en lep pozdravček.
Ali mogoče obstajajo kakšni aditivi za motorno olje, da bi JTD lepše zjutraj vžal ? In ne kot traktor !
Kaj priporočate ?

Webasto grelnik?izistyle napisal/-a:en lep pozdravček.
Ali mogoče obstajajo kakšni aditivi za motorno olje, da bi JTD lepše zjutraj vžal ? In ne kot traktor !
Kaj priporočate ?

Predvžig pri dizluPiki napisal/-a:Odvisno kaj je za nekoga normalen zvok. Dizel se zjutraj sliši, kolikor jaz vem se pri mrzlem motorju spremeni predvžig, da lažje vžge. Posledica je glasnejše "hladno" delovanje.

Maš prav, ja. Čas in količina vbrizganega goriva sta verjetno drugačna...Ozi napisal/-a:Predvžig pri dizluPiki napisal/-a:Odvisno kaj je za nekoga normalen zvok. Dizel se zjutraj sliši, kolikor jaz vem se pri mrzlem motorju spremeni predvžig, da lažje vžge. Posledica je glasnejše "hladno" delovanje.

jp-silsii se cudno, ampak predvizg pri dizlu je misljen kdaj vbrizga gorivoPiki napisal/-a:Maš prav, ja. Čas in količina vbrizganega goriva sta verjetno drugačna...Ozi napisal/-a:Predvžig pri dizluPiki napisal/-a:Odvisno kaj je za nekoga normalen zvok. Dizel se zjutraj sliši, kolikor jaz vem se pri mrzlem motorju spremeni predvžig, da lažje vžge. Posledica je glasnejše "hladno" delovanje.

Jaz poznam dva imata in še nobeden ni kritiziral. Oba se zelo pohvalita.man&alfa napisal/-a:Vodna webasta z vklopom na mobilni telefon, da ko zjutraj vstaneš, jo vklopiš in prideš v topel avto. Dost denarja, premal efekta, to so vgrajevaj v mana tam okol 80, 90 leta., k je segrel vodo v motorju do 60 stopinj. sam je to čist brez veze, ker je drago vzdrževanje. večina tovornjakov ima zračne webaste, zato, ker je preprosta od vodene. pa tud vzdrževanje webaste je zelo drago, k velikrat kej crkne.

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti