klima 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

black
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lož

Začenjajo se vroči dnevi 8)

No vgalvnem
Pri prižgani klimi se sliši nek zvok...težko opisat ampak kakor da bi lokomotivo slišal od daleč kako piska.Ampak to piskanje je konstantno.Manj intenzivno je v nizkih obratih,v visokih se pa itak ne sliši ker mašina preglasi.Ne piska na glas!Že ob prižganem radiu na normalni jakosti se ne sliši.
Je pa sigurno nekaj s klimo,ker ko sklopim kompresor to piskanje neha.

Je to normalno?Nisem slišal še nobene klime pri alfah kako delajo zato ne morem primerjat.

Pa še to.Je normalno da obrati v prostem teku pri prižgani klimi malo nihajo (kakor da jo malo mori).Ne nihajo veliko ampak se čuti majhne vibracije ko obrati malenkost padejo,kakor da bi kompresor klime ''prijemal in spuščal''?

tnx
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

napolni klima sistem. pomankanje plina pripelje do priziganja in ugasanja kompresorja. :D nafilas pa bo zadeva utihnila...
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

A samo to je :D
Fajn,fajn itak sm imel menjavo plina v planu :D

Mogoče kdo ve koliko plina gre v sistem?Sem gledal tam okol motorja in na vezni pa nč ne piše.
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

650g
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz jo moram tudi na svoji napolniti. Bog ve, ce je sploh ze bila kdaj v teh letih. Ko ugansnem klimo pride tak smrdec vonj po zatohlem v avto, da je za znoret. Pomoje bom sel kar na AMZS.

LP
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Jonas napisal/-a:Jaz jo moram tudi na svoji napolniti. Bog ve, ce je sploh ze bila kdaj v teh letih. Ko ugansnem klimo pride tak smrdec vonj po zatohlem v avto, da je za znoret. Pomoje bom sel kar na AMZS.

LP
Lohka da je filter klime za zamenjati
Slika
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfa33 napisal/-a:
Jonas napisal/-a:Jaz jo moram tudi na svoji napolniti. Bog ve, ce je sploh ze bila kdaj v teh letih. Ko ugansnem klimo pride tak smrdec vonj po zatohlem v avto, da je za znoret. Pomoje bom sel kar na AMZS.

LP
Je bil zamenjan ob velikem servisu. Isto glede vonja je bilo prej pri 145ki in ko sem dofilal nov plin, je bilo ok. Upam da bo tudi sedaj :)

LP
Uporabniški avatar
Tečko
Alfa Member
Alfa Member

Jonas napisal/-a: Pomoje bom sel kar na AMZS.

LP

Ja pa preveri ker sem jaz lani hotel ker je bilo neka akcija. No pa so mi še predno sem šel tja povedal da je catch v tem, da je pregled okol 7000 sit, potem pa vsakih 100g plina dodatno cca 2000 sit takrat.
no jaz zaupam Prebilu na središki dobro in poceni zrihta.
Zadnjič spremenil Tečko, dne Sr Mar 14, 2007 9:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Alfa33 napisal/-a:

LP
+ ANTIBAC čiščenje !
Uroš
Exorcist
Alfist
Alfist
Kraj: Brežice

Jst pa ko prižgem klimo oz se kar sama nonstop prižiga in ugaša (wtf?) se čuje kompresor ki nekaj "ruži". Je potrebna zamenjava jermena al kaj bi to blo? Zgoraj ste omenili da se klima priziga in vgasa zato, ker je potrebna zamenjava plina. Klima mi dela super, hladi zelo dobro. Se ne menja plin takrat ko je hlajenje slabše in komaj kaj piha?

Lep dan
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

Ce je plina v sistemu premalo, se kompresor uzge in takoj ugasne. Varnostno pac. Plin se navadno samo dopolni in ne menja vsega.

Vonj po zatohlem. To se da fino prepreciti s pravilno uporabo. Nekaj kilometrov preden ustavis ugasnes klimo in imas prizgan samo ventilator, da se sistem ohladi in sproti tudi odstrani vlago. Ce se vlaga nabira iz dneva v dan se zacnejo kmalu razvijati bakterije, posledicno pa smrdi.
Kot je Uros povedal, se v tem primeru naredi dezinficiranje sistema, ki pa ni drago.

Vsake toliko je priporocljivo pregledati olje v kompresorju, kajti kaj hitro se lahko zgodi da kompresor zariba in spet so tu nepotrebni stroski.

Sam sem v petek dal obnoviti kompresor. Nova tesnila, nov semering in menjava olja, ter sistem na novo napolniti (700g) za 80€, kar se mi ne zdi drago. Je pa res da sem kompresor odstranil in namontiral nazaj sam.
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

Tudi meni se pojavlja ta smrad. Klima drugače hladi ok.
Bom šel k enemu tipu, da mi dopolni klimo (40 ojrov), če je to to...
Ali je antibakterijsko čiščenje zraven, ali se to čisti posebej?
Mora bit sistem prazen?
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

pelji samo na pregled. ce ugotovi da plina ni dovolj bo dopolnil.

antibakterijsko dezinficiranje pa cisti notranje krozenje zraka in nima neposredne povezave s sistemom hlajenja. pri sovoznikovih nogah, kjer zajema zrak se namesti antibakterijsko sredstvo ki izpareva, ventilator pa ga potem srka in zene po celem sistemu. traja pa kake pol ure.
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

krucymucy napisal/-a:pelji samo na pregled. ce ugotovi da plina ni dovolj bo dopolnil.

antibakterijsko dezinficiranje pa cisti notranje krozenje zraka in nima neposredne povezave s sistemom hlajenja. pri sovoznikovih nogah, kjer zajema zrak se namesti antibakterijsko sredstvo ki izpareva, ventilator pa ga potem srka in zene po celem sistemu. traja pa kake pol ure.
koliko približno stane ta hec in ali to delajo tisti, ki filajo klime?
Thrivial
Alfist
Alfist

black napisal/-a: Pa še to.Je normalno da obrati v prostem teku pri prižgani klimi malo nihajo (kakor da jo malo mori).Ne nihajo veliko ampak se čuti majhne vibracije ko obrati malenkost padejo,kakor da bi kompresor klime ''prijemal in spuščal''?
Ne vem, ce misliva isto stvar, ampak meni se tudi dogaja, da jakost pihanja klime malo niha, pa je notri 650g plina. Sem vzel kot feature in se ne sekiram. :D

lp
Odgovori
  • Informacija