Zanimam se za nakup AR in sicer modela 147 1.9 JTD M-JET 140/150km ali modela GT isto diesel 150km. Letnik 2004 in naprej, kilometri okoli 100.000. Zanima me kako je glede kvalitete obeh? Najpogostejši problemi 147ke in GTjke, servisni intervali, cene servisov (okvirno)... Čim več informacij skratka Zanima me tudi kako je z xenonskimi lučmi pri Alfah. Kolikor sem gledal se da dobiti tudi 147 z xenonkami...Zanima me kakšne imate izkušnje z njimi (ali se splača vložiti nekaj EUR več pri nakupu) in koliko se kvarijo (da ne bom samo za žarnice delal )?
Hvala za odgovore
če bi imel jaz za zbirat bi se odloču za GT. avto je nasplošno boljši, kvalitetnejši, večji - boljše se pelje, boljše sedenje, materiali, primere tudi za večje kilometre - izolacja!!!....in itak - JE KUPE!!
glede xenona....pri 147kah jih original skoraj ne boš dobil - mogoče kaka GTA, FL nisem vidu še niti ene z xenon-om...
GT so nasplošno boljše opremljene - usaj 50% jih ima tudi xenon. če se boš odločal za kupe, ti svetujem da uzameš distinctive opremo (ima skoraj use - kvalitetno!!! usnje, bose, mp3, tempomat,.....)
Drgac sta pa od znot obe prav enake Pa prednje luci mata obe enake.
Gt-jka ma vecji prtljaznik in je namenjena bolj 2 potnikoma (ceprav tud 147ka ni neka velika limuzina), je pa vidljivost nazaj nekoliko slabse. Uzam kar se ti bol dopade. Servisni interval bo pri obeh isti..na 20.000 km.
Jst se glede samega xenona nebi tok obremenjeval. U najslabsem primeru bi kupu xenon kit. Ni isto ku original, ma za tist dnar se zmeri 100x bujs ku navadne luci.
Imel sem oba avtomobila in moj glas gre definitivno za GT. Sam ko sem prišel z enega na drugega pravzaprav sploh nisme mogel verjeti koliko je GT boljši glede an to, da gre za zelo podobna avtomobila. Sploh notranjost je narejena iz mnogo boljših materialov in avtomobil je zaradi svoje oblike toliko bolj tog, da se pri vožnji pozna še in še.
S 6cm dol spuščeno 147, monroe amortizerji in 17" platišči nisem mogel tako peljati kot s serijskim Gtjem na 16" platiščih.
Servisiranje je pa za oba popolnoma enako, tako glede intervalov kot cen.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Ko je še Uroš imel 147 in jo je načipal smo poskusili od 80km/do do kakih 200km/h in mi kljub čipu mi mogel uiti več kot toliko, da je nos GTja bil pri koncu njegovih vrat. S tem, da sem imel jaz še Ines v avtu, kar pomeni, da bi njemu brez čipa gladko ušel.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
creed555 napisal/-a:...Pa prednje luci mata obe enake..
Hmmm....to pa ne vem če je res :
No nista prow iste ma sta si pa zlo podobne. Pr GTjki dolga luc ni okrogla ampak je odrezana ospodi. Od znot (armaturna, volan) sta pa vizualno enaka, razlika je le v materialih.
Zanimivo,do sedaj sem bil namreč prepričan da je kvaliteta materialov popolnoma ista oz. da je edina razlika med GT in 147,kar se armaturke tiče,tisti zaključek na dnu konzole.
Ko je še Uroš imel 147 in jo je načipal smo poskusili od 80km/do do kakih 200km/h in mi kljub čipu mi mogel uiti več kot toliko, da je nos GTja bil pri koncu njegovih vrat. S tem, da sem imel jaz še Ines v avtu, kar pomeni, da bi njemu brez čipa gladko ušel.
-saj sem napisal,NAJ BI,praksa očitno kaže drugače
Morda se sliši 1 sekunda razlike ogromno, v metrih pa je to nepomembno, oziroma je pol dolžine ali pa dolžina avta in nič več !
Tudi generalno gledano iz enega poskusa pisat pravilo ni dobro (faktor človek!) pa tudi 0-100 ali 80-200 ni ista zgodba.
Sicer pa sta oba avtomobila tehnično skoraj identična, razlike so v nijansah, in v kvaliteti sta tudi na istem nivoju. Tako da gre za stvar ukusa in uporabnosti. Lepši,novejši,elegantnejši je pa vsekakor GT, spet pa je vprašanje ali za to višjo ceno ne dobiš novejše bolj opremljene...147
Hvala za infomrmacije zanima me še kako je s servisi? Sej sem napisal že v temi uradni servisi, pa noben ni odgovora, pa bom še tu. Zanima me kako je s pooblaščenimi in nepooblaščenimi servisi na Gorenjskem? Izkušnje, kaj priporočate...