Zariban motor 2.0 TS

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
poco
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: nazarje

na avto netu se prodaja ar 156 in pod opombami piše da je ležaj na glavni gredi zanič, ker nisem ravno strokovnjak prosim če lahko kdo razloži za kaj gre, motor je pa 2.0 ts
hvala za odgovore
ko to tamo peva
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Težko vedet, brez da bi to stvar videl ... :?

Lahko se zgodi, da je potem treba cel spodnji del motorja menjat ... #-o
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
poco
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: nazarje

zakaj pa pride do tega, me zanima ker imam isti motor
ko to tamo peva
Uporabniški avatar
Don Picco
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo MiTo QV
Kraj: Ljubljana-Crnuce
Kontakt:

Pomankanje olja... pol je pa ribato :mrgreen:
We brake 4 Nobody
!!!AR - 156 2.5 v6!!!
!!!AR-MiTo QV!!!

“A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
— Jeremy Clarkson
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Pomanjkanje olja - ni pazil na količino v karterju
Napaka v samih ležajih
Kakšno fino tiščanje tudi blagodejno vpliva na take stvari
Slabo olje
Mrzlo tiščanje
Mogoče se je kdaj prej odtrgal zobat jermen in so samo glavo popravil, spodaj je pa ostalo poškodovani in so samo vozil, dokler ni zaropotalo.

Mal pobrskaj po forumu, je blo sigurno že kaj napisanega ...
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

sej alfe so narejene za tišanje, ne vem zakaj bi jim to škodilo.
urse
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: kras

so ampak vsaka stvar ima svoj limit, ležaj na glavni gredi so pa glavni ležaji v spodnjem delu motorja in če piše da je ležaj slab je ribnjena zdej pa nevem kolko pridejo novi ležaji in je treba vedet tudi kako je z ojnicami in glavno gredjo lahko da je tudi to kej šlo po gobe
sam gas in dowge luči
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

drugace kot da se masino odpre se skoraj da ne da ugotovit v cem je problem-ce je samo lezaj potem se ga zamenja oziroma vse-ce je lezisce lezaja zanic potem potrebujes nov blok motora,...ko odpres masinko sele vidis pri cem si
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bjorn napisal/-a:sej alfe so narejene za tišanje, ne vem zakaj bi jim to škodilo.
Sm pa mislu da so dirkalni avti narejeni za tišanje - pa še tam marsikdaj kaj odleti...
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

Bjorn napisal/-a:sej alfe so narejene za tišanje, ne vem zakaj bi jim to škodilo.
ampak ne brezglavo. meni recimo na kraj pameti ne pride konstantno tiscat nad 5.000 vrtljaji po AC recimo. drugo je dinamicno spreminjanje vrtljajev, po recimo ovinkastih cestah. tudi se striktno drzim da prvih 10km z neogretim ne tiscim nad 3k, prvih nekaj celo 2.5k.
zase mislim da lepo ravnam z avtom, po besedah drugih pa pretiravam.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Jah od 1,4 do 1,8 je vazn sm da mal olje gledas in mrzuga ne tišiš pa je vse v redu. Glede 2,0 pa ocitno ni tako, saj motorji radi gredo so ocitno bol pussy motorji. :)

Sicer pa, clovk more k kup nek avto prebrat navodila, ce pac ze po defaultu ne ve kako z avtom, saj potem niti ni cudno, da gre marsikaj narobe.

Glede tega so absolutni zmagovalci hondaši. Ker jih je vecina smrtno resno prepricanih, da Honda ne crkne, ne glede kako delajo z motorjem (ne gledajo olja niti ne pocakajo, da se motor ogreje), potem niti ni cudno, da na forumih vids kako lepo pridno menjajo motorje. Zadnji aktualen topic je bil od Type-R masini (200KM), ko so zamenjal motor, ker v prvem, clovk sploh ni preverju olja in je masina ribnla.

Z avtom je isto kokr z tehniko, ce ti kups komp in nimas neke blage o teh stvareh, bo marsikaj slo narobe ne glede na firmo, ce pa bos delu s tem tako kot treba pa bo stvar sluzila namenu se pa še. Blem je k so vsi tok pametni, da jim ze prow skod, ker ce bos navodila prebral si pa tko al tko degen. Zanimivo je, kdo je pol degen k se treba izprsit za popravila. Verjetno znamka. :D
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

krucymucy napisal/-a:
ampak ne brezglavo. meni recimo na kraj pameti ne pride konstantno tiscat nad 5.000 vrtljaji po AC recimo. drugo je dinamicno spreminjanje vrtljajev, po recimo ovinkastih cestah. tudi se striktno drzim da prvih 10km z neogretim ne tiscim nad 3k, prvih nekaj celo 2.5k.
zase mislim da lepo ravnam z avtom, po besedah drugih pa pretiravam.
My postopek mrzle alfice:
1. Ko jo vžgem počakam kako 1-2 min, da se lubica malo umiri
2. Prvi 10-15 km avto ne pride niti blizo 2000rpm in največ pol gasa, to se pravi nikol hitrega pospeševanja in polnega gasa
3. Po 15-20 km se limit obratov povzpe na 2.5rpm in ostane tam dokler se kazalec za temp. motorja ne prilima na 90
4. Potem ko se to naredi še avto vozim kakih 10 km do 2.5rpm dokler se olje in ostale reči ne segrejejo
5. Počasi se obrati povzpenjajo na 3000-4000rpm
6. Unleash hell :P
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

prvih 30 km ga ne stisnes cez 2500 rpm? ok, sej tut jz ga ne stisnem cez 3k ce ni na delovni temperaturi, ampak tvoje ravnanje pa ze meji na pretiravanje:-)
Slika
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Nop, niti v LJ po mestu, niti če me kak feget prehiteva, kk naj rečem ne morem, od prvega avta sem navajen tako ravnati z motorjem in že noga avtomatsko (naučeni refleks :P) pri 2300rpm stisne kuplungo tako da ne pride blizo 2.5rpm, najtežji je trenutek ko ga pritisnem nad 2.5 ko se mi kar zdi da še ni zadost ogreta :P mogoče tudi zato vedno vse ostalo crkne na mojih avto razen motorja :P samo ko je pa topla mašina si pa verjetno nobena mašina ne želi biti na mestu moje - pol pa gre po materialu in od vseh znamk, ki sem jih imel je alfa (ko je primerno ogreta) najbolj vzdržljiva :D
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

Alfist4life napisal/-a: 1. Ko jo vžgem počakam kako 1-2 min, da se lubica malo umiri
2. Prvi 10-15 km avto ne pride niti blizo 2000rpm in največ pol gasa, to se pravi nikol hitrega pospeševanja in polnega gasa
3. Po 15-20 km se limit obratov povzpe na 2.5rpm in ostane tam dokler se kazalec za temp. motorja ne prilima na 90
menjaj termostat. voda se ogreje na 90°C v 2-3km, brez tiste minute v prostem teku.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Odgovori
  • Informacija