Alfa 145 Boxer

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Robi_
Alfa Junior
Alfa Junior

Me zanima kako se ta avto in pa motor 1.6 Boxer 76kw(1.4 66kw) obnaša. Ga ima mogoče kdo tu na tabli?
-Kakšna je poraba? :?:
-Ima mogoče kakšno serijsko "bolezen"?
-Na kaj je treba pri tej avtih paziti pri nakupu?
-Koliko kilometrov bi naj takšne mašine zdržale?
-Mogoče kakšni problemi z rjo?
-pač zanima me vse v zvezi z 145 predvsem pa o teh alfa box motorjih?
O alfah nimam pojma, ker dosedaj je še ni bilo nobene pri hiši. Pa me malo zanima če se kaj taga splača nabaviti enkrat v bližni prihodnosti.
Uporabniški avatar
zombi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0 JTDm
Kraj: Logatec
Kontakt:

Sem jo vozil približno leto.
Opazil malo (sprejemljivo) porabo olja, ki je bila občutno manjša. če sem uporabljal selenio 20K.
Poraba okoli med 9 in 10l.
Glede rje pa se načeloma nebi sekiral, ker so 145tke po večini vse iz pocinkanega pleha, vsaj moja je bila.
Drugače pa prekrazen zvok, ki je pravi balzam za ušesa in vsaj kolikor sem opazil bolj robusten menjalnik, kot pri kasnejših modelih.
Z mesta bi lahko potegnil boljše, se pa odolži z dovolj dobrim navorom, da lahk otudi poležavaš s prestavno ročico.

Jo imam v dobrem spominu.

V letu in pol, ko je bila pri meni sem menjal le obvolansko stikalo in potrošni material. (gume + zavorne plošcice + filter)
Giorgio Armani
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Zadnja je od našega člana Alfaman145.Če se ne motim ima oglas tudi na forumu!Za kaj več pa bo on pravi naslov.
Lp G.A.
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

za prvega nevem kilometrov ni napisanih oprema nevem men pomeni marsikaj kot naprimer klima itd... pa tudi pri 1.4 ti bo po vsej vrjetnosti kak konjček zmankal pa da imajo vsi velik servis narejen!!!

za drugega bi znal bit zanimiv kilometrov ni napisanih 1.4 motor, zgleda uredu za kej več pa poklič in praši!!!!

za tretjega pa kontaktiraj alfaman 145 je iz tega foruma in ga praši kaj več o njej!!!

lp upam da sm ti kej pomagu
alfa 156
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana ok.

Oj!

Jaz sem imel 145 1.6 Boxer letnik 96. Kupil sem takrat 5 mesecev staro z 7000km, kupljeno na Cosmosu in je bila v garanciji.
Kar se tiče napak ni bilo prav nobenih. Avto je deloval brezhibno do prbl. 45000km, potem sem jo prodal.
Zvok je fenomenalen, sploh če kupuješ Alfo in ta boxer malo poznaš.
Jaz sem dodal še Supersprint izpuh in zvok je bil še boljši in ne preglasen, le basiral je.
Poraba: Imel sem malo mešane vožnje. 8-13.5L
Relacija do 140km/h 8.5l-9L, mestna + malo relacije dinamično 11L.
Pozimi mesto, malo relacije 13.5L.
Poraba olja prbl 1L na 3000km, kar je popolnoma normalno (Agip).
Končna brzina je bila točno 185, kot tudi navaja proizvajalec pa tudi milimeter več ne.
Jaz osebno se za 1.4 motor ne bi odločil, je žal za ta avto podhranjen.
Zanimiv motor za ta avto je prav gotovo 1.7 boxer, samo je malo bolj redek( meni je bilo takrat žal, da nisem vzel 1.7, pa niti ni bilo take strašanske razlike v ceni pri nekaj mesecev starem voziu), odločitev je tvoja.
Design: Ta avto mi je še danes všeč tako zunaj, kot armatura, sedeži...( le prestavna ročica preveč štrli).

