LMM zanič?

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Mam alfo 145, 1.4. Včasih, še posebaj zjutraj ko je bolj hladno, jo zalaufam in ko pritisnem na gas se ne odzove kot bi mogla...jo mal zaduši in včasih še kakšen "glas" spusti...mal pokašljuje :) Tko kot na stari 33 k nisem zauha potegnil pa se je mal davla :) Po vsej verjetnosti je to LMM?! Svečke so itak skor nove (10k) prevoženo, tako, da nevem kaj bi lahko blo druzga.
No pain, no gain
Uporabniški avatar
fejstfnt
Alfa Member
Alfa Member

Meni je terokiral pri hladnem vžigu, ko sem dodal gas ga je pa povsem zamorilo. To je trajalo samo kakšnih 10-20 sec. po hladnem vžigu. Na začetku se je to dogajalo občasno, potem pa že vsakič. Problem je rešil nov LMM.
Slika
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Ja meni točno tako dela ja. Se mi je zdelo da je verjetno LMM kriv....pa tudi glih bencina ne špara preveč....sicer ga nobena alfica samo vseeno se mi zdi da malo preveč pije še posebaj ker jo večinoma vozim lepo, se pravi ne v rdečem polju :) LMM pa pride kr nekje 150 evrov ne? :?
No pain, no gain
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

Meni je isto delalo.Po menjavi LMM-ja je bilo še vedno isto.Na koncu je rešil zadevo senzor temperature motorja. :D
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Verjetno bo to, ali se kaj prižiga opozorilna lučka za motroniko?

Jaz sem ga menjal, ker sem stalno dobival napako za regulacijo goriva.

Cena je bla 140€ (samo senzor) original Bosch - priporočam, da se malce okol pozanimaš, pa si kupiš Bosch varjanto, ker druge večinoma ne delajo oz. ne delajo dobro.

Kaj sem pa jz s svojim počel in kje sem ga dobil si pa lahko v moji temi pogledaš: viewtopic.php?t=7141&start=60 - proti koncu strani.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Ne, ne prižiga se nobena lučka. Tut ko laufa pod štangasom mal nihajo obrati....pa k stopm na gas (ko je hladna) včasih mal vseka, tko na izi mal poč pa ga zamori, pol k pa dobi mal obratov je pa dobr...pa pol naprej gre tut dobr. Obnaša se k frgazerca k je hladno pa ne daš zauha. Za LMM si dal 140 evrov al za senzor temperature motorja? Matr to bi loh blo mal cenej glede na to da se tok rado zjebe to. Variator mi je tut začel mal pet pa sm komi 10k prevozu z njim :( Alfe so mi cool (sej jih vozm že ene 10 let) sam k majo par takih kroničnih napak kar pa stane.
No pain, no gain
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

A sesalno loputo si spucal?
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Senzor MAF-a je bil 140€. :|
Pa kot si lahko prebral se mi je prižigla lučka in dobival sem napako na regulaciji količine goriva. :?

Drugače pa malce dvomom glede sesalne lopute, ampak je čiščenje zatonj in lahko poskusiš. :wink:

Pa še kdaj si pa imel tehničnega in kako je bilo z izpuhom (delovanje lambde)?
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Ne nisem nič poskušal še spucat sesalne lopute. Ja glede izpuha sem mel probleme na tehničnem ker ni mogel zmerit?! Nevem zakaj ne, al je katalizator fuč al kaj. Mam pa tam enga poznanga pa mi je to spregledu :)
No pain, no gain
alfaromeo1
Alfa Junior
Alfa Junior

Pri meni je bilo isto pokanje , dušenje (GROZEN OBČUTEK) vendar me je v triglavu stalo 10 k pred 1-2 leti. Vem samo da so mi nekaj čistili in potem je bilo OK.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Se pravi več možnih problemov. :?

MAF si poskusi od koga sposodit pa probat, ker lahko je tudi lambda fuč (problemi na tehničnem).
Pa poskusi še z odklopljenim MAF-om, če bo bolje je sigurno fuč. :wink:
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

jest tud spucam loputo za 10k :)
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

alfaromeo1 napisal/-a:Pri meni je bilo isto pokanje , dušenje (GROZEN OBČUTEK) vendar me je v triglavu stalo 10 k pred 1-2 leti. Vem samo da so mi nekaj čistili in potem je bilo OK.
pri meni je isto pokalo iz izpuha, pa dušilo ga je največ je šel 10-15km/h (naj bi se vklopil Save mode)

na servisu so hoteli menjati en senzor (faze?).
en kolega mehanik mi je omenjal da je mogoče katalizator sesut (zabit), pa še priporočal mi je da naj rajši začnem tankat Agip vsaj 98okt.

do sedaj sem namreč vedno hodil na Petrol #-o (avto mi je dostikrat cukal :? ), ker mi je bil najbližji.

možno je da se je v tanku nabrala voda in umazanija?
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne bluzi Petrol bencin = Agip bencin !
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

stuntz napisal/-a:Ne bluzi Petrol bencin = Agip bencin !
jz samo napišem kar so mi povedali :roll:

sem že tudi slišali da nafta z petrola prej zamaši naftni filter kot pa nafta z drugih črpalk...

nimam pa pojma od kje dobivata petrol in agip gorivo.
Odgovori
  • Informacija