alfa romeo 33

Tehnična teme o modelih 33, 75 in starejših

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
lesan86
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Hotedršica/Logatec

vem da se je o cukanju govoril že ogromno sam ne najdem pravih informacij sledeči problem je naslednji avto mi cuka pri vožnji 50km/h (pač bedna omejitev) obrati so stalni 2100-2500 o/min če pohodim gas potegne tekoče in ni problemov tudi vožnja nad 60km/h je tekoča in brez cukanja.Fotr je reku da je to pr boxer mašinah normaln sam jez nism prepričan da bi italjan dau tako u trgovino da bi cukal zihr se da kaj nardit
aja da ne pozabim užig je naštelan svečke so denso spark plugs na en jeziček pred generalno sem meu na 4 jezičke je mogoče to sam une so ble skurjene pa je lih tk cukal.olje salenia racing ne vem a je še kaj potrebno povedat
ne res se iskreno zahvaljujem vsakemu odgovoru ker mi drugače prede 33 super sam ker bi rad po omejitvi kdaj vozu me pa mot k skače pa cuka aja alfa je 1.7 IE 8 ventilka hvala
axa
Alfa Freak
Alfa Freak

Probej menjat kable za svecke mal prepucat lopute gasa ter v lmmju loputo prav tako.

Ce ne zaleze pol je kej narobe z lmmjem al pa kej podobnega.

A poraba je normalna?Smrdi kej po bencinu?
lesan86
Alfa Junior
Alfa Junior

smrdi ne neč po bencinu kable sm že prepucu ni volka notr kaj je mmi al imm
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

lmm je merilec pretoka zraka
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

kable se splača zamenjat. Lahko zgledajo dobri, pa vseeno katerio prebija...
Jaz sem jih in nimam nobenih težav z cukanjem več. Dela kot singerca :mrgreen:
axa
Alfa Freak
Alfa Freak

tito156 napisal/-a:kable se splača zamenjat. Lahko zgledajo dobri, pa vseeno katerio prebija...
Jaz sem jih in nimam nobenih težav z cukanjem več. Dela kot singerca :mrgreen:
Tako je....kable raje zamenjaj..ni vse sam volka za krivit :D
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Lahko pa praktično poskusiš tako, da ob mraku z mamino pršilko za rože pošpricaš motor oz. kable in opazuješ za morebitnimi preskoki iskre. Ponavadi pa tako ali tako prebija v tulcu na svečki kar se na zunaj ne opazi. Kabli za 8v so relativno poceni in potrošna roba, zato jih čimprej zamenjaj.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
lesan86
Alfa Junior
Alfa Junior

ok bom kable menju pa bom sporoču sam moram pa počakat 15 da bo dnarska :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: hvala vsem
lesan86
Alfa Junior
Alfa Junior

a je kaj važno kakšne svečke mam notr a je razlika med unimi k majo 4jezičke pa temi k jih mam jez k majo sam enga tk k navadna svečka najbrž sam u ceni pa vožnja je kaj bol energična na 4 jezičke :?: :?: hvala
axa
Alfa Freak
Alfa Freak

lesan86 napisal/-a:a je kaj važno kakšne svečke mam notr a je razlika med unimi k majo 4jezičke pa temi k jih mam jez k majo sam enga tk k navadna svečka najbrž sam u ceni pa vožnja je kaj bol energična na 4 jezičke :?: :?: hvala
Jah naceloma naj bi na 4 elektrode poskrbelo za boljsi vzig zmesi...sam ce se m iskren smo v fotrovo 16-venitlarco 1x jih dali notr(bosch ce se ne motm) pa je avto kr mal cudno laufal :) Pol smo se prec vrnili nazaj na Golden lodge
svecke takrat.
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

sem probal svoje svečke
pošprical v temi kable z vodo
iskre so bile 1 v x na enem, drugič na drugem, rajši ne bom nič več glelal, sem pa mislil 1 kabel menjat
pa mi glih ne cuka preveč, pač nikdar ne peljem z stalnim gasom :lol:
zakaj pa je iskra najbolj pri stangasu, potem pa več ne ?
super
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kako lahko ugotoviš da je vžigalni kabel hin, da ne pride iskra prava iskra do svečke ?
super
Uporabniški avatar
Fish <><
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana-Vrhovci

Če slučajno niso kabli je mogoče zanič TPS stikalo, ki ima funkcijo, da računalnik "ve" kdaj si stopil na gas. Lahko da je zanič, lahko da je zamaknjen, kar enostavno popraviš. Možno tudi zanič regulator pritiska goriva. Ko se pelješ 50 km/h je loputa za zrak malenkost odprta. Če je regulator oziroma vakumski del regulatorja že preobčutljiv pomeni, da je kljub odprti loputi regulator še vedno odprt in je pritisk v sistemu dovoda goriva manjši. Ko stopiš na gas se loputa odpre in regulator se zapre in pritisk se poveča. Probaj stakniti cevko, ki gre iz vakumskega dela regulatorja na sesalni kolektor za loputo. Tulček na katerem je bila nataknjena cevka zamaši (dobro zamaši drugače bo vleklo "fouš" zrak in motor bo zelo nemiren). Potem se pojdi peljat in poročaj. Če bo cukanje izginilo si našel problem, drugače išči dalje.

Sam sem tudi imel problem s cukanjem. Meni je pomagala menjava luftmesserja, katerega sem dobro očistil (poigral sem se tudi s potenciometrom na luftmesserju - Jtronik brez lambde, prostim tekom in mirovno pozicijo lopute). Poleg tega sem se lotil tudi čiščenja lopute.
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

moram nekaj poskusit, sam me glih to ne moti, je pa finta da vedno ne cuka
in kabli se tudi iskrijo, sam ne vem če vsi, kako bi lahk poizvedel keri je hin ?
super
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

ce se iskrijoso vsi zanic kar pomeni da vsi prebijajo-pri boxercah si s kabli resil problem cukanja
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Odgovori
  • Informacija