prodaja avtomobila v mk

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
Romeo Alfetti
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Brežice
Kontakt:

sm prestavil temo sem... tnx LaserJaMM !

Evo mam question! Mam kolega ki se bi rad rešil peđoja 106 in javl so se mu makedonci ki delajo v Slo.Gre pa postopek tak... oni mu dajo tisto vsoto denarja,on podpiše sam pogodbo,ampak uradnega prepisa na makedonca ni...oni se odpelejo v makedonijo,avto gre tam u šraufe ,pridejo pa čez 20 dni nazaj (baje) in mu dajo nazaj tablice in prometno,on pa takrat odjavi avto... vsaj tako so mu oni opisal postopek. mogoče kdo pozna te scene?tveganja pa to?
kak predlog naj se spusti v to ali ne?

p.s. zdej vem kam pisat take teme...
:wink:
boxer power
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Po moje je to kar prevelik rizik. Če so že tak pošteni, naj sam odpelje avto do meje, dol pobere tablice oni pa mu naj povrnejo potne stroške.

Varijanta II:
Naj grejo skup do nekega posrednika, ki se ukvarja z uvoz/izvoz avtomobilov, tam naj naredijo uraden prepis, pol se pa naj ona dva bockata kak avto spravit dol.

Razen seveda če ta tvoj kolega tak zaupa tem ljudem.....

Pač moje mnenje.
Uporabniški avatar
Romeo Alfetti
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Brežice
Kontakt:

ja sej druga varijanta je še nekak najbolj poštena.sam oni bi baje sam na pogodbo pelal u mk... pa bi mu kasnej dal tablce pa prometno nazaj(nekak tak kot da jim je posodil avto) sam če je avto potem odjavlen pa ga ni več v slo,se mu pol lahk kej zapičjo na uradu ko odjavi? k morš met zdej prijavljeno lokacijo kje avto stoji (al neki tacga)
boxer power
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Romeo Alfetti napisal/-a:...k morš met zdej prijavljeno lokacijo kje avto stoji (al neki tacga)
tako
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

gandalf napisal/-a:
Romeo Alfetti napisal/-a:...k morš met zdej prijavljeno lokacijo kje avto stoji (al neki tacga)
tako
To je samo ce pol avto najdejo v kaki gosi pa ti pridejo gnjavit. Pri meni urano ze trije stojijo, pri Daretu pa kaksnih 30 sigurno :)
Uporabniški avatar
gandalf
Alfist
Alfist

Saj. Ampak nekomu zaupat avto, ki je registriran na tvoje ime.... Nevem no. Men se pač ne zdi najboljša ideja... :-k
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor
Kontakt:

Jaz tudi nebi, samo pravim da ce je samo to potrdilo problem potem ni problema...
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

že tle u slo je riziko kaj šele makedonija...

sicer pa vprašaj na tehničnem...bojo tam povedal kako pa kaj je najboljš
Uporabniški avatar
patrulja
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: LJ-koseze

zakaj ga ne da na avto.net... pa da ga kdo drug kupi... brez veze se sekirat, se kej zakomplicira pa je kriu samo tist na kerga je uradno avto pisan...
Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

patrulja napisal/-a:zakaj ga ne da na avto.net... pa da ga kdo drug kupi... brez veze se sekirat, se kej zakomplicira pa je kriu samo tist na kerga je uradno avto pisan...
podpis pod tole... =D>
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

Ma to ni neki problem. To so klasični švercerji, ki pač tako najceneje spravijo avto dol. Praviloma ni z njimi nikoli problema. Ko pridejo nazaj po druge avtomobile pa ti prinesejo papirje in tablice nazaj. Tudi njim je v interesu, da se stvari ne zakomplicirajo in jih kdo prijavi policiji...
Uporabniški avatar
bombnik
Alfist
Alfist

reč naj ti dajo 500 eurov zraven,ko ti prinesejo tablice jim daš ta denar nazaj
Uporabniški avatar
dejan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

bombnik napisal/-a:reč naj ti dajo 500 eurov zraven,ko ti prinesejo tablice jim daš ta denar nazaj
Edino ta varianta, drugače je to bolj riziko. Kolega še po treh letih nima tablic pa prometne nazaj, ko je prodal neko staro škodo karavan. Sicer je šla v Bosno ampak konc koncev čim je čez mejo nima veze kam gre je vse isto sranje.
Uporabniški avatar
123
Alfist
Alfist
Vozilo: Lancia Lybra 2.4jtd, 2004

No jaz sigurno nebi nikomur več pustil tablic (no sedaj tako ostanejo na vozilu) in prometne (neprepisan avto in zavarovan name), enkrat sem ji pustil ker je bila ravno sobota in to popoldne, s kupcem sva bila dogovorjena da pride v ponedeljek ob 9h da urediva papirje. Potem sem ga pa klical in prosil cel dan kdaj bo prišel :evil: . No ko je končno prišel, mi je pa vrnil vse pokrivljene tablice :x , pa je bil še slovenec!

ps Vem da je marsi kdo imel še večje probleme s tem, ampak jaz od takrat naprej samo še prepis, denar, nato pa naj pelje avto kakor hoče in kamor hoče! :mrgreen:
blisk
Alfist
Alfist

Prodali na tak način jugota v srbijo...brez problema
Alfa-potenza italiana
Odgovori
  • Informacija