najcenejši poseg ki ga lahko sam opraviš - še danes, če gre slučajno za zasvinjan oz. zamašen EGR, samo je fajn imet nove tesnilke pripravjlene predn podreš in sčistiš
Men je tudi začela kadit pri pospeševanju.
Egr ventil mam nov tko da ta ni kriv. je pa res da so
zdej še vgradili neke ploščice in s tem zmanjšali
pretočnost. Se ne spoznam na tehnične izraze se opravičujem.
Ali je možno da mi zaradi tega bolj kadi ko pospešujem?
Ker se mi zdi da prej ni tolko kadilo.
hvala
krupje napisal/-a:Men je tudi začela kadit pri pospeševanju.
je pa res da so
zdej še vgradili neke ploščice in s tem zmanjšali
pretočnost.
najbrž so ti blindiral EGR ventil, ki ga pa po moji logiki ne bi bilo potrebno, če imaš EGR nov. lahko da te zaj***** LMM ali pa imaš celo odklopljenega.
Čisto zablindirali ga niso. Te ploščice majo navrtane luknje.
Je reku da jih zdej po novem dajejo not da se ventil ne zapaca prehitro. LMM pa je bil tud predkretkim menjan tak da ne bi smel bit kriv.
vse prečekirano na servisu ,kjer sem plačal 130 eurov za nič, a boh pumagi, važno, da se ne bo kdo za mano zadušil saj ko pohodim gas naredim iz dneva noč mam pač alfo
Tudi to da so injektorji "slabi" težko vzamem v zakup.
Če res nimaš druge možnosti, obstajajo servisi za injektorje, kjer injektorje stestirajo, razstavijo, sčistijo, sestavijo nazaj in skalibrirajo...
Ta postopek stane 80€ na injektor, tako mi je bilo rečeno kak mesec nazaj. Sta pa dva majstra, eden v Gorici drugi pa nekje v štajerskem koncu...
Malo se pozanimaj... vsekakor boljša opcija kot direktno nakup novih.
Druga stvar... kdaj je bil nazadnje menjan zračni filter? Mogoče se sliši neumno, vendar dobivam razne informacije ki pravijo, da je lahko zamašen filter vzrok za prekomerno kajenje, ker ECU ne dovoli prevelikih korektur v količini vbrizganega goriva (če je pretok zraka premajhen)...
Uglavnem je dejstvo da zdrava mašina ne sme kadit. Lahko pokadi, recimo če veliko voziš po mestu in ga pritisneš potem je dost normalno da se mal zakadi za tabo, samo to je tko 1s max pa konec, da se saje spihajo ven. Če pa kadi kar v neskončnost pa nekaj ni OK.
Veljalo bi preveriti da ni imel prstov zraven tudi kakšen "domači tuner" in nalotal kam kak uporček na kakšnega od senzorjev... da bi pridobil kakega konja... verjel ali ne tudi to se dogaja.
prvo sem menjal zračni filter saj so na tehničnem rekli da je vzrok za kajenje to, ampak kljub blindiranju EGRja,čiščenju vseh merilcev tlaka ,temperature ,LMM diagnostike na dveh servisih,kaj naj torej še naredim.Očitno je to moja prva in zadnja alfa??
TribesMan napisal/-a:Jaz se nebi kar tako zadovoljil s takim koncem...
Tudi to da so injektorji "slabi" težko vzamem v zakup.
Če res nimaš druge možnosti, obstajajo servisi za injektorje, kjer injektorje stestirajo, razstavijo, sčistijo, sestavijo nazaj in skalibrirajo...
Ta postopek stane 80€ na injektor, tako mi je bilo rečeno kak mesec nazaj. Sta pa dva majstra, eden v Gorici drugi pa nekje v štajerskem koncu...
Malo se pozanimaj... vsekakor boljša opcija kot direktno nakup novih.
Druga stvar... kdaj je bil nazadnje menjan zračni filter? Mogoče se sliši neumno, vendar dobivam razne informacije ki pravijo, da je lahko zamašen filter vzrok za prekomerno kajenje, ker ECU ne dovoli prevelikih korektur v količini vbrizganega goriva (če je pretok zraka premajhen)...
Uglavnem je dejstvo da zdrava mašina ne sme kadit. Lahko pokadi, recimo če veliko voziš po mestu in ga pritisneš potem je dost normalno da se mal zakadi za tabo, samo to je tko 1s max pa konec, da se saje spihajo ven. Če pa kadi kar v neskončnost pa nekaj ni OK.
Veljalo bi preveriti da ni imel prstov zraven tudi kakšen "domači tuner" in nalotal kam kak uporček na kakšnega od senzorjev... da bi pridobil kakega konja... verjel ali ne tudi to se dogaja.