A kdo....Fitnes?

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

A hodi kdo v 4P na Verovškovo?
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ma, jaz iscem en fitnes, ki je malo cenejsi.

Problem je da je vsak fitnes zihr 50€ stroska na mesec, kar mi je full prevec..
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Če se za 24 mesecev včlaniš v FitIn, te pride 20€ na mesec.
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ga ne najdem na netu, imas slucajno kaksen link?
greddy
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trzin

http://fitinn.si/

Je pa v BTC-ju, sem že tudi jaz o njem razmišljal, vendar vezat se za 24 mesecev mi je mal preveč, poleg tega pa imaš potem še razna doplačila naprimer tuš 0.5€ tako da na koncu te zna pridt isto kot kak fitnes za normalno ceno
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

http://www.maxximum-portal.com/forum/in ... 6f0b3978e5

tuakj je tudi akcija 400eur za celo leto :wink:
"I cant" is not an option !
SubjectX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mnja, 2 leti je malo dolga..

V dveh letih jaz upam da ze ne bom vec v ljubljani:D
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: maribor

Da obudim malo temo. Ker se bliža poletje oz je čist pred vrati je mogoče malo pozno ampak še vseno aktualna tema. Kakšnih konkretnih sprememb do poletja ni več moč delati ampak vseeno. Me zanima če se kaj članov ukvarja z fitnesom. Pa kakšne metode ste vse sprobali za maso, oz ne za maso nasploh ampak mišično maso.

Sam se ukvarjam z fitnesom par let prej bolj za hobij, imam mini fitnes doma. Lani nekje novembra pa sem začel obiskovat fitnes. Po kakih dveh mesecih otipavanja sem po novem letu začel bolj na hard trenirat. Ima pa problem, da ne pridobim na teži. Imel sem okoli 76kg preden sem začel hodit v fitnes. Sedaj jih imam okoli 72 se pravi 4-. Imam pa 180cm .Res je da sem izgubil nekaj maščobe po celem telesu, in da gre maščoba hitreje dol, kot mišična masa gor in da realnega stanje mišične mase ne vem, zmerit pa se tut nisem dal. Treniram z utežmi nekje 45-60min. delam po tri serija med 6-8 do odpovedi. Zaužijem okoli 80g B z whey, 30g B z kazeinom, ostale B pa z hrano. OH okoli 100-200g odvisno od dneva, ker se jih izogibam, in je mogoče to glavni vzrok.
Mogoče sem preveč neučakan z temi kg, ali pa res pojem premalo OH. Ali naj raje za pokazatelja napredka sedaj ko skoraj nimam več maščobnih oblog vzamem meter ter se merim?
Mogoče kdo imel podoben primer glede mase?
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

nisem ekspert, tudi v fitnesu sem bil vsega skupaj v lajfu mogoče 10 krat ampak dvomim da pridem do te šrevilke ..
kolikor vidim imaš problem v prehrani ... se pravilno prehranjuješ ..(upam da ne se ne poslužuješ kakih proteinov, ker če nimaš ne vem kakih težkih treningov tega resnično ne rabiš)
bolj me zanima kaj in KDAJ ješ po svojem treningu gre to za obdobje 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60 minut? .. kolikor vem je 15-30 minut obdobje kjer se mišica najbolj obnovi ... seveda sedaj kaj jesti mislim pa da ne manjka receptov...

mogoče tolčem mimo ampak defenitivno prilagodi svojo prehrano svojemu treningu ... imam občutek da vse sproti pokuriš :D
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

Proteine uporabljam kot sem tudi napisal na dan treninga 80g whey 40g pred 40g takoj po treningu, in pa pred spanjem 30gkazeina.

Tut sam se lahko rečem zelo spoznam glede prehrane nekaj iz študija nekaj koliko sem se sam poučeval. In se mi proteini v prahu ne zdijo nič slabega oz da jih ni smiselno jemat če ne treniraš dovolj na hard. Zato ker niso namenjeni samo bilderjem ampak vsem ki hočejo zdravo živet, shujšat, si naredit hiter in zdrav obrok v kombinaciji whey+ kakšna skuta, semena, ovseni kosmiči, oreščki itd receptov je malo morje.

No sam kot sem v prvem postu napisal trenitam na hard, delam vaje za maso in zagotovo potrebujem toliko B koliko jih pač zaužijem tokom dneva.

Me pa zanima ali res toliko k mišični masi pripomorejo OH, ali pa sem pač sedaj izgubljal na masi zato ker sem skuril večino maščobe, ter se ustavil pri tej teži 72kg, sedaj ko maščobe več dosti ni, se ne bo več porabljala in bo šla masa počasi gor?
Oz če je kdo delal za maso, koliko OH je pojedel na dan, ne da bi se pri tem redil/pridobival maščobo?
Uporabniški avatar
folc
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1,9 JTDm 110kW 150KM l'05
Kraj: Nekje med NG in Tolminom :)

tu ti pa žal ne morem pomagati ..
najbolje da govoriš z kakim trenerjem ... kolega je imel prav osebnega da je pridobival na masi ampak vem da ko mi je govoril o tem da je imel posebne diete za kaj več me pa ne sprašuj ker ti več kot kaj ne morem pomagati
Alfa Romeo .. time to stop looking and start touching :D
greddy
Alfa Member
Alfa Member

Zakaj nebi smel uporabljati proteine? Proteine ti ješ vsaki dan... to so pač beljakovine..

