alfa 2,4 m-jet kadi

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
bani
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0

Mene pa zanima kaj je za naredit avto mi kadi kar precej,ko pospešim avto pa dela normalno in tud olja ne pokuri nič.
Kaj je to?

menjat sem moral turbo cev
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

EGR ventil
Razpoka v cevi od turbine do intercoolerja ali od intercoolerja do sesalnega kolektorja
Fuč LMM
Slabi injektorji
...

Mogoče pa samo način vožnje... dizel če ga furaš samo pod nizkimi obrati generira ogromno saj in ko ga potem poženeš zadevo spiha iz auspuha ven...
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

najcenejši poseg ki ga lahko sam opraviš - še danes, če gre slučajno za zasvinjan oz. zamašen EGR, samo je fajn imet nove tesnilke pripravjlene predn podreš in sčistiš
Slika
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

tudi pri mojem se to pojavlja....in sem ugotovil da če se voziš pod nizkimi obrati en čas in potem ko na hitro pospešiš zakadi....

pojavlja se pa tudi ko je motor še hladen, malo kadi dokler se ne zagreje...

pri konstantno hitrejši vožnji pri malo "višjih" obratih se to ne pojavlja
krupje
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Dobova

Men je tudi začela kadit pri pospeševanju.
Egr ventil mam nov tko da ta ni kriv. je pa res da so
zdej še vgradili neke ploščice in s tem zmanjšali
pretočnost. Se ne spoznam na tehnične izraze se opravičujem.
Ali je možno da mi zaradi tega bolj kadi ko pospešujem?
Ker se mi zdi da prej ni tolko kadilo.
hvala
Uporabniški avatar
B.I.S.H.O.P.
Alfist
Alfist
Vozilo: Fiat 500L 1.6 mjt 120KM Cross
Kraj: Vodice

krupje napisal/-a:Men je tudi začela kadit pri pospeševanju.
je pa res da so
zdej še vgradili neke ploščice in s tem zmanjšali
pretočnost.
najbrž so ti blindiral EGR ventil, ki ga pa po moji logiki ne bi bilo potrebno, če imaš EGR nov. lahko da te zaj***** LMM ali pa imaš celo odklopljenega.
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED
krupje
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Dobova

Čisto zablindirali ga niso. Te ploščice majo navrtane luknje.
Je reku da jih zdej po novem dajejo not da se ventil ne zapaca prehitro. LMM pa je bil tud predkretkim menjan tak da ne bi smel bit kriv.
halenar
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: črna na koroškem

naše alfe majo 300000 km , ne pa 100t tako kot po števcu.injektorji so izrabljeni,novi 300 eu kos potem bo pa mir in nič več dima za tabo
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

A un senzor MAP al FAP al kva je ze ste pocekiral...
halenar
Alfa Junior
Alfa Junior

vse prečekirano na servisu ,kjer sem plačal 130 eurov za nič, a boh pumagi, važno, da se ne bo kdo za mano zadušil saj ko pohodim gas naredim iz dneva noč mam pač alfo
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Jaz se nebi kar tako zadovoljil s takim koncem...

Tudi to da so injektorji "slabi" težko vzamem v zakup.

Če res nimaš druge možnosti, obstajajo servisi za injektorje, kjer injektorje stestirajo, razstavijo, sčistijo, sestavijo nazaj in skalibrirajo...
Ta postopek stane 80€ na injektor, tako mi je bilo rečeno kak mesec nazaj. Sta pa dva majstra, eden v Gorici drugi pa nekje v štajerskem koncu...
Malo se pozanimaj... vsekakor boljša opcija kot direktno nakup novih.

Druga stvar... kdaj je bil nazadnje menjan zračni filter? Mogoče se sliši neumno, vendar dobivam razne informacije ki pravijo, da je lahko zamašen filter vzrok za prekomerno kajenje, ker ECU ne dovoli prevelikih korektur v količini vbrizganega goriva (če je pretok zraka premajhen)...

Uglavnem je dejstvo da zdrava mašina ne sme kadit. Lahko pokadi, recimo če veliko voziš po mestu in ga pritisneš potem je dost normalno da se mal zakadi za tabo, samo to je tko 1s max pa konec, da se saje spihajo ven. Če pa kadi kar v neskončnost pa nekaj ni OK.

Veljalo bi preveriti da ni imel prstov zraven tudi kakšen "domači tuner" in nalotal kam kak uporček na kakšnega od senzorjev... da bi pridobil kakega konja... verjel ali ne tudi to se dogaja.
halenar
Alfa Junior
Alfa Junior

prvo sem menjal zračni filter saj so na tehničnem rekli da je vzrok za kajenje to, ampak kljub blindiranju EGRja,čiščenju vseh merilcev tlaka ,temperature ,LMM diagnostike na dveh servisih,kaj naj torej še naredim.Očitno je to moja prva in zadnja alfa??
bmw325
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kamnik

TribesMan napisal/-a:Jaz se nebi kar tako zadovoljil s takim koncem...

Tudi to da so injektorji "slabi" težko vzamem v zakup.

Če res nimaš druge možnosti, obstajajo servisi za injektorje, kjer injektorje stestirajo, razstavijo, sčistijo, sestavijo nazaj in skalibrirajo...
Ta postopek stane 80€ na injektor, tako mi je bilo rečeno kak mesec nazaj. Sta pa dva majstra, eden v Gorici drugi pa nekje v štajerskem koncu...
Malo se pozanimaj... vsekakor boljša opcija kot direktno nakup novih.

Druga stvar... kdaj je bil nazadnje menjan zračni filter? Mogoče se sliši neumno, vendar dobivam razne informacije ki pravijo, da je lahko zamašen filter vzrok za prekomerno kajenje, ker ECU ne dovoli prevelikih korektur v količini vbrizganega goriva (če je pretok zraka premajhen)...

Uglavnem je dejstvo da zdrava mašina ne sme kadit. Lahko pokadi, recimo če veliko voziš po mestu in ga pritisneš potem je dost normalno da se mal zakadi za tabo, samo to je tko 1s max pa konec, da se saje spihajo ven. Če pa kadi kar v neskončnost pa nekaj ni OK.

Veljalo bi preveriti da ni imel prstov zraven tudi kakšen "domači tuner" in nalotal kam kak uporček na kakšnega od senzorjev... da bi pridobil kakega konja... verjel ali ne tudi to se dogaja.
Še en dober je v Mengšu za injektorje...
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

TribesMan napisal/-a:Sta pa dva majstra, eden v Gorici drugi pa nekje v štajerskem koncu...
Kateri v Gorici ? :-k Veš mogoče bolj točno kje ali pa priimek (ime) ?
Slika
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zasavje

bmw325 napisal/-a:Še en dober je v Mengšu za injektorje...
Koga to misliš? Mojstra Špenkota, ali tisti bosch servis blizu "glavnega" križišča?

Drugače pa mate te serviserje v savinski dolini: MEHANIKA DIESEL Vinder Franc - Žalec in DIESEL SERVIS JELEN MATJAŽ - Gomilsko.

@halenar: Pa avto vleče normalno? Turbina OK? Se je šarilo kaj okoli glave, kaka dihtunga na glavi?

Lp
Odgovori
  • Informacija