Lp!
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

1.4 66kW oz. 90KM ni podhranjena mašina.
doma smo mel ta avto.
pokvarla se je ventilacija in je delala samo 4. stopnja (drugih napak pa ni blo).
menjalnik se je zatikal iz 2. v 3. prestavo, drgač je pa bla alfica zelo poskočna :wink:

če pogledaš konkurenco, ne moreš zgrešiti z alfo 145 =D>
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Če hočeč avto vozit z "dušo" jo kup, če pa ti je avto le potrošni materijal pol pa ta avto ni najbolj za tebe ( sej bo delal samo to ti ne bo to ).

Glede vzdržljivosti motorja je pa tko. Če boš ful in to res mislim fulllllllll pazu kaj boš delal z mrzlim motorjem ti bo motor deloval tudi +300k km ne glede na to če boš že nekaj časa ogretega tiščal do daske ( blokade ).
Ti motorji so vglavnem občutjivi a vzdržljivi ob primernem ravnanju. Pa še izvajati je potrebno redne servise ( ponavadi na 7-8k km pri divji vožnji in na ca. 10k km pri lepi )

Pri nakupu pa moraš spet ful pazit od katerega kupiš. Pol teh alf ima za seboj že vsaj kako totalko. Pa veliko jih ni upoštevalo zgoraj nevedenega ravnanja z motorjem ( so se hotli pokazat pred gostilno ).

Glede porabe pa je čist odvisno od noge. Mojo sm uspel spravit ( mi je kar nerodno povedat ) na 7,5 po mestu in 6,3 ma relacijo, ampak to je bila lepa vožnja ( avtocesta 120-130 drugod po omejitvah ). KO jo pa tišiš pa gre tam okoli 12-13l ampak pri taki vožnji se menja gume na 6k km. To so podatki za 1.7 motor sej ta pa ne more biti kaj dosti drugačen.

V glavnem zelo pazi pri nakupu, saj če boš kupil zjebano ne boš nikoli več kupil alfe, še pa boš kupil dobro pa rataš edictet to alfa ( sej veš ALFA VIRUS ).

LP Joseph
Alfaman 145
Alfa Member
Alfa Member

ča te še kej zanima me poklič pa lahk greš na kakšno vožnjo. Mogoče bo sreča pa gre jutr v SG. avto je zelo poskočen jst mam še gor športni filter in je zvok =D> #-o avto lepo pospeši in končna je tm okol 200km/h ko se zvrti. prodajm ga pa zato ker mam v mislih eno močnejšo mašino cca. 200HP. (ni alfa :cry: ) drugač mi jo je pa žal prodat :cry: :cry:
Robi_
Alfa Junior
Alfa Junior

brisano
Zadnjič spremenil Robi_, dne Pe Jul 16, 2004 7:54 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfaman 145
Alfa Member
Alfa Member

Kolega pravi da ODJEBEŠ!! kolega vozi bolhico SVAKA ČAST!!
Robi_
Alfa Junior
Alfa Junior

Jah jebat ga. Bovhica ni njegova :wink: Sem mu jo jaz posodil. Bi prišo zraven, pa na žalost nisem mel časa.
Pa ne me zmerjat po PM.
BRISANO
Zadnjič spremenil Robi_, dne Pe Jul 16, 2004 7:55 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ne se kregat, ker se mi ne da vsake teme zaklepat.

Avto je tak kot je. Prodaja se po postopku VIDENO/KUPLJENO.

Če tebi ni všeč bo pa komu drugemu..

Uglavnem ne se mi kregat več.

LP :evil:
Robi_
Alfa Junior
Alfa Junior

Ok velja. Sem pobrisal, nekaj vrstic. :roll: Sicer grem pa pogledat še nekaj drugih avtekov.
Uporabniški avatar
soso
Alfist
Alfist
Kraj: maribor

Mam 1.6. Poraba nazalost prevelika. Koncna 200 ce je sreca tudi blokada.
Problemi zaenkrat se nobeni. Poraba olja selenia racing po 3000 prevozenih po palcki priblizno 1.5 do 2 dcl ( pred tem mel neko drugo olje pa ga je kr fajn pilo)
meni ni zal!!!

P.S. Sem opazil da je full pomembno kako olje not vlivas!
Odgovori
  • Informacija