Naletel sem na nenavaden primer ob vklopu klime. Ko jo vklopim začne delovat ok, po kaki minuti se zasliši neko brnenje ob sredinski konzoli, ki traja nekaj sekund in potem ugasne. To se večkrat ponovi v razmaku 1 minute. Če pa ugasnem klimo pa tega šuma oz. brnenja ne slišim. Prejšnji teden sem bil na AMZS na pregledu in polnjenju klimatske naprave. Tudi ventilator motorja se mi je danes zjutraj prižgal takoj ko sem speljal avto iz garaže (hladen motor). Ne vem ka je lahko narobe in ali sta ti dve stvari povezani.
Brnenje, ki ga slišiš je lahko posledica napake na senzorju temperature kabine, ki se nahaja v armaturi in katerega sestavni del je tudi majhen ventilator, katerega ležaji znajo včasih ropotati.
V primeru, da imaš vklopljeno klimo je normalno, da ventilator pred hladilnikom deluje že pri mrzlem avtu, ker ga vklopi računalnik klima naprave.
ko je blo pr men tako brnenje, je prihajalo skozi odprina za zračenje na konzoli, pojavilo se je pa takoj po polnjenju klime in večji ko so bili obrati motorja, hitrejše je bilo brnenje, klima in ventilator sta se vklapljala in izklapljala...........hitro sem ugasnil klimo in peljal k Španu na Brezovico, ....sledilo je ponovno polnjenje klime in je takoj nehalo brneti, mi je pa prvi majster napolnil 200g premalo plina(oz nekaj je bilo narobe narejeno)
Težava s klimo: ob vključenem kompresorju se sliši nek precej glasen in nadležen kovinski zvok predvsem ob pritiskanju na gas, sicer ga skoraj ni slišati. Zvok se pojavlja le med vožnjo. Če avto stoji z vključeno klimo je vse OK. Je to lahko zaradi pomanjkanja plina ali kaže bolj na kako okvaro kompresorja?
Kakšen nasvet za dober servis klimatskih naprav v Lj in okolici?
Težava s klimo: ob vključenem kompresorju se sliši nek precej glasen in nadležen kovinski zvok predvsem ob pritiskanju na gas, sicer ga skoraj ni slišati. Zvok se pojavlja le med vožnjo. Če avto stoji z vključeno klimo je vse OK. Je to lahko zaradi pomanjkanja plina ali kaže bolj na kako okvaro kompresorja?
Kakšen nasvet za dober servis klimatskih naprav v Lj in okolici?
glede na to, da polnjenje klime ni zaleglo viewtopic.php?p=302368#302368 ponavljam vprašanje: kakšen predlog za dober servis klimatskih naprav v Lj. in okolici?
verjetno ni za v to temo ampak mislim, da je povezano z ventilacijo..zanima pa me kaj je tisti zvok nekje v armaturki, ko se ugasne avto potem pa začne nekaj brni...ne brni na enem mestu..kot fotokopirc iz enga konca na druzga
To ponavadi pomeni, da se zapirajo lopute za ventilacijo. Čisto običajno.
Včasih je isti zvok tudi, ko zjutraj daš ključ v ključavnico, najbrž odvisno od temperature zunaj, ker se ventilatorji glede na temperaturo drugače obnašajo.