Problem?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
popshow
Alfa Member
Alfa Member

Hej!

Imam 1.6 156SW in ko stojim na mestu avto rahlo trese kot da bi hotel ugasnit. Kazalec vrtljajev je miren mal po 1000 obrati. Ta problem pa se je pojavil po tem ko sem tankal super 100. Prej avta, ko sem stal, sploh nisi slišal niti ni tresel.
A mogoče kdo ve kaj bi to lahko bil vzrok?

Hvala
Peter
Pokušavali su mnogo jači od Vas... Ali nisu uspjeli.
don_baron
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Domžale
Kontakt:

js mislim da maš kakšne smeti v samem kestlu in ti jih je notr potegnilo ali pa je kaj narobe z črpalko js sm imel isti problem z roverjem sam stem da mi je tudi pri visokih obratih malo pocukal da bi pa zaradi več oktanov to blo pa mislim da ne!
Primož
popshow
Alfa Member
Alfa Member

Pri visokih obratih dela kot urca. To tresenje ni vedno enako včasih se ga čuti bolj včasih manj včasih pa sploh ne. Jz tud mislim da zaradi oktanov nebi smelo biti težav, ali pač?
popshow
Alfa Member
Alfa Member

Hhhhmmm?
Zdaj pa sem spet napolnil poln tank 95 pa spet dela tko k mora.
A je možno da ga super 100 kej zje..?
Mogoče ni nujno da je tisto tresenje narobe. Jaz si to predstavljam da pride do tresenje zaradi drugačnega izgorevanja. No vbistvu ne trese kot kak star dizl ampak bol tko k da bi se avto zaganju.
Kaj pravite?

Ostanite v cvetju
quattro
Alfa Junior
Alfa Junior

nizki obrati, visokooktansko gorivo (se tezje vzge), ECU ne folga vec kompenzirat... kaj bi se rad? tanki 95 pa mir:)
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

lepo ralozeno guattro :) bl enostavno se neda napisat :mrgreen: =D> =D>
popshow
Alfa Member
Alfa Member

Thnx!
Uporabniški avatar
crnogorac
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: KRŠKO
Kontakt:

popshow napisal/-a:Hej!

Imam 1.6 156SW in ko stojim na mestu avto rahlo trese kot da bi hotel ugasnit. Kazalec vrtljajev je miren mal po 1000 obrati. Ta problem pa se je pojavil po tem ko sem tankal super 100. Prej avta, ko sem stal, sploh nisi slišal niti ni tresel.
A mogoče kdo ve kaj bi to lahko bil vzrok?

Hvala
Peter
jaz sem imel podoben problem pri 3.0 motorju in sem sel k STEPANČIČU , kjer samo tam hodim in je imela premalo pritiska goriva.
problem sem imel z črpalko in je imela premal pritiska in je po stantgasom ali kako se rece hotela crknit in tudi ne vzgat včasih in potem so jo dali prenovit . rekli so da najbolj optimalni pritisk je med 1.7 in 2.2 bara , če se ne motim kar je preveč samo bolj pije kar je pa manj pa auto crkuje in ne vžiga . moj nasvet ti je pelji na servis in preglej črpalko

crnogorac-krško
164 3.0 QV
popshow
Alfa Member
Alfa Member

Crnogorac hvala za nasvet. Ni kriva pumpa. Zdej je spet vredu ko sm 95 tanku. Je imel Quattro prav.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Ja pobrski kako temo o cukanju. Pa boš videl, da vsi hvalijo super 100, pa ni važn 1.6 al 2.0, vsem neki krasen dela po tankanju super 100ke. Tko da zdej res ne vem kaj je bol tankat. Omw hvali, večina uporabnikov hvali, teb se pa avto trese. Hm #-o , zarad bencina, močno dvomim.
popshow
Alfa Member
Alfa Member

Ne vem no. Zdej dela čist kul ko sm 95 tanku. Bom naslednjič spet 100ko tanku. Če bo isti problem potem za moj avto 100ka ni vredu.
Nočem več težit s tem, k vidm da sm že tečn.
Če odkrijem kaj pametnega vam javim.
Hvala še enkrat vsem.

Peter
popshow
Alfa Member
Alfa Member

Hej!

Evo spet jz težim z bencinom.
Zdej sm spet tanku super 100 pa spet isti problem. Avto trese ko stojim na mestu. Quatro je imel čisto prav! =D>
Ne tankam več super 100, nikoli. 95 al pa 98 je kul, 100 pa ne. Za moj avto ni vredu. Ne bom pa trdil da je 100ka zanič gorivo.
Samo to sm še hotu povedat, zdej dam pa mir s tem benzom.
Hvala vsem, ker ste me poslušali in hvala za nasvete :wink:

Ostanite v cvetju,
Peter
Uporabniški avatar
luni
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

Kaj pa ce bi probal po tankanju resetirat ECU, da se priuci novih nastavitev z novim gorivom iz nule?

Ce seveda hoces oziroma imas razlog da sploh tankas stotaka, ce si z 95ko zadovoljen itak kul :)
popshow
Alfa Member
Alfa Member

Ah kje pa se mi da še s tem ukvarjat. Sm z 95 zadovoljen. Ja drugače pa ni slaba ideja samo ne vem če bi delovalo.... :-k
Odgovori
  • Informacija