Chip tuning 1,6 16V 105KM 147

Izgled Alfic, povečanje moči
Uporabniški avatar
Alfist19
Alfa Member
Alfa Member

LEP POZDRAV!
Na forumu nisem nikjer zasledu zato sm kr novo temo odpru!
Zanima me če je že kdo dau mogoče čipat alfo motor 1,6 16V 105 KM, alfa 147 al pa 156 motor je isti.
Obenem me pa še zanima če je to - LINK:
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/ ... :3416.html

mišlen tud za bencinarje al samo za JTD-je ker namreč JTD je samo z 115 konji pa s 140 tm nekje 1.9 motor nism še vidu z 77Kw ker moj bencinar ma pa 77Kw in me zanima če je to mišlen tud za bencinarje??
PRosim za predloge, izkušnje vse je dobrodošlo!
Lep pozdrav vsem skupaj!
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Only diesel ;) bencinarji nimajo "(auch mit Diesel-Partikelfilter (DPF)/Rußpartikelfilter)" prvi 1.9 jtd motorji so imel 77kw torej 105 km kot jih najdeš v 145......

http://www.mobile.de/SIDBqP8pC86gzqdWPj ... 1257237389&
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-verjami,edina smotrna rešitev je,da kupiš močnejšo 147 :wink:
amdbrutale
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Najbolš da kupiš 2.0 motor.

Motor se kar lepo pelje edino kar me moti je katasatrofalno pomankanje navora (2000-4000 obr/min). Če hočeš kaj od motorja ga moraš priganjat visoko. V nizkih obratih gre pa slabš kot pa kakšen kangoo al pa podobna jajca.
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

amdbrutale napisal/-a:Najbolš da kupiš 2.0 motor.

Motor se kar lepo pelje edino kar me moti je katasatrofalno pomankanje navora (2000-4000 obr/min). Če hočeš kaj od motorja ga moraš priganjat visoko. V nizkih obratih gre pa slabš kot pa kakšen kangoo al pa podobna jajca.
Zato se lahko pa s chip-tuningom poskrbi :P
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Kot so ti že ostali povedali, se enostavno ne splača, preveč stroškov in premalo efekta. Druga stvar pa je če namontiraš kompresor, kar pa spet ni poceni.

LP
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

amdbrutale napisal/-a:Najbolš da kupiš 2.0 motor.

kaksen motor pa imas ti to? ker sicer vlece lepo iz nizkih vrtljajev.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
Alfist19
Alfa Member
Alfa Member

Motor je 1,6 16V 105 konjev, sm kaj je pa razlika med uno ta drugo 1,6 16v k ma pa 120 konjev? a gdo mogoče ve?
Kok pa mislte da bi se dal na celotnem izpušnem sistemu pa filtrčku dubit?
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

120km ima variator:-)
z novim kolektorjem ter ostalim sistemom ter dobrim cai bi pomojem dobil enih 10 konjev, pa se to je pomojem prevelka stevilka.
Slika
Uporabniški avatar
H.P. BaXXter
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

najprej se znebi 18col feltn ce hoces tiscat saj pri 105konskem avtu ti 18col pobere kar veliko potem pa misli na ostalo :mrgreen:
FuManchu napisal/-a:V moji dvoletni alfistični karieri sem ugotovil, da je najpomembneje biti član AMZS (zastonj šlep :lol:)
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Zakaj bi se zafrkavu in matu keš stran za stvari, ki ti bodo v najboljšem primeru prinesle 15 konjev?
Razlike najverjetneje sploh ne boš opazil, avto bo veliko bolj glasen, sledijo problemi s policisti, na tehničnem,.....brezveze.

Rajši si kupi avto z močnejšim turbo motorjem.
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

H.P. BaXXter napisal/-a:najprej se znebi 18col feltn ce hoces tiscat saj pri 105konskem avtu ti 18col pobere kar veliko potem pa misli na ostalo :mrgreen:
- :lol: :lol: :lol: ,to sploh nisem opazil,res pubec,znebi se teh 18",za takšne konje je 16" polna kapa #-o
Uporabniški avatar
Alfist19
Alfa Member
Alfa Member

Ma feltne ne grejo pod nobenim pogojem dol ker kakršn je biu avto prej pa k je zdej to je k noč pa dan.
Zdj jst bi rabu sam pomoč da bi mal na navoru dubu pa kkšn km/H na končni ker glede izgleda sem pa nadpričakovanim presenečen:D
Lep pozdrav!
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

-hočeš da avto dobro zgleda,ali da dobro gre,odloči se,če boš kaj pridobil z predragimi predelavami,je to,da bo šla kot serijska z 15",toliko ti namreč vzamejo te 18" :doubt:

PS-napisal si da ti gre 200,ja seveda,še posebaj z 18" :lol:
Uporabniški avatar
Alfist19
Alfa Member
Alfa Member

ja sej to vem da 18" dost poberejo sam jst bi rd iz tega kar mam izvleku največ kar se da zato vas pa prosm da mi predlagate kaj bi se dal narest za dokaj normaln dnar ne mislm zdej kkšnih extremnih predelav motorja, ker motorja ne morem menat sam nism tak majster, pa se mi zdi brez veze glede na to da je ta zdej full lepo ohranjen, avta pa tud ne bom šou prodajat ker sm glih na "frišn" ratu lastnik:D
Drgač mi jo je pa ratal na žult 192 pa mal je blo dolince mal sm pa zaokrožu:))zjbancija
Lep pozdrav!
Odgovori
  • Informacija