Steinbauer ali RSR tuning za 1,9 JTD 16v - 150 KM

Izgled Alfic, povečanje moči
dashi
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni!
Zanimam se za povečanje moči za mašino 1,9 JTD 150 KM.
Prosim za vaše mnenje glede PBox od Steinbauer-ja in od RSR (mislimda oni optimizirajo elektroniko).
- Steinbauer-jev PBox poveča moč na 135 kW in navor na 378 Nm.
- RSR poveča moč na 129 kW in navor na 360 Nm.

Kaj mi svetujete, steinbauer ali RSR.

Hvala za vsak nasvet.

Lep pozdrav
dashi
Alfa Member
Alfa Member

Pri Pbox dajo garancijo tri leta in prevzamejo tudi tovarniško garancijo na motor in ostale pogonske sklope. Tudi homologacije imajo (saj ne da bi ga homologiral).
Pa še 6 kW več
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Pa prej se pozanimaj glede sklopke. Namreč se pravkar dogaja kolegu (uporabniku tega foruma) ki ima čipano 1.9 jtd 140KM (praktično enak motor kot tvoj), da mu sedaj drsi sklopka. Se pa to ni pojavilo takoj, ker ima čipano že nekaj mesecev. Avto nima veliko km, tako da najbrž ni krivda v tem, da bi bila skopka že pri koncu.
Slika
bogibogo
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor

naj poizkusi z izklopom asr-a pa pol preveri drsenje sklopke. Sliši se malo čudno, pa sem slišal o podobni zadevi v pogovoru s članom foruma, ki je imel podobno situacijo.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Verjameš ali ne, nima ASR-ja :? Smo že preverjali ker imam jaz enak motor. Ima precej dodatne opreme (senzor vlaženja stekel, senzor za dež, ....) nima pa ne ASR, ne ESP......jaz pa obratno. Tako da.......
Slika
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dashi napisal/-a:Pri Pbox dajo garancijo tri leta in prevzamejo tudi tovarniško garancijo na motor in ostale pogonske sklope. Tudi homologacije imajo (saj ne da bi ga homologiral).
Pa še 6 kW več
BDW: pri boxu ti potem računalnik v avtu kaže napačno porabo. Ne da bi bilo to pomembno ampak vseeno.
dashi
Alfa Member
Alfa Member

Mislim, da nisem dobil odgovora na moje vprašanje! Ali pač sem neumen in ne razumem odgovorov!
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-saj v temi "poceni čipanje" boš mogoče najdel odgovor,načeloma koliko sem razumel,je čip tuning boljša rešitev,jaz bom čez čas sprobal obe varijanti
-to da ti p-box da več konjev se mi zdi mal bosa :doubt:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Prvo kot prvo se meni upira misel, da bi kupoval za avto karkoli, z imenom kmet(bauer).
Sicer pa je brezveze, da objavljaš po vseh forumih to isto vprašanje, če tako ali tako ne poslušaš, kaj ti imamo za povedat.

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0
Tudi, če bi napisal, da imaš opla, ti nebi nič manj pomagali.

Če želiš vedeti zakaj NE powerbox, pa si poglej tole temo, v kateri je tudi link do članka:
viewtopic.php?t=9114&postdays=0&postorder=asc&start=120
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

:-k ja samo na onem forumu model govori o astri... Se mi zdi da tale dashi mal drka... :evil:

A ga kdo pozna?
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Saj ta disesel motor je dejansko isti v alfah in astrah, samo je pač poba sram, da nima alfe. ;) Je pa za pohvalit, da vsaj ve od kod moč njegovemu avtomobilu.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

bass napisal/-a:Saj ta disesel motor je dejansko isti v alfah in astrah, samo je pač poba sram, da nima alfe. ;) Je pa za pohvalit, da vsaj ve od kod moč njegovemu avtomobilu.
Tudi jaz tako mislim, lepo da ve da je srček italjanski =D>

Sam sem za RSR čiptuning in ne za Pbox-e. Naj te ne pritegnejo številke o največji moči, ker je dostikrat to samo na papirju.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Se opravičujem vnaprej, ampak meni žal določene stvari na tem forumu že totalno presedajo in bi bil čas da nekdo to porihta, ker na tak način forum resnično izgublja na kvaliteti.

Ne vem zakaj človek enostavno ne pove "imam Astro in me zanima to in to, ker ima pač enak motor kot Alfa" ! Ne pa da se nekateri trudijo(mo) odgovarjat in pomagat, na koncu pa ugotoviš da te nekdo vleče.....potem pa se še nekej razburja, da mu noben ne odgovori kot on hoče. Mislim....

Da o tem, da veliko (preveč) uporabnikov v podatkih sploh nima napisano model (znamko......lahko prebavim tudi če ni Alfa) avtomobila, kraj, starost........da sploh veš s kom se "pogovarjaš".

Pa preveč takih (PRIMER) ki se očitno vpišejo na forum samo da oddajo svoj "mali oglas" in na žalost ni on edini. Na koncu bo (je) ratal ta forum neka mešanica med mobisux, bolho, "najstniškiforum.com",....... in ne to, kar bi moral bit. Žal. Mislim da je vse manj namenjen pravim ljubiteljem te znamke in postaja vse bolj eden od "splošnih" forumov. Upam da se zgodba ne bo razvijala v tej smeri in da se bo nekaj le spremenilo.

Se resnično opravičujem za OT, samo to mi je ležalo na duši in nisem mogel bit tiho.

LP
Slika
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja samo še zmeraj ne vemo kaj bi rad zvedel.

Da našem kratko obnovo:
-Tuning pomeni več konjev.
-Večja moč - se pravi pri poni obremenitvi večja obraba
-garncija pa pa
-Pri enaki uporabi teoretično manjšo porabo.
-uporaba pri polni moči - večja poraba (tolk gnarja tolk nuske)

A bi rad da ti damo pisno garancijo, da je tuning za motor dober, in ti ga bomo brezplačno zamenjali, če ga bo tiščal na polno in bo crknil?

Prosim bodi bolj specifičen pri vprašanjih.
Kake gare voziš pa vsaj z mojega vidika ni nobena ovira, neglede na moj post zgoraj....

In strinjam se da kvaliteta foruma pada, po mojem mnenju zaradi prevelike penetracije mladine, ki doma nima niti "šravcigra" in na veliko celem svetu razlaga motoroznanstvo.
Uporabniški avatar
Italjan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sm mogu povedat :mrgreen:
Odgovori
  • Informacija