Se opravičujem ker obujam temo, toda bolje kot odpirati novo na isto tematiko. Zanima me pa slednje... Sedaj ko že malo pritiska mraz, moja alfa (do službe) potrebuje 3km po lokalnih in cirka 10km po avtocesti na okoli 2000 obratih da prileze do delovne temperatire (87 stpinj). Ko sem lani kupil avto, je bil termostat itak zanič, ker se je avto segreval le do 60 stopinj. Zdaj ko imam novega mi pride na delovno temperaturo, samo ne vem če je normalno, da potrebuje toliko časa. Ko bo minus zunaj, bo to še dalj trajalo, pojavi se tudi da med počasno vožnjo temperatura pade tja na 70 stopinj. Je vse to napisano normalno, ali je z mojo alfico kaj narobe?
Z dobrim termostatom je segreta voda na delovno temperaturo že po parih kilometrih. Pri dizlu traja kak kilometer več, bencinar je pa že po 3km na 90 stopinjah.
Tudi 2.0 niti pod razno po 3km ni na delovni temperaturi pa je bil termostat nov. To v primeru da avto ponoči stoji zunaj in pri temperaturi cca -10°C.
Danes zjutraj sem bil pozoren na temperaturo vode in je le ta prišla na 90 stopinj po 3,5km vožnje (vmes stal 2x na semaforju po ca. 20s), je pa res, da je avtomobil garažiran.
Mene zebe skoraj do službe. Sem pa opazil da termostat ne dela več tako kot prejšnjo zimo. Pa je bil menjal pre 3 leti z originalnim. Bo spet šlo 100 ojrov...
Pri moji ex lybri z enakim motorjem se je segrel motor na AC po parih kilometrih, če sem pa vozil po regionalki/mestnih cestah, pa kar nekaj časa, s tem, da sem imel nov termostat, antifriz, prezračeno pravilno...