sicer po podatkih celo 19l,drugače pa na odprtem okoli 13l,je pa res,da po avtocesti skoraj nikoli ne vozim pod 180km/h.Sem pa v tem času samo enkrat preveril,koliko žre pri vožnji med 2000 in 3000 obrati,naredil sem 200 km -poraba 9,5,ampak ne po računalniku,ampak sem tankal pri odhodu in pri prihodu v Ljubljano.Me pa to prav nič ne gane,delam zelo malo km,pa tudi pričakoval sem tako porabo.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

AR164TB napisal/-a:Ja ,morda se bil malo preoster do 166-ke,ampak tako pač čutim.Se bo pač morala dokazati v prihodnosti.Z 164-ko nikoli nisem imel problemov,nikoli nisem ostal na cesti,nikoli v 12 letih me ni pustila na cedilu,niti enkrat ni cuknila,zatrokirala.In upam,da se strinjate,da je 12 let kar dolga doba z enim avtom.166 je verjetno še boljši avto in moja ima vse kar imajo bistveno dražji avti in zaenkrat mi ni prav nič žal ,da sem jo kupil.Oprema je maksimalna,najbolje od vsega pa je zvok,zvok bistveno lepši od 164-ke.Popoldne sem si ogledal video - test,oz.opis 166-ke 3,2,link je prilepil nekdo s foruma.Najbolj sem si zapomnil naslednjo izjavo(ko se vozi v 166-ki):nasproti meni se vozijo Mercedesi,BMW-ji,Audi-ji,in ima me ,da bi odprl okno in zavpil :kupili ste napačen avto.
-12 let je kar dolga doba,ampak v tem času si naredil zelo malo km :doubt:
-nagibam se k temu da bom svojo dizlo zvozil do konca in glede na moje potrebe po prevozu,bo jih v 12-tih letih nabrala tam nekje 250 000km :doubt: :wink:
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Nikjer nisem zasledil, da bi vam crkoval komandni modul (tam kjer so vse funkcije (tel. nav. itd.)
Meni je delalo le še cca. pol funkcij (tipk), enkrat mi je ponagajalo upravljanje ventilacije :x .
CD sem lahko poslušal le pri mirni vožnji - luknje(seveda le orig. CD)
Bila je 2.4JTD (poraba tam 8.5l/100km).
Sicer ne vem, če imajo vse enako podvozje, ampak moja je bila preveč mehka in nedirektna (km naj bi bilo 170.000 - je bila pa iz uvoza + sre. knjiga).
Najbolj me je motilo to, da če sem se hotel zakaditi skozi ene pa ovinkov avto ni preveč sodeloval. (seveda je bilo podvozje fenomenalno ca AC crusing).
Aja pa sedeži, če so usnjeni preveč drsijo.
Drugače mi je bila kombinacija črno armatura - bež usnje :P (le tista modra zunajost tako-tako).

Bi jo mogoče še kdaj kupil, le bolj direkna bi morala biti (vem da forum za ta komentar ni pravi, bolj bi morala biti E39 kar se tiče lege na cesti)
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

to si mel ti ocitno neki fu*ked up 166ko?
Slika
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

ROBERTH napisal/-a:............, če imajo vse enako podvozje, ampak moja je bila preveč mehka in nedirektna (km naj bi bilo 170.000 - je bila pa iz uvoza + sre. knjiga).
pa si po tok kilometrih in glde na to da se je "sumljivo" obnašala šel prevert ta podvozje, amortizerje,...
Odgovori
  • Informacija