Delovna temperatura 156 2.4 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Ronnow
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lenart

Da obnovimo temo okoli termostata :mrgreen:
Spomladi sem menjal termostat in je čez leto temparatura bla lepo na 90, zdaj, jeseni, ko pa je spet malo hladenjše pa se dvigne na malo čez 70c. Zamenjan termostat je original, kupljen na pooblaščenem servisu.
kaj bi še lahko bilo narobe? #-o
J T D power
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Ja kokr je že blo rečeno ti lohk števci lažejo. Lohk ti je pa spet termostat šel.
JoHnI-B
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Murska Sobota

Men nad 70 ° ne gre , samo če dolgo stojim na mestu , gre na 80 ° - 90 ° .
andrejk
Alfist
Alfist

Nehaj se sekirat.
:mrgreen:
capirex
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: portorož

ce ves da je termostat menjan, torej ves da je nov, se res nimas kaj sekirat...(vsaj jaz se ne bi :) )
zna bit da stevec malo laze...
zan8
Alfa Junior
Alfa Junior

Tudi jaz sem si glavo razbijal kar nekaj dni.Temp.ni šla čez 70 stopinj.Potem pa hočeš nočeš v lov za termostatom.In potem šok!!! Najcenejši termostat za mojo 156 jtd 75eur.original pa 100.Še dobr da delam v trgovini z avtodeli in mi ga je ratal najti od Verneta za cca60 eur.Pa to še ni bil višek radosti.V Alfi so se odločili, da bodo nosilček od egr ventila oz. eco teca obesili na vijak termostata.Tako da je potem poseg trajal namesto pol ure cca.3ure!!! Ampak kar je najpomembnejše mola Alfica spet dela na 80-90 stopinj.Torej kar nekaj dela in stroškov.Toda moje ljubice ne zebe več :D .
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

men je tud orej zeblo avto pri 60 stopinjah, potem pa sem zamenju termostat in je temperatura pribita na 80 stopinj, razen ko je kak velik vzpon al pa če ene 10 min na mestu stojim, takrat tud cagr zraste. mašina oa je 1.6 box.
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Imam eno vprašanje za vse lastnike dizlov. Po kolikih kilometrih se vam avto ogreje na delovno temperaturo, ko je zunanja temp. pod ničlo? Namreč to je prva zima, da imam dizla, pe ne vem, če je to normalno, ali ne...

Meni je danes trajalo točno 18,5 km, da se je termostat odprl, kar se mi zdi občutno preveč. Res pa je, da dokler mašina ni ogreta, ne vidi več kot 2000 obratov in četrt gasa.

Greti začne fino že po kakih 6 km, samo temperatura vode res počasi raste. Pri višjih zunanjih temperaturah se seveda občutno hitreje segreje.
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Punto 1.3 mjet - 3,5 km, stil vožnje je pa 4je rondoji potem pa prvih 500m avtoceste in je voda na sredini.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz vozim nežno, najprej do 2000rpm, ko vidim, da se igla za T premakne grem do 2500rpm, ko pa je voda že tik pod 90 pa malo konkretneje pritisnem.
Na začetku nikoli ne več kot z 1/3 gasa, lepo počasno pospeševanje, AC na desni pas, najvišja prestava in malo nad 2000rpm, dokler se ne segreje, potem pa levi pas :D.

18km je občutno preveč - ali res voziš s sklopko ali pa nekaj ne štima s termostatom.
Zadnjič spremenil bass, dne Pe Nov 02, 2007 8:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak

No in koliko časa traja, da pride do 90°? Recimo danes, ko je bilo okol ničle...
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Danes se nisem vozil, po navadi ne traja več kot deset minut, ko bo hladneje pa bo po moje cca. 15min.
Na AC gre pa še hitreje.
Se pozna nov termostat. :mrgreen:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak

No saj pri meni se je segrelo hitreje kot v 15 minut, samo jaz v tem času naredim veliko kilometrov :)

Natančneje 42 km v približno 35 minutah, +- kako minuto (ponavadi - :D)
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No pri meni je 15min cca 5km. :D Mestno dete.
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak

Se pravi, da bo potreben nov termostat... Pa glih hladilno sem zamenjal, pa bo treba še 1x :?
Odgovori
  • Informacija