AR Home-Made-Toy

Slikice vaših jeklenih konjičkov
fičfirič
Alfa Member
Alfa Member

Kakega dobrega pol leta nazaj sva iz kolegom nekje kupila eno skoraj napol narjeno cevasto šasijo ki bi mogoče nekega dne lahko nekaj bilo iz nje.In je po parih mesecih prebitih v delavnici teh nabiranja kosov res nekaj nastalo.
Namen vsega tega ni bilo tekmovalno vozilo (avtocross), ampak le čim bolj low-budget raketa za svoje veselje...

To je bila ena prvih slik, na sliki je še celo zmontiran en star nedelujoč motor ter pogonski sklop, ki smo ga samo porabili za mere dokler ni bilo še pravega motorja:
Slika

Kot ste nekateri že ugotovili ga bo gnal AR33 boxer motor.(na sliki sicer star motor Alfesud,ki je praktično identičen,ampak za mere je bil že dober)
Slika

Najprej je sledilo seveda par mesecev izdelave rok,vzmetenja,pogona,raznih nosilcev itd.Ko pa je prišlo do barvanja je zgledalo nakako takole: (na sliki je tudi že pločevina katero smo porabili za podenj)
Slika

Na strehi še predenj bilo sploh vozno :D
Slika

Pripravljena šasija zraven pa že pripravljen menjalnik z pogonom za vgradnjo.Manka samo še? Agregat seveda....
Slika

Motor pa se je že vzporedno rihtal v delavnici.Potegnil sem ga lastnoročno z odpada z stare odslužene Alfe 33.Videti je bil še dober:
Slika

Po parih dneh lomljena klincev sem ga le spravil domov,ter ga začel prirejati za vgradnjo.Sledilo je čiščenje,razni obvodi,rasztavljanje...
Slika
Aja pozabil sem povedat da je motor 1.5 litrski boxer,z dvema dvojnima uplinjačema weber IDF40,serijskih 105 konjskih moči.Veliko časa mi je uzela elektronika ker nisem točno vedel vezave.Ampak a pomočjo teme "AR33 1.5 carburator problem" smo tudi to rešili. :D
fičfirič
Alfa Member
Alfa Member

Slika še od spredaj:
Slika

Sledilo je še izdelava stopalk,montaža hidravličnih cilindrov za zavore ter sklopko,volanske letve,ter hidravlične napeljave:
Slika

Za pogon sem porabil kar celoten alfin most z polosovini,diski....
Na sliki čaka ugradnjo motorja:
Slika

In ga še isti dan dočaka:
Slika
Slika

Prej so bile tudi že izdelane zgornje roke ki bodo skupaj s spodnjim mostom držale koloteke.Najprej malo teoretično:
Slika
In potem še praktično:
Slika
Slika

Ko je bila vsa izdelava rok, upetij, raznih nosilcev, neštetih težav rešena,smo ugradili še motor ter hladilnik ter vso napeljano vode.
Aha ter seveda zadnjega vzmetenja! Vzmeti ter amortizerji pobrani z honde civic :D
Slika

Še s strani:
Slika

Še od spredaj:
Slika

Zadnji čas da namestimo še "sedalo" :D
Slika

Pogled od zadaj:
Slika

Izpuh:
Odločil sem se za dvojni izpuh.Sepravi bo vsaka glava imela svoj ločen izpuh.In tako je tudi bilo.Vzel sem star alfin kolektor z 16v,ga razrezal ter preoblikoval po svojih potrebah.Na vsak konec pa sem privaril seveda še po en dušilni lonec.
Slika

Spredaj je bilo isto narejeno vzmetenje ter disk zavore,a nimam nobene slike.
Toliko za enkrat,ker moram še malo poiskati slike končne podobe....se pa zadeva že kaka dva meseca pelje ter moram reči da se pelje kar vredu....
Mnenja in graje dobrodošle.Zadeva je pač končala na alfa-forumu ker ima alfin motor,in sem bil prepričan da bi se vam zdelo zanimivo....
Najlepša hvala "Nuvolariju" za vse dele, ter nasvete ki sem jih pri njem dobil, Ladotu pa za pomoč pri nastavljanu uplinjačev....

Slike še pridejo, kak video je pa tud že bil posnet....
lp
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Uau! =D> =D> =D>

Koliko pa vse skupaj tehta?

Komaj čakam video!
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
fičfirič
Alfa Member
Alfa Member

Teže ne vemo....na uč bi reku 300-400kg.

Video je pa tuki:

KLIK
Uporabniški avatar
Grilzz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

Hehehe pocketrocket!

Samo kamerman bi lahko bil malo bolj pazljiv.
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

vau, kul:)
more kr letet tole?
Slika
fičfirič
Alfa Member
Alfa Member

jst bi reku temu "handfull" :D
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Kapo dol in globok priklon !

=D>
Uroš
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Vsa cast in cestitke =D> Le tako naprej!

LP
Uporabniški avatar
q_verde
Alfist
Alfist
Kraj: celje

cestitke, to je ze dolgo moja zelja! nekaj v stilu piranhe autocrossa. imam nacrte doma, a se ni dovolj poguma.

=D>
crna alfa 145 1,6 16V TS (bivsa '00)
rdeca 156 M-JET (bivsa '05)
siv bmw 320d e91 ('06)
bosko001
Alfist
Alfist
Kraj: Krško

Se samo meni zdi, al res ni pravega življenja v tej mašini? Drugače pa zakon projekt!! =D> =D>
majstr
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: IDRIJA

bosko001 napisal/-a:Se samo meni zdi, al res ni pravega življenja v tej mašini?
katero mašino misleš? če misleš mašino ki je na prvi sliki je res brez življenja , mašina ki pa je zdej notri ma pa kr dost zivljenja 8)

p.s. jest sm tisti drugi izdelovalec tega buggya :)
fičfirič
Alfa Member
Alfa Member

to se ti mogoče zdi ker jo ne vozimo v visoke obrate,ker nevem prave starosti in ohranjenosti, ter nebi rad da ribne prekmalu :D
bosko001
Alfist
Alfist
Kraj: Krško

fičfirič napisal/-a:to se ti mogoče zdi ker jo ne vozimo v visoke obrate,ker nevem prave starosti in ohranjenosti, ter nebi rad da ribne prekmalu :D
Pol bo pa to to! 8) Bi jo mogu Alen stestirat, da če bo fdirbu, bo pa še zrihtu... :D :lol:
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-norci :lol: =D>
-očitno se kar spoznate na te zadeve,ker to ni hec :doubt:
Odgovori
  • Informacija