Zimska platišča

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Že dva tedna iščem 15" lita platišča za mojo alfico, sam na žalost ne dobim tega kar hočem...

Iščem tole v 15":

Slika

Une osnovne litke od 147 na "deset žarkov" mi ne dišijo preveč ker so čudne. Teh ki jih hočem ne dobim/najdem nikjer (razen v nemčiji pa mi jih nočejo poslat). Dons sem pa dobil ponudbo za 15" T.I. feltno. Kako češko bi to zgledalo na 147? :D

Ali bo bolje da grem na jeklo pa radkape?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Glede na to, da je avto črne barve in če boš imel železna platišča je bolje, da je brez okrasnih pokrovov....sicer pa stvar okusa....
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TribesMan take sem tud jaz iskal pa brez uspeha. Pa te feltne bos prej dubu 16" kot pa 15".Tko da sem zaenkrat se na letnih in bom vrjetno kar ostal tudi cez zimo. Pac grem lahko tud peš na siht, za tiste par dni ko je sneg na cesti si pa ne bom belil glave, če se ne morem vozit.

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mnjah, jest se na žalost preveč vozim da bi šlo brez zimskih... delam 80km dnevno ali več. Zaenkrat še gre z letnimi, sam če je mraz zunaj se kr pozna da niso prave gume gor. ABS.ASR.VDC.press :D

Drugač pa glavni problem je da grem v petek na Dunaj, pa ne bi šel rizkirat z letnimi. Sem naredil en "photoshop" v paintu kako bi zgledale 15" TI pa je obupno :/ Te k jih iščem sem že videl 15" na 147 ubistvu je parkirana ena pred KMŠjem, pa zgleda dost spodobno.
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Macau, SAR China

Mislim da brezveze kompliciraš. Moje mnenje je da vzameš 15" železne feltne pa ene "ornk" zimske gume. In to je to.

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

"Ornk" zimske gume so že doma...
Dunlop Wintersport 3D 195/60/15. Kolk so ornk bomo pa še videli :P
arctus
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje

Kaj pa je problem s platisci pozimi? 1x na zimo zapade sneg in drugi dan so ze spucane ceste. Jst mam pozimi in polet gor 17" (razlicna platisca).
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Še eno vprašanje. Feltne sem dobu včeri, jeklene, zdej dons popoldne grem premontirat, pa me zanima ali je treba uporabit drugačne vijake kot za aluminijasto feltno? Ker zraven teh jeklenih nisem nič dobil... pa tud "originalne" niso...
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Sodelavec je na svojo 156 hotel montirati navadne, pa so bili original šravfi prekratki. Feltne pa naj bi bile original od 147.

Po drugi strani pa Alchi ni mel teh problemov, ko je na svojo dal železne feltne.

Je pa konus verjetno drugačen na železnih feltnah, tako da drugi šravfi nebi bili zgrešena odločitev...
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

mislim, da se ne splača tle dreka mešat...če gre šrauf 5 navojev not, kar je neko nepisano/pisano pravilo med strojnik, da stvar držii, potem ni nobene panike....

sploh sem pa bil še pri vulkanizerju in sem ga lepo vprašal, če vse štima, pa ni imel nobenih pripomb....

pa še zmer se pelem
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Gume so ble ravnokar zamenjane...
Šravfi so pasal kot ata na mamo. Vozne lastnosti so bistveno drugačne (kočija.press)

Kako zdej zgleda avto raj ne bom komentiral, ga preventivno do spomladi ne bom več slikal... :D
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

itak da pašejo....

kar se izgleda tiče pa treba včasih mal potrpet pa bolj "socialno" varianto ubrat, dnar pa kam drugam investirat...
Odgovori
  • Informacija