Me tako dolgo ze ni bilo na forum, da enostavno ne morem pregledati vseh tem.
Rabil bi kksno info, kako se najbolje lotit obnove motorja na V6 155 2.5 masina.
Skratka, zgleda da mi je pozrlo dihtungo na glavi (eni ali obeh, ne vem) in mi pije vodo..
Naj dodam se da je avto zdajle stal recimo 4 mesece pri miru, ker sem pac imel veliko dela na faxu in v sluzbi, zdaj pa bi se jaz spravil to malo pedenat nazaj, da bi to se kdaj vozilo..
Kaj potrebujem? se mi splaca kupiti cel motor in tvegati da dobim se vecji jajc nazaj? Moj motor ima 290.000km, drugace ni nikoli delal problemov, razen pac te dihtunge, tudi vleku je vedno vredu in vse..
Ali se naj rajsi spravim v obnovo tega motorja? Koliko bi me prisle dihtunge, brusenje glav, dodatni storski? Je treba poleg dihtung menjat se kaj druzga?
Kaksen bi bil pa postopek dobiti 3.0 motor in ga notr fliknt?
za tesnilo zamenjat ne košta veliko, samo tesnilo ni drago, če glava ni zvita pa bo še bolj pocen. sam veš če ti motor dela brez problema se g ne splača menjat, če pa je ceu dotrajan pa ga bi mogu.
tesnilo te pride stati caa. 8000sit v anet oz. drugle se vrtijo cene okoli 12.000sit+delo
se pravi še kakšnih 40.000sit
glavo pa je treba obvezno ravnati če dajaš novo notri
ne splača se ti. na tvojem mestu bi si raje omislu 3.0 . hmm glede na to da moraš menjat obe dihtngi, se mi zdi da je komad za 2.5 okrog 20.000 no ja vsaj jest nism nobene cenejše najdu..
Pa glede na to da je govora o 155-ki menjava nebi smela predstavljat problemov (156 ali 166 bi predstavlal veči izziv zaradi elektronike).
Jaz osebno bi zamenjal dihtunge (če motr ni bil pregret, potem tudi glave nebi ravnal), jermenje in šponarje, ki jih zrihta kakšen Olef (kar bom na svoji opravil ta ali naslednji mesec), potem pa gasa.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
no daj če kdo pozna kdo kakšno ugodno ponudbo za dihtnge za 2.5 v6, bi me res zanimalo koliko bi bila cena. glede dela ni problem, zanima me samo material..
če odpiraš glavo motorja jo moraš obvezno ravnati,
pa po možnosti kupi komplet tesnil za glavo motorja ...te pride caa.35 sit.
pa kupi kvalitetna tesnila ne neki poceni papir ker potem boš moral spet vse še enkrat delati