Hladilnik vode

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
bosko001
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Krško

Zdravo!

Ker je hladilnik dotrajal, rabim novega. Ker vem, da ste ga mnogi že menjal, me zanima katerega proizvajalca priporočate in kje ga ugodno dobit. :|

Hvala!
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Vem, da se ne sme delat reklame, a pokilči semle in se pozanimaj, slabši od originalnih (ki propadejo po 5 letih) niso.
Cena je pa itak polovička tiste od originala (orig skoraj 500€, nadomestni 220€). :wink:

PS
Jaz sem dobil firmo NRF.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
bosko001
Alfist
Alfist

Hvala za link! :wink: Sem ga nabavu kar pri našem lokalcu, mi je dal še nekaj popusta, pa sva pršla na 190€. Upam da bo za nekaj časa mir. :lol:

Zdaj ga moram pa le še zamenjat. A je treba odbijač snet za menjavo?

lep dan!
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana

Jaz sem ga na ebayu dobil za 110 eurov (156 1,8 s klimo). Moram enkrat maja zamenjat. Drugače pa ima precej ugodne cene Avto Markovič iz Škofja Loke (vrhunski Magneti Marelli).

Ja drugače kdo že menjal sam? Odbijač je verjetno dobro demontirati ali se da tudi drugače? Je kdo že spravil dol tisto koleno na spodnjem roru (zgleda nek čuden patent-ne bi rad polomil in čakal 2 tedna na novega :mrgreen: )
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Baje se ga da celo zamenjat bret demontaže odbijača, baje.

Tisto koleno, če je kaj podobno od 166-ke, potem samo stisneš na obeh straneh tisti kromasti obroček, kjer je izbočen in potegneš s hladilnika.

Pred montažo pa zamenjaš oring v tem kolenu, ker imaš veliko verjetnost da bo puščalo, če ga ne zamenjaš (vem iz izkušenj :oops: )
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist

Zdravo Barto,

hladilnik sem danes brez večjih težav zamenjal. Bil je res že potreben menjave, saj je bilo satje ponekod podobno fedrom :mrgreen: Imam pa seveda težave s tem tupim kolenom (ali imajo tudi drugi avti tako idiotsko skonstuirano???) saj pušča :( Že ko sem ga dajal gor se mi je zdelo, da gre malo preveč na lahko, čeprav je lepo kliknilo.

Kje si dobil to tesnilo in kakšnih mer naj bi sploh bilo? Verjetno to, ki je sedaj v kolenu ne more sluižiti za mero novega... So primerna navadna vodovodna tesnila? Morda, bi bilo najbolje, da kupim kar celo koleno orginalno novo...

Hvala za odgovor in lp!
black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

Tesnilo je navaden O-ring in se dobi v vsaki avtotrgovini.Za mere je pa najbolje vzet tastarega s sabo.
Jaz ga nisem menjal pa mi nič ne pušča :)
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

I told you so ...

Kot že povedano - navaden O-ring, mer pa nevem več, ker ga itak nisem jaz kupoval (sem bil takrat v Italiji).

Kupljen je bil v Tinex-u v Šenčurju. Pač s sabo vzemi O-ring in kupi drugega (seveda tudi ležišče v kolenu očisti).
bosko001
Alfist
Alfist

Jaz sem hladilnik menjal že teden dni nazaj in moram reč, da je bil star res čist v k..., satovje se je sesulo samo v sebe, tako da ne vem, če je imel še 20% zmoglivost. :evil: . Z novim deluje super in tudi klima deluje občutno bolje!

Kaj je alfa čarala s temi hladilniki, da so tok slabi?

L.p.
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist

Bom poskusil jutri z novim tesnilom. Upam samo,da sta konusa na obeh hladilnikih dimenzijsko enaka, saj cev na starega po občutku sede precej bolj zanesljivo (novi je ponaredek, vse dimenzije do sedaj so popolnoma štimale). Šublerja pa tudi nimam pri roki, da bi premeril...
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

A je sama menjava hladilnika komplicirana za tiste k ste ga že menjali ? Na kaj moram paziti pri menjavi? A je kakšna razlika pri menjavi hladilnika za 156 1.9 JTD 1999 in 2003?

ramo a si mogu odbijac dol dat ali ne?

Če mi lahko kdo mal opiše :) Da vidim če bi lahko to sam zamenjal. Če pa nebi mogel.. kakšno ceno lahko pričakujem za menjavo hladilnika na servisu?

Hvala =) :mrgreen:
Zadnjič spremenil mafko, dne Sr Maj 21, 2008 4:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
bosko001
Alfist
Alfist

Mene sprašuješ?

Odmaknu sem samo mrežico v odbijaču, da sem pršu do vijakov od klime in usmerjevalnika.
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja bosko ubistvu sem imel tebe v mislih :D ker maš 1.9.. 1999, pa upam da sta si podobna če ne že ista z mojo. 1.9.. 2003

mal mi povej, kako si se lotu zadevce, če se ti da prosim :)
bosko001
Alfist
Alfist

Menjava hladilnika po Boštjanovo :mrgreen: :

Prvo sem snel cev, ki gre od filtra do turbine, potem sem odklopu vse kable, ki gredo na ventilatorja in upora, snel ohišje ventilatorjev (4je vijaki), umaknu tiste tri plastike ki so med odbijačem in pokrovom motorja, da lahko prideš do zgornjih vijakov, ki držijo hladilnik klime in usmerjevalec. Potem sem tuhtal, kako bi pršu do spodnjih vijakov in sem probu mrežico malo odmaknit na obeh koncih. Mi je uspelo. :D Mrežica je itak "zahaklana" za plastiko v kateri je meglenka. Ko sem ločil hladilnik od vsega, sem spustu hladilno vn, ga zgoraj potegnil k motorju in dvignil. Vstaviš novega notri in bereš zgodbo od zadaj naprej. 8)

Poleg hladilnika potrebuješ še 3l koncentrata in cca 3l destilirane vode.
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Grazie :D Jutri me čaka nekaj dela :) Upam da bo vreme kot se šika =)
Odgovori
  • Informacija