izgubil sopotnico - alfo

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
ivan
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana -Vič

tragičen dan...
fotr mi je uzeu alfo in med vožno zgubu zavest (ma ful probleme s pljuči) in se zaletu v betonsko ograjo.
z njem je use uredu sam z alfo glih ni.
spredaj levo je use zjeban. izkušenj glih nimam tko da podrobnosti bl težko povem.
pelu sm jo enmu mehankarju (edinmu k ga poznam k vem da me ne bi goljufou) na podutik. seliškar mensezdi.
je reku da bo probu narest predračun kok bi popravilo pršlo.
a je kšn nasvet kako se bi drgač mogu lott zadeve?
avto sm kupu za 4200 eur, do kake cene bi se ga blo splačat dt popraulat
al naj sam prodam use skp?

hvala za pomoč
Zadnjič spremenil ivan, dne Pe Jul 06, 2007 6:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
The story goes that Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass, and that on the day he managed to beat the Alfas, Enzo Ferrari cried like a baby.
Uporabniški avatar
H.P. BaXXter
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

ja na netu mas kr dost 156k k se prodajajo po delih tko da mal poklici in se pozanimaj in izberi najbolsega ponudnika za dele...
FuManchu napisal/-a:V moji dvoletni alfistični karieri sem ugotovil, da je najpomembneje biti član AMZS (zastonj šlep :lol:)
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Praviš, da si jo "pelu" k mehankarju, potem že ne more bit tako hudo.
Če maš možnost prilepi kakšno slikco, bomo lažje ocenili...
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

In pa v Italiji so karoserijski kosi zelo poceni, samo naj se ti en iz foruma ponudi pomagat, če ne govoriš italjansko.. :wink:

p.s. upam da je s fotrom vse v redu :wink: , pleh se je pa še zmeri skup spravu :D
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

Jaz pa sme se že vstrašil, da je nekdo med vožnjo iz avta padel...
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

hmm, sej tudi če se ne spoznaš lahko vidiš, kaj je šlo use. havba, blatnik, odbijač, luč, vezna... če pa ti pušča voda pa tko naprej, pa je še več. poglej malo avto in sporoči, kaj vse je pomečkano.

lp
Uporabniški avatar
ivan
Alfist
Alfist

fotr je uredu, avto sm pa z avtovleko pelu...
mehankar je reku da verjetn k bom slišu ceno ne bom dau popraulat,
en od fotra prjatu tud bl alfist je pa reku k je vidu da če bo dau ceno nad 1300 eur da me nateguje.

stvari k slo šle u k... (na uč):

nosilec za levo vilico
leva vilica
sprednji nosilec motorja
blatnik
zaščita za blatnik
odbijač
luč
vetrobranska šipa

ne vem če sm sploh use prou napisu.
The story goes that Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass, and that on the day he managed to beat the Alfas, Enzo Ferrari cried like a baby.
33-fonda
Alfist
Alfist
Kraj: NG-Solkan

pomoje se ti nesplača popravljat.Kleparju se reče naj se da avto na mizo in se pogleda mere,k zna bit komplet karoserija zvita.

lahko jo prodaš po kosih,če je mašina dobra pa lahko tudi dobiš kšno z ribato mašino in si zmagu :wink:
ko peštam.Alfa rešuje mene in jst rešujem njo....Popolno sožitje :)
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA

Vprašanje zakaj je počila šipa - če je počila ker je rob haube zadel šipo (pogosto pr 156) potem ni panike, če je pa zvita školjka je pa vprašanje če se splača ravnat.

Glede na opisano se mi zdi da ni tako zelo hudo - jst bi se spravu popravljat, če je avto drugače dobro ohranjen in če ga misliš še naprej met... za razbitega žal ne boš dobil prav dosti.

Se pa strinjam s pepsijem - v takem primeru klinc gleda alfo, samo da je s tvojim očetom vse vredu.

p.s. a air-bagi se niso sprožli?
Uporabniški avatar
ivan
Alfist
Alfist

ubistvu to me ful čudi, airbagi se niso sprožl!
zadeta je bla pretežno iz strani, glih tko da s haubo ni nč sam pomoje bi se useen mogl sprožt?
predn se je to zgodil sm opazu da, ko sm auto pržgau je na kratko utripala neka oranžna lučka za airbag pri šteucu pa med vožno je tud usake tok cajta utripala, 2-3 sek po pa nehala(se mi zdi). sam so mi rekl da to verjetn ni nč...

ne vem točno kaj je blo ker me ni blo tm, sam možno je da je šipa počena k je fotr od jeze butnu gor-bom uprašu al pa da je od ene kovinske ograje k jo je tud mal zadel pa je bla neki skrivljena. ker se razpoka širi od sredine voznikovega območja in ne od roba.
drgač pa je streha na dveh mestih čist mal ubočena ampak so mi rekl da bo to samo vn skočil k bo šla na mizo

sej bi dau slikco, eno sm z mobitelom posneu sam je ne morm na pc dat
mogoče nasledn tedn k bom šu spet tja
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

zaleti se in pol zarad jeze še razbije celo šipo?
Uporabniški avatar
ivan
Alfist
Alfist

Bjorn napisal/-a:zaleti se in pol zarad jeze še razbije celo šipo?

ni se zaletel zaradi malomarnosti, preberi prvi post. mal bi lahko pazu na izbiro besed

zaenkrat ne vem zakaj je šipa razbita ker dons to nibla edina tragedija in pač nism spraševou
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ivan napisal/-a:

ni se zaletel zaradi malomarnosti, preberi prvi post. mal bi lahko pazu na izbiro besed

zaenkrat ne vem zakaj je šipa razbita ker dons to nibla edina tragedija in pač nism spraševou
beseda "zaletu" pomen da se z avtom zabiješ nekam. ne vem pa kje si ti vidu da sm napisu da se je iz malomarnosti. verjam da sm vidu da si napisu da je zgubu zavest.
Uporabniški avatar
ivan
Alfist
Alfist

in kaj si hotu s celim staukom povedat?
če nimaš kej pametnega za povedat al pa odgovort na kšno moje vprašanje tole ful ni v pomoč
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

V glavnem da očetu ni kaj... alfo boš pa po napisanem sodeč tudi verjetno lahko popravu - razen tisto, da je streha malo ubočena me moti. Če boš moral dajat avto na mizo za ravnanje, potem se ti verjetno ne splača zajebavat - ampak res raje kupiš ribato in menjaš mašino.

Bjorna pa zanima z njegovim stavkom, kaj si sam želel povedat, ko si napisal:

"ne vem točno kaj je blo ker me ni blo tm, sam možno je da je šipa počena k je fotr od jeze butnu gor-....."

torej jo je res fotr od jeze sesul? Js bi rekel, da ni bil pripet in jo je z glavo butnil...
Odgovori
  • Informacija