2.4 JTD - poraba 9.9 L/100km!!!???

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

Imam slab mesec alfo 166 2.4 JTD - 136KM! Vse super, lep zvok, udobna vožnja ampak prvi tank - 660km - 65l goriva!!! #-o
Mal sem ga stiskou na začetku da sem avto probal, pa ene dvakrat vozil čez 200 po avto cesti :evil: - drugače 80% mestne vožnje - komaj kdaj v 4 prestavi. Res je da bi šel težko čez 10 - razen če bi vozil vedno tako, kot prvih 200 kilometrov, ko mi je tudi računalnik kazal porabo 12l. :( Na koncu mi je pokazal celo skoraj prav (9.8l) čeprav sem upal da ni ravno natančen. Aja klima je bila non stop na full. 8)
Veliki servis imam naročen jutri tako da bom tudi to mal vprašal če je kaj narobe - drugače pa mislim da je to absolutno preveč - zdaj ga vozim kakih 200 km zelo umirjeno in tudi na odprti cesti in ga komaj spravim pod 8 litrov (razen če vozim v 6 prestavi 90-120, takrat kaže po BC-ju pod 6).

Zanima me vaše mnenje - kolikor sem bral po našem forumu folk piše da je povprečna poraba okrog 7,5-8 litrou na 100km. Je to res "nedeljska vožnja" ali čisto normalna mešana vožnja.
Prej sem vozil passata(diesel-90KM) in z mojo nogo je bila poraba 6,5-7,5 - pri bratu tudi pod 6.
Vem da sem naredil z njim šele 1000 kilometrou in ni še realen pokazatelj ampak vseeno me zanima kaj si vi misliti je 9,9 preveč za zgoraj opisano in če je kaj bi lahko bilo narobe - je to možno popravit in za koliko denarja(če ima kdo že izkušnje)!? :?:
Jaz sem pričakoval porabo max 8.5l - 9l.

Prosim za vaša mnenja!!! :roll:
Zadnjič spremenil BRLE, dne Po Maj 28, 2007 10:41 am, skupaj popravljeno 1 krat.
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Hja, naša družinska je žrla okroglih 7 litrov na serijskih feltnah, na sedemnajstkah 7,8-8 litrov, mestna vožnja:relacija približno 60:40, Ljubljana-Milano-Ljubljana, AC do 150km/h, poraba po BC celo 5,9. Tako da jaz mislim da je to prehuda poraba...
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Meni moja 159 pije trenutno 8,2 mešano, na turo liter manj po mestu pa liter več cca
Uroš
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vsaj 2 litra preveč. Imaš garancijo na vozilo? Pelji na diagnostiko. Je avto morda čipan?
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
izistyle
Alfa Freak
Alfa Freak

Preveliko ti žere ! peli na diagnostiko !
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Kolega ma 156 2.4JTD 136km in je chipana na 170+km in 390nm pa mu pije okoli 7L-7,5L max pri normalni voznji. Vem, da je 156 lazja od 166 samo vseeno se mi zdi dokaj velika poraba. Kako je pa z motorjem - a gre vredo, mislim ce potegne ali so kaksne tezave?
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak

Motor gre čist v redu, lepo dela, tud čipana ni nč - vsaj da bi jest vedu ne :roll: .
Garancije žal nimam pa tudi dvomim da bi mi kaj pomagala ker bi se zgovarjali na to da pač preveč stiskam.
Zadnjič sem šel na relacijo Kranj - Grosuplje; v avtu ženo in hčerkico staro 1 mesec in pol in sem vozil zelo umirjeno - po regionalni cesti 100-110, poraba 5,5, potem skozi Ljubljano dvig na 7 in spet avtocesta 150km/h; v Grosuplju poraba 6,9. Nazaj sem šel sam in je bila v Kranju poraba 7,8 (ne več tako umirjena ampak bolj normalna vožnja) to pomeni da mi je nazaj kuril 8,7.
To pomeni da ga RES Z UMIRJENO vožnjo komaj spravim pod 7 in to ne po mestu ampak odprta + avtocesta.
To seveda če upoštevam BC kar vem da gre na mestu oz. na semaforjih poraba po računalniku gor - na tej turi pa ni bilo semaforjev veliko razen na Celovški.

Jutr grem narest velik servis k Sušnik Tomažu (Besnica) in bom spotoma še vprašal kaj si on misli o tem in če je možno kaj pregledat kar se tega tiče. Kam pa naj ga peljem na diagnostiko če mi Tomaž ne bo znal pomagat - kaj točno pa naredijo oz pregledajo?

