alfa 156 19. jtd 16 V 150k/2.4 JTD 20 V 176k

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

freexstajler
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!

Stojim pred nakupom nove alfice 156 19. jtd 16V 150k/2.4 JTD 20V 176k...

Naj povem, da trenutno vozim-in prodajam 156sw 2.4 jtd 136k. Avto in motor sta perfektna. Moram pa priznati, da nimam dosti izkušenj s tema dvema "novima" m-jet motorjema. Vsekakor iščem lep in ohranjen model. Zanima me seveda primerjava obeh novih m-jet modelov. In morda primerjava starega 2.4 jtd 136k in novega 1.9 16v 150k modela.

Odzivnost in prožnost motorja, vožnja po ovinkih. Zelo bom vesel vsake informacije in namiga.

Hvala vsem, Domen.
...
Uporabniški avatar
KobolM
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159SW Ti - 2.0JTDm
Fiat Bravo 1,4 T-Jet
BMW K1300s
Kraj: Primorska

V tej temi ne bomo dosti pisali...

...je tukaj...

viewtopic.php?t=7598

...povedano že ogromno.

Če pa boš uporabil "SEARCH", pa boš ugotovil, da je še kar nekaj tem napisanih na to temo.
-----------------------------------------------------------
McLaren F1 team
Uporabniški avatar
greh29
Alfa Member
Alfa Member

Po moči in navoru je 2,4 neprimerno bolj prepričljiva izbira.Sam imam 2,4 176KM letnik 2004,čipano na 215KM,zmerjeno na valjih,že več kot leto dni,pa gre avto kot ura.Delam samo redne servise in to je to.Sem zelo zadovoljen.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

greh29 napisal/-a:Po moči in navoru je 2,4 neprimerno bolj prepričljiva izbira.Sam imam 2,4 176KM letnik 2004,čipano na 215KM,zmerjeno na valjih,že več kot leto dni,pa gre avto kot ura.Delam samo redne servise in to je to.Sem zelo zadovoljen.
-mater,ti pa imaš zver :ylsuper:
freexstajler
Alfa Junior
Alfa Junior

Prejšnja tema o motorjih je zanimiva, vendar je dosti govora samo o čipanju-če kdo vozi 1.9 16v , ali 2.4 20v, bi prosl še za kakšno repliko...

Hvala vsem lp! :D
...
Uporabniški avatar
KobolM
Alfa Member
Alfa Member
Fiat Bravo 1,4 T-Jet
BMW K1300s

Nekaj kilometrov sem naredil z 147-ko 1.9 JTD-M od bratranca.
Moram reči da je motor super, konjev ima dovolj, poraba pa je glede na zmogljivosti zelo ugodna.

Porgešal se le malo več navora pri nizkih obratih, ker dokler turbina ne prime, je motor malo zaspan.
Če malo pretiravam; čeprav voziš dizla, se ti na momente zdi kot bi imel pod haubo bencinski motor. :lol: . Seveda le do 2200 rpm, od tam naprej je prav druga pesem.

V petek 12.9 sem domov propeljal 156-ko z 2,4 JTD-M motorjem.
Reči moram da je razlika občutma. Ta motor sploh ne pozna podhranjenosti, zrazen pri manj ko 1400 rpm.
Občutek ko spelješ je kot bi vozil kamjon, ko pa pritisneš gas motor kar ponori. :D

Prvih 1000 km sem zvozil s povprečno porabo 6.8l/100km.

Pa še to, oba motorja 1.9 JTD-M in 2.4 JTD-M sta v istem razredu tako pri sestni taksi kot pri zavarovanju...

...zato gre moj glas 2.4 JTD-M
Zadnjič spremenil KobolM, dne Če Sep 18, 2008 1:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
McLaren F1 team
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Pa š to oba motorja 1.9 JTD-M in 2.4 JTD-M sta v istem razredu tako pri sestni taksi kot pri zavarovanju...