@xalfist, tvoj problem je predvsem v premalo OH, ker 100-200g OH je premalo za delanje na masi, jaz imam dobrih 200g OH pa trenutno probam rezat oz. sem v deficitu (hujšanje)..

Moj predlog je ta da si prvo preračunaj koliko kalorij dnevno tvoje telo potrebuje za vzdrževanje telesne teže potem pa tej številki dodaj 10-20% in boš šel po masi lepo gor ;) razmerje B-OH-M imej nekje 40-40-20 pa lepo razdeljene obroke (5-6) dnevno, večino OH zaužij za zajtrk in potem pred/po treningu, ostali obroki naj bojo predvsem B in M, nikakor pa ni fajn OH jest zvečer, moraš vedet da če zaužiješ preveč OH, in da jih telo nemore sproti skurit, se pretvarja v maščobo.. :), če te zanima kej več pa kr vprašaj :D

Btw: najboljše vaje za mišično maso so bench, deadlift, squats, pull ups ;)
greddy
Alfa Member
Alfa Member

Aja, še tole... če se odločiš za delanje na masi, boš v vsakem primeru pridobil nekaj maščobe v telesu..ampak vseeno jo lahko kasneje skuriš ;)

Naprimer jaz sem imel 85kg pri 185cm predno sem začel s fitnesom, pa sem potem prisel v fitnesu do nekje 92-93kg, zdaj pa lepo režemo pa smo nazaj na 86.5kg trenutno :mrgreen:
xalfist
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja saj to me najbolj skrbi, ker sedaj sem se znebil maščobe, lepo so postale vidne žile po rokah in bicepsu. Vem pa da če bi se začel zalagat z preveč OH bi me zalilo. Sem pa pristaš tega, da imam raje telo izklesano, ter manj mase. Ne pa da zagledaš na daleč "nabildan" a se ti niti ena mišica ne vidi definirana, je vse v enem, če veš kaj mislim povedat.

Torej predlagaš da dodam k temu koliko porabim od 10-20%, in bi moral prodobivat na masi, ne pa na maščobi?

Glede razporeditve OH to že delam sedaj da večina OH(predvsem kompleksne) zaužijem zjutraj, da jih čez dan pokurim. Zvečer itak sploh ne jem OH , zato sem si tut nabavil kazein, ki ga zaužijem pred spanjem. Glede zdravih maščom pa jih tut zaužijem dovolj, predvsem z oreščki(lešniki, neslani arešidi, mandlji, orehi..). Sem pa začel jestu več rib in kr dobro vplivajo na rezultate, predvsem pri izgubi maščobe oz ne redijo, imajo pa veliko beljakovin ter omega3.

Ja je pa res da bencha nekaj preveč ne maram(nevem zakaj), in sem ga bolj aktivno začel vključevati v trening kak mesec nazaj. Mogoče bo sedaj začelo it gor :D
Je pa res, da bench, deadlift, squats ter pul ups obsegajo največje mišične skupine telesa, pri čemer začne telo proizvajati več rastnega hormona posledično pa začneš tut bolj pridobivati na masi.

greddy napisal/-a:Aja, še tole... če se odločiš za delanje na masi, boš v vsakem primeru pridobil nekaj maščobe v telesu..ampak vseeno jo lahko kasneje skuriš ;)

Naprimer jaz sem imel 85kg pri 185cm predno sem začel s fitnesom, pa sem potem prisel v fitnesu do nekje 92-93kg, zdaj pa lepo režemo pa smo nazaj na 86.5kg trenutno :mrgreen:
Ja saj ravno to me malo jebe, ker na masi z OH bi blo pametno delat pozimi, pol pomladi pa začneš na definiciji z manj OH. Ok mogoče sem malo zamudo z maso, pa bom začel delat jeseni/zima , konkretno na masi ker poletje je tu in nočem da me zalije. :D
greddy
Alfa Member
Alfa Member

Hja če se ti poznajo sixpacki potem pusti do jeseni :), drugače pa jebeš, pa lahk že začneš takoj na masi pa da greš gor postopoma rečmo 0.5kg na teden je nekje tisto idealno, in se ne rabiš bat, da bi te zalilo, pa tudi mišične skupine ter žile bojo ostale lepo vidne :), meni so se žile konkretno poznale po rokah, ramah tudi ko sem mel 92kg :)

Ker 72kg pri 180cm je presuho za moje pojme :) tam do ene 77-78 prideš pa si zmagal ;)

Bench in ostale težje vaje pa le delaj.. ti ne bo žal ko jih boš končal ;)
vmes ti verjetno bo :mrgreen:

Aja pa navadni cardio menjaj za HIIT, je večji učinek pri kurjenju maščobe :)
Odgovori
  • Informacija