Nakup 166 TB Super

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
claus
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Novo mesto

Pozdravljeni!
Imam možnost kupit Alfo 166 TB Super.
Torej 2.0 V6 Turbo motor.
Kako se kaj obnesejo ti motorji, so zanesljivi?
Avto si grem danes ogledat, kakšen je, pa take fore.
U bistvu me res zanimajo mnenja samo o motorizaciji,
ker ostalo je lepo opisano v vodiču za kupnjo 166 JTD.

LP, Claus
Na cesti si vzemi čas, ne življenja.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Niso zanesljivi. Zato jih je pa malo.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

napaka pregrevanja 6 cilindra.
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj, Celje

Motor zna bit dober ob primernem vzdrzevanju, samo takšne v sloveniji ni :) tako da JA crknu ti bo in Ja drago bo....
alfa-164
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

Poznam ta motor, ker ga imam (s fotrom) v 164 (kolikor vem je isti ali zelo podoben v 166). Avto ima cca 135.000 km in je v naši lasti nekje 14 let. Pri 80.000 km smo morali delati generalko zaradi slabo napetega jermena-ga je na srečo vtrgalo pri 30 kmh (tak so nam uradno rekli na servisu, kjer je bil avto dvakrat na leto na pregledu). Drugače nam motor ni povzročal problemov (avto je letnik 93), smo pa morali menjat lani nekaj cevi na hladilnem sistemu motorja.

Da bi imeli kake težave s pregrevanjem se v preteklosti ne spomnim.
Res je sicer, da se zadnje leto ali dve rad hitro ogreje na devetdeset, ampak bi mogoče moral zamenjat termostat.

Je pa pri tem avtu (sploh z težko nogo poraba precej visoka) tudi tam okoli 15 litrov ali še kak liter več.

Je pa res da teh motorjev ni veliko, tu v Mariboru jaz vem mogoče še za enega ali dva. Od tega sem se pogovarjal z enim, ki je imel 164 TB super, ki pa je rekel, da ni imel nobenih težav.

Kar se pa vožnje tiče.
Izpit bom imel sedaj šesto leto, pa sem še vedno vsakič, preden se vsedem v avto, kot mali otrok, ko ve da bo dobil darilo.

LP
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

No pa poskusimo znova brez žaljivk, kdor ni sposoben normalnega komuniciranja naj se vzdrži pisanja.

Lp
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

Kdo je pa kaj žalil...Pač tako je...kljub temu da smo verjetno vsi ki smo odgovorili zaljubljeni v alfe (jaz vem da sem) je pač tako da ima 90% možnosti da jo bo čez pol leta za dele prodajal...lahko pa ima srečo in ga dobi od ljubitelja...js nevem kerga gleda...je pa na avto.net ena taka za 2500 EUR in vem da so ze enkrat govoril točno o tej precej slabo...:)

Js osebno sem človeku hotel pomagat...

Torej odgovor še enkrat, z nakupom veliko tvegaš razen če je zgodovina avtomobila popolnoma znana, medtem ko veliko manj tvegaš z nakupom 2.5 in 3.0 ...
claus
Alfist
Alfist

Ok, tko je.
Alfe ni na avo.netu. Je letnik 99, ima 150k prevoženih, narejen kompletni servis, menjano sklopko, menjano odmično gred, termostat in še dosti tega.
Avto je u bistvu u top stanju, vijolične barve, vsa oprema razen xenona in usnja ima eibach vzmeti, 17" alu, leta 2000 je bila uvožena iz italije, potem pa jo je vozil znan podjetik iz nm.
Sicer je pa še vse v oblakih. No, mogoče jo bom pa res kupil.

EDIT: sem pa govoril z Romanom (tisti iz nm ga poznate, največji majster za alfe sploh) je potrdil vse za avto, ker ga pozna in je rekel da so ti motorji ok, le če so bili pravilno servisirani. Glede pregrevanja je rekel da ponavadi zariba 6. cilinder ampak ne zaradi pregrevanja temveč nepravilnega vzdrževanja. Tako mi je rekel.