...zato gre moj glas 2.4 JTD-M[/quote]

Škoda (kar se zavarovanja tiče), ker pri 159-ici ni več tako (147 kw, 200 KM !!). Verjetno bi se potem tudi jaz odločil za tak motor. Potem pa so tu še govorice o teh motorjih, čeprav me to sloh ne gane kaj dosti. Razlika v motorjih je kar očitna. Ko sem pri Zegi dobil že kar precej utrujeno nadomestno 166-ico z 2.4 motorjem, mi je to kmalu postalo jasno. Navor, pospeški, glas motorja je pa razred zase. Wruuuuum je skoraj enak bencinskemu (ne morš verjamt) - fenomenalno. Ne govorim sedaj, da je 1.9jtdm - 150KM slab motor, ampak 2.4 je poglavje čisto zase. Pri naslednjem nakupu (to bo šele čez leta, ker 159-ka je mega avto kljub 1.9 motorju), bom bolj poslušal čustva, kot pa racionalnost. Pa saj pri alfah na to tako ali tako ne smemo gledat. Napaka, ki se ne bo več ponovila.
LP
Uporabniški avatar
KobolM
Alfa Member
Alfa Member
Fiat Bravo 1,4 T-Jet
BMW K1300s

MaStr napisal/-a: Potem pa so tu še govorice o teh motorjih, ...
LP
Kkšne govorice... :?:

A so z novim 2,4 motorjem kakšne težave? :|

O tem nisem slišu še nič, povej kaj več... :oops:
McLaren F1 team
Uporabniški avatar
Eddis
Alfa Member
Alfa Member

Hehe, ne ne. govori o svoji zmoti pri napacni izbiri motorja, pa ne glede na tezava, ker sta oba motorja naravnost odlicna, ampak z vidika emocijonalne olocitve...2.4, poezija, ki jo dizel pricara, navor ki ne razocara...pa tko naprej :D
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

"Potem pa so tu še govorice o teh motorjih, ... "

Stavek sem postavil v naroben čas - moral bi biti v pretekliku...

Stare 2.4 JTD naj bi imele napako - pokale naj bi jim glave
(:lol: :lol:) ali nekaj podobnega... Tudi v forumu je bilo nekaj o tem že napisanega...
LP
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator

"Eddis" : saj nisem napisal, da je 1.9 JTDm slab motor - ravno nasprotno. Le, da je 2.4 veliko boljši, kar se tiče navora, pospeškov, zvoku,...
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

ne ne sej edis tut ni mislu nc slabga za 1.9. samo je pac povedal da je 2.4 bolsi v tem kar si napisal. Tako da Oba motorja sta odlična :)

hehe zdj bomo vsi drugim misli bral :O)
freexstajler
Alfa Junior
Alfa Junior

Perfektno!

Hvala za dobre in prepričljive replike o teh dveh motorjih. Lahko rečem, da zdaj samo še počakam na dobo in lepo afico z 2.4 motorjem.

LP, Domen.
...
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

2.4 absolutni favorit, že sam zvok motorja je božanski, kaj šele pospeški ki jih dobiš za zlo pocen vožnjo, moja poraba je tam nekje okoli sedem litrov

verjetno je to edina razlika med obema motorjema,poraba, 1.9 žre kak liter manj, 2.4 pa težko pod 6 spraviš, men je še ni, mi jo je pa že 8.5, sam to je bla pač proba, da se vid kok gre :P, tistih par konjev se ne čuti tako zelo , vozil sem tudi 19 150 konjev, pa ni razlike neke bistvene, no ja navor se pač čuti pri 2.4 mašinci to je res

jah, jest moji alfici rečem kar turbo limač, pa ni za brez veze :P

:wink:
igork
Alfa Junior
Alfa Junior

KobolM napisal/-a:V tej temi ne bomo dosti pisali...

...je tukaj...

viewtopic.php?t=7598

...povedano že ogromno.

Če pa boš uporabil "SEARCH", pa boš ugotovil, da je še kar nekaj tem napisanih na to temo.
če še nisi kupu - brez nadaljnjega 2,4 JTDM
Odgovori
  • Informacija