Izistyle...koliko pa imaš ti porabo - povej a maš kej čipanga in koliko konj ter kakšne relacije največ porabljaš!?
Uporabniški avatar
AR155
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: reteče pri škofji loki

to najbolj da vprašaš sušnika,on je majstr za vse...pa mislim da
ma on tud zdej en računalnik v garaži...kot prvo ti bo pa reku,da mal
manj stiskej pedalko.
forza alfa
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak

Alfo sem vzel zato da mi je ni treba manj stiskat :evil: :mrgreen: !!
Vseeno se mi zdi preveč - bom jutri Sušnika vprašal!
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tisto, kar si v 2. postu napisal je normalno. Po regionalki 5.5, pri 180 po avtocesti pa cca. 8, odvisno ali nabijaš 120-180-120-180 ali se pelješ pa 50km relacije s konstantno hitrostjo.
Zadnjič spremenil Alfaspider, dne Po Maj 28, 2007 2:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
izistyle
Alfa Freak
Alfa Freak

BRLE napisal/-a:Motor gre čist v redu, lepo dela, tud čipana ni nč - vsaj da bi jest vedu ne :roll: .
Garancije žal nimam pa tudi dvomim da bi mi kaj pomagala ker bi se zgovarjali na to da pač preveč stiskam.
Zadnjič sem šel na relacijo Kranj - Grosuplje; v avtu ženo in hčerkico staro 1 mesec in pol in sem vozil zelo umirjeno - po regionalni cesti 100-110, poraba 5,5, potem skozi Ljubljano dvig na 7 in spet avtocesta 150km/h; v Grosuplju poraba 6,9. Nazaj sem šel sam in je bila v Kranju poraba 7,8 (ne več tako umirjena ampak bolj normalna vožnja) to pomeni da mi je nazaj kuril 8,7.
To pomeni da ga RES Z UMIRJENO vožnjo komaj spravim pod 7 in to ne po mestu ampak odprta + avtocesta.
To seveda če upoštevam BC kar vem da gre na mestu oz. na semaforjih poraba po računalniku gor - na tej turi pa ni bilo semaforjev veliko razen na Celovški.

Jutr grem narest velik servis k Sušnik Tomažu (Besnica) in bom spotoma še vprašal kaj si on misli o tem in če je možno kaj pregledat kar se tega tiče. Kam pa naj ga peljem na diagnostiko če mi Tomaž ne bo znal pomagat - kaj točno pa naredijo oz pregledajo?

Izistyle...koliko pa imaš ti porabo - povej a maš kej čipanga in koliko konj ter kakšne relacije največ porabljaš!?
Jaz mam 150KM (2003), se vozim na relaciji Litija-LJ pa imam povprečno 6-6,5 porabe, kadar mi ni za tišat jo peljem 100km/h v 6.prestavi-1500 obratov (pod turbino) pridem na 5,8 (kot gospod lepo umirjeno). V soboto sem bil na avtobanu-pa do daske, pa nisem pršu čez 7.4 !
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak

Pol pa pr men sigurn kej ne štima ker to da sem bil skoraj na 10 litrih pri dizlu mi se zdi mal preveč pa da ga ne vem kako tiščim - pa da bo jasno nisem kreten nisem pretiraval ne vem kako sem pa šel z obrati pri pospeševanju do 4-4,5 tisoč obratou, pa še to ne vedno.
:twisted: Čudno mi je pa da ko vozim dalj časa 100km/h in v šesti prestavi 1500 obratou mi BC isto kaže 5,5 in nič več. :doubt: Zdi se mi da mu največ uzame tista vožnja po mestu, kjer je veliko semaforjev in samo 1., 2. in 3. prestava - vseeno preveč - jutr oz. v sredo bom vedel več ko ga peljem h kirurgu pa bom javil če smo kaj našli :wink: - hvala vsem za odgovore če pa ima kdo še kakšno izkušnjo naj jo kar deli bom vesel vsake informacije, ki mi lahko pomaga oz. pojasni zakaj je moja poraba pretirana! #-o
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Upam, da ne boš užaljen, ampak a gledaš trenutno ali povprečno porabo. Nočem se delat bedaka ali kaj podobnega ampak samo vprašam.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Po moojem ti pije normalno in z avtom ni nič narobe! Če dizla prtisneš ne more pit 5.5! Meni je na cel tank porabla 156 1.9 16v čipana že dvakrat čez 8! Enkrat 8,5 drugič 8,2 na 100km! Bol živahna vožnja! 8) Računaj na 166, da ima kaki 300-400 kil več in en cilinder več! Praviš, da si jo stiskal do 4-4,5k obratov, halo, sej ta stvar se dost več tudi ne zavrti! Največja moč je pri 4000! :D

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Alfaspider napisal/-a:Upam, da ne boš užaljen, ampak a gledaš trenutno ali povprečno porabo. Nočem se delat bedaka ali kaj podobnega ampak samo vprašam.
166 nima merilca trenutne porabe, kakor vem.
Odgovori
  • Informacija