LP, Claus
Na cesti si vzemi čas, ne življenja.
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

No jaz se strinjam, pomoje z nobenim alfinim motorjem ni nič narobe, samo eni majo pač malo bolj radi redno vzdrževanje kot drugi... :)

Če imaš celotno znano zgodovino, go for it...verjetno je ravno znana zgodovina in ohranjenost bila razlog za tvoje zanimanje (po zdaj prebranem)... vedi pa da imaš trenutno zgodovinsko priložnost za zbijanje cene ;)...kriza pa to ;) ze itak se je tesko znebit bencinske 166tke, kaj šele sedaj ;)
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kontakt:

vesoljc napisal/-a:No jaz se strinjam, pomoje z nobenim alfinim motorjem ni nič narobe, samo eni majo pač malo bolj radi redno vzdrževanje kot drugi... :)
Ta trditev je pa tako dvoumna da bolj ne more bit...

O teh motorjih in pregrevanju cilindra je bilo dosti govora v preteklosti.
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

Miholl napisal/-a:
vesoljc napisal/-a:No jaz se strinjam, pomoje z nobenim alfinim motorjem ni nič narobe, samo eni majo pač malo bolj radi redno vzdrževanje kot drugi... :)

Ja sem tudi sam gledal..:) no da se popravim...
Alfini motorji so vsi dobri ob doslednem vzdrževanju in ne zlorabljanju...:)
Če pa se pozabi na servise, pa eni to bolje prinašajo, drugi pa slabše...
Lep primer sta 2.0TS in 2.0 Turbo...oba se rada tera in manj rado vzržuje...seveda forumaši izzvzeti ;)

Nisem pa mehanik, kot vedno je to samo moje mnenje ;)
alfa-164
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

Aja še nekaj, če se odločiš za nakup imej kar globoko denarnico, ker te bosta zavarovanje (okoli 1.000,0 eur ali malo več) in tankanje prišla kar dosti. Tudi če ne delaš dosti km na leto računaj minimalno vsaj 2 do 2.500 eur letno (bolj 2.500).

Zdaj, če ima avto znano zgodovino, je dobro vzdrževan in ti ni škoda toliko denarja za tankanje in reg. pol ga vzami, mislim, da ti ne bo žal. Občutkov ko se vklopi turbina in začne limat se nikoli ne naveličaš. :mrgreen:

LP
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kontakt:

vesoljc napisal/-a:
Miholl napisal/-a:

Ja sem tudi sam gledal..:) no da se popravim...
Alfini motorji so vsi dobri ob doslednem vzdrževanju in ne zlorabljanju...:)
Če pa se pozabi na servise, pa eni to bolje prinašajo, drugi pa slabše...
Lep primer sta 2.0TS in 2.0 Turbo...oba se rada tera in manj rado vzržuje...seveda forumaši izzvzeti ;)

Nisem pa mehanik, kot vedno je to samo moje mnenje ;)
Za 2.0 ts je že bilo povedano da ima konstrukcijsko napako in da zaradi tega rado zariba - kar je izkusilo že kar nekaj forumašev.
2.0 Turbač je pač bolj redek med forumaši ker je drag za vzdržeavanje,požrešen in drag za registrirat zato tudi ni toliko govora o njem in njegovem problemu.
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak

Lej pusti modelu veselje no :). To da mu bo crknu sem mu ze na začetku povedu pa sem bil obtožen žaljenja :)...

Ima pa vsekakor lepše možnosti da bo vse vredu ker ima avto znano zgodovino...

Jaz osebno pa nebi kupil Alfe 2.0TS ali 2.0 Turbo nikoli, ker so me forumaši tu in na angleškem forumu preveč prestrašili...

Nevem zakaj si se na mene spravil, če se v bistvu na tvoje strani :)
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Konjenica je baje super, pa še turbo lahko malenkost podložiš brez škode.

Ja je lahko tudi problematičen, če se ne spoštuje pravil vožnje turbašev. Pa že omenjen problem za pregrevanje, a če se ne uporablja za dirke, bi moralo bit OK.

Vzdrževanje nevem če je kaj hujše kot pri navadni V6, ker je to starejši motor in omogoča še več lažjega domačega dela.

Registracija in zavarovanje je pa pravzaprav enak strošek kot 2.5 V6 in v primeru mladega voznika in pomanjkanja bonusa pride kar precej.

@vesoljc
Nihče te ni obtožil, ker se je tisto nanašalo na stvari, ki so sedaj na odpadu (poglej v odpad in ti bo takoj jasno). :wink:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Odgovori
  • Informacija