Novinec pri Alfi(147)

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
D-Z
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Brežice

Najprej se bi pohvalil da sem ponosen lastnik "nove" Alfe 147 JTD s petimi vrati, ki je tudi pri naši hiši prva Alfa.(Nove v navednicah zato ker je letnik 2003 :D)
No rad bi vas vprašal nekaj stvari ki mi niso v celoti jasne glede avta.
Namreč danes se mi je pojavil problem da se sopotnikova vrata ne dajo odpreti od zunaj...Zakaj?Nimam blage veze...
Sprobaval sem zaklepati odlkepati na vse možne načine pa se vrata nikakor od zunaj ne odprejo(od znotraj se lepo da)Kaj mislite da bi lahko blilo narobe??
Potem me zanima tudi če imajo te Alfe vse ozadaj samo eno luč za vzratno vožnjo...Tip ki nam je avto prodal(trgovec avtomobilov) mi je rekel da je 99% da imajo samo eno...Je to res al je pač lucka ozadi crknla?
Moti me pa še ena stvar pri avtu...namreč ko avto prižgem se fejs zatrese sam potem je vse naprej normalno...Je to normalno pri teh alfah?
Pa ker nisem nikol mel opravka z temopatom me tudi zanima kako sploh deluje(navodila so pa žal v francosčini)...Sprobaval sem marsikaj pa se mi zdi da ne dela...Lučka se prizge da je vklopljen samo dalje nevem...

Zahvaljujem se vam za odgovore na moja "Noobovska" vprašanja.
Zadnjič spremenil D-Z, dne Po Mar 17, 2008 3:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

čestitke za avto...

Mislim, da imajo vsi alfini hatchi le eno vzvratno luč :wink: Drugače pa je po tem Posavju kar preveč alfic ratalo naenkrat, zdj mate pa kr vsi alfe :lol:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Čestitke ob nakupu!
Navodila boš našel v tejle temi:
viewtopic.php?t=7516
Glede tresenja... če je dizel je to normalno, če je bencinar, to ni normalno. V tem primeru je treba dat avto na tester (svečke...) oz. peljat na servis.
Kar se tiče odpiranja vrat, pa so pomoje vodila. Bo treba odmontirat tapeto ip pogledat kaj je na stvari.
Tapeto odmontiraš tako, da odvije vse vijake na spodnjem delu vrat (knipingi), em je skrit v zgornjem delu ročice s katero zapreš vrata ( na vrhu je čep katerega odstraniš z kakim otrejšim izvijačem in paziš da ga ne poškodeuješ). Spodaj je vijak katerega odviješ z imbus ključem (6). potem odstraniš še tweeter (z ohišjem - samo izvlečeš z občutkom) in ohišje ročice odpiranja vrat (notri je še en vijak pod tistim malim plastičnim pokrovčkom). Potem tapeto še z občutkom odstraniš iz vrat in paziš da ne polomiš plastičnih čepov.
Montiuraš nazaj v obratnem vrstnem redu, pri tem paziš na gumo na vrhu tapete da je lepo zapneš nazaj za pleh od vrat. Bodi pozoren pri snemanju tapete kako more bit pritrjena.
To bo to.
Aja pa 147 ima so eno vzvratno luč, na drugi strani je tam zadnja meglenka.
L.P.
Dräger
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

D-Z napisal/-a: Namreč danes se mi je pojavil problem da se sopotnikova vrata ne dajo odpreti od zunaj...Zakaj?Nimam blage veze...
Sprobaval sem zaklepati odlkepati na vse možne načine pa se vrata nikakor od zunaj ne odprejo(od znotraj se lepo da)Kaj mislite da bi lahko blilo narobe??
Ce se slisi da motorcek za odklepanje dela in ce pravis da se vrata z nozranje stani da odpreti pol se je lahko kaj pokvarila kljuka? Lahko se je le kaj snelo? Ne vem, samo ugibam ker se nism zasledil takega primera na forumu.
D-Z napisal/-a: Potem me zanima tudi če imajo te Alfe vse ozadaj samo eno luč za vzratno vožnjo...Tip ki nam je avto prodal(trgovec avtomobilov) mi je rekel da je 99% da imajo samo eno...Je to res al je pač lucka ozadi crknla?
Ja na stari 147ki je samo ena luc za vzvratno, na drugi strani je meglenka. Tko da to lahko sam preveris :wink:
D-Z napisal/-a: Moti me pa še ena stvar pri avtu...namreč ko avto prižgem se fejs zatrese sam potem je vse naprej normalno...Je to normalno pri teh alfah?
Ja za dizle ja. Pa tudi pri ugasanju kar precej zatrese.
D-Z napisal/-a: Pa ker nisem nikol mel opravka z temopatom me tudi zanima kako sploh deluje(navodila so pa žal v francosčini)...Sprobaval sem marsikaj pa se mi zdi da ne dela...Lučka se prizge da je vklopljen samo dalje nevem...
Vkljucis tempomat da se ti prizge lucka na armaturni. Pol pa pri zeljeni hitrosti (mora bit visja od 50kmh) zavrtis gumb +/- ni vazno v katero smer in s tem nastavis tempomat. Z pritiskom na sklopko ali zavoro prekines delovanje tempomata, vendar ostane shranjena nastavljena hitrost in jo lahko priklices s tipko RES na rocki.

Ce sem kaj narobe napisal me bodo kmalu popravli :wink:

LP
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Creed napisal/-a:Ce sem kaj narobe napisal me bodo kmalu popravli :wink:

LP
Ni kaj za popravit, razen vrat od D-Z-ja, ki so v okvari :lol:
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sicer čisto OFF, ampak sem se neki spomnu:

zj sm se spomnu, črna 147, mislim da 1.6TS nism pa siguren pa targe KR :?: V glavnem sej vem kater si (99% dost na opekarsko ulico hodiš ne :mrgreen: ) V glavnem zadnjič si mojo punco pa njeno cimro prehitel sred Brežic ne (mi je rekla da menda me že poznaš pa sm študiral), k sva bla js pa Exorcist lih na piru pa sm ji avto dal :) Predstavi jo v galeriji :wink:

p.s. David si ne? 8)
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

@Pepsi

Malo si mimo ustrelil :wink:
Najprej se bi pohvalil da sem ponosen lastnik "nove" Alfe 147 JTD
D-Z
Alfa Junior
Alfa Junior

Pepsi napisal/-a:Sicer čisto OFF, ampak sem se neki spomnu:

zj sm se spomnu, črna 147, mislim da 1.6TS nism pa siguren pa targe KR :?: V glavnem sej vem kater si (99% dost na opekarsko ulico hodiš ne :mrgreen: ) V glavnem zadnjič si mojo punco pa njeno cimro prehitel sred Brežic ne (mi je rekla da menda me že poznaš pa sm študiral), k sva bla js pa Exorcist lih na piru pa sm ji avto dal :) Predstavi jo v galeriji :wink:

p.s. David si ne? 8)
Am če je to na mene letelo potem je odgovor ne :D nisem....moja alfa je svetloplava in žal ne črna :D
Foggy napisal/-a:@Pepsi

Malo si mimo ustrelil :wink:
Ja res da na v najboljšem in popolnoma delujočem stanju...Sem pa vseeno vesel da jo mam...Kr je dosti bolša kot stari GOLF II :D

Glede tempomata pa še nism meu časa da bi ga spobal...Hvala pa za info...Sam zakaj je pa vseeno če stisnes plus al pa minus ka nebi mogla bit neka razlika?

Dräger tut teb fala za info. bom probu ce bom upu to kej odpirat pa pogledat...
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

D-Z napisal/-a:Sam zakaj je pa vseeno če stisnes plus al pa minus ka nebi mogla bit neka razlika?
Ja je razlika. Če se pelješ 70 s tempomatom, noga je stran od gasa seveda, in če držiš knof na +, potem ti avto pospešuje, odkler, ga ne spustiš. Če pa - držiš, pa avto upočasnuje, in ko spustiš - se tam ustali in ti drži hitrost, kjer si pač spustil -.

Najbol da greš na eno ravno cesti in probaš. Ni neka jederska znanost, da nebi znal upravljat ene ročice :wink:
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-ker je moj otrok že veeelik,se sprašujem,ali nimajo tudi alfe možnost varnostneg zaklepanja zadnjih vrat (da otrok ne uide) :doubt: :wink:
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Moja 156ka to ima, za 147ko pa ne vem, verjetno pa da tudi ima...
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

147 ima možnost varnostneg azaklepanja, vendar mislim, da v obratni smeri. Ne gre odklenit od znotraj in gre odpreti samo od zunaj.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Teo napisal/-a:147 ima možnost varnostneg azaklepanja, vendar mislim, da v obratni smeri. Ne gre odklenit od znotraj in gre odpreti samo od zunaj.
Ja sej, tako, kako pa drugače? Sej to majo vsi avti pomoje...
Fun is not a straight line!
D-Z
Alfa Junior
Alfa Junior

Spet se vračam nazaj z novimi vprašanji ki mi ne dajo miru....
Sklopke pri alfi, ka so vse tak hudičevo trde?Al je to čis normalno za ta avto?
Pa dans zjutri ko sm vžgal avto se je pojavu se en dodaten problem...Volan se je začeu trest levo pa desno...pa zdi se mi da če sm ga spustu mi je začelo vlečt na levo...Z gumami pa felgami ni nec narobe ker so tak ko morejo bit...Gume napumpane, felge pa cele oz lepo okrolge....Kakšna ideja ka bi blo narobe lah?
Uglavnem zdi se mi da je vedno in vedno več stvari narobe z avtom...Ko smo jo kupli je blo vse vredu zej pa vedno bol zajebava...GODDAMN ASPLUS!!!

Pa še neki me zanima, če ve kdo kje se da dobit plastika za okrog radia...Kr sem zamenjal radio pa je zej tak okol grdo zgleda pa baje da se da to kupit neko plastiko za okol da se fino zapolni ta grdota...
Uporabniški avatar
Matjaz46
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Aja pa dej še naslov poprav, ker piše AFLA 147. :lol:
Odgovori
  • Informacija