ar gtv 2.0 TS

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

vule
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Trbovlje

kaksne mate kej izkusnje s temi motorji....ker mene je vceraj avto totalno razocaru,kupil sem ga delal normalno brez problemov,po desetih kilometrih dvakrat cuknil,mal se je pokadil in zacel je delat k zlo bogi dizler....pol pa se neki pocl in avto crknu....zdej se ga pa tud vzgat ne da vec....ceprov ga mam na netu ze naprodaj http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3001963&show=1

se vedno razmisljam da bi ga porihtal ker se mi ful dopade....tko da nasveti bi bili zlo dobrodosli...al nej motor odpremo al je bols kr druzga it iskat....

Pa priznat morm da se nism kupil avta k bi mi po desetih kilometrih crknil.....:(((
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Malce prejšnega lastnika povprašaj #-o

Potem pa lahko še pogledaš kaj se pravzaprav dogaja z motorjem in kaj je šlo narobe.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Sashalljr
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 146 1,8TS
Kraj: Maribor

Verjetno je bil tak lastnik kot moj prejšnji, tu pa tam brez olja menda, si že kaj pogledal, motorček. Ker moj je mel isti simptom, pa isto se je zgodilo, malo cuknil, malo pokadil, brnel kot dizel, nato je nekaj zružlo pod avtom in je crknil. Naslednji dan smo ugotovili da je ojnični ležaj zapikal, nakar je posledično zlomilo ojnico, nato pa naredilo veliko luknjo na blok motorja =D>
It's not bad being small fish if you are PIRANHA!
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Za prodajalca bi lahko rekli, da je imel idealen tajming.
Vsaj napiši kje so te tako <--->
Odprite motor pa zamenjaj, če ni preveč škode. Lahko pa tudi iz kakšne razbite vzameš ven enak motor.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

kolk casa imas avto*
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Hja fantje, samo 2.0 TS motor boš pa kar nekaj časa mogu iskat in ko ga dobiš, boš zanjga plačal kar lepe denarce ob tem pa imel v mislih, da se še enkrat lahko zgodi isto.

To je trenutek, ko se boš moral odločiti,. ali želiš avto obdržat, ali pa ga prodat za rezervne dele. Druge opcije nimaš. Malo poglej teme na forumu tukaj, je že kar nekaj lastnikom odpovedal 2.0 TS, če ne drugega, da malo dobiš občutek o stroških, ki te eventuelno čakajo.
ahiM
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Giulietta

Mal dnarja, mal muske. Žal... Tako da se pridružujem alfa_samčevim besedam.
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Murska Sobota

vule napisal/-a:kaksne mate kej izkusnje s temi motorji....ker mene je vceraj avto totalno razocaru,kupil sem ga delal normalno brez problemov,po desetih kilometrih dvakrat cuknil,mal se je pokadil in zacel je delat k zlo bogi dizler....pol pa se neki pocl in avto crknu....zdej se ga pa tud vzgat ne da vec....ceprov ga mam na netu ze naprodaj http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3001963&show=1

se vedno razmisljam da bi ga porihtal ker se mi ful dopade....tko da nasveti bi bili zlo dobrodosli...al nej motor odpremo al je bols kr druzga it iskat....

Pa priznat morm da se nism kupil avta k bi mi po desetih kilometrih crknil.....:(((
Izkušnje z motorjem so vredu, bi pa definitvno bila druga stvar, če bi kupil razj**** avto. Kolega tebe je razočarala napačna odločitev, ne avto :mrgreen:
Prodaj tole za dele (če ti rata seveda), pa našparaj denar pa potem kupi gtv. Pri teh avtih je potrebno biti potrpežljiv in previden pri nakupu. Daj raje malo več denarja pa boš mirno spal, kot pa da iščeš najcenejšo varjanto. Se ne splača pri tem avtu, nazadnje boš imel sedaj več stroškov kot če bi dal tistega jurja al pa raje dva zraven ob nakupu. Škoda, pa več sreče ob naslednjem nakupu.
Lp
POTENZA ITALIANA
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Dobr si tole kupil :) Jermeni ali pa ojnični pomojem.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Ojnica na št. 3 :wink: verjetno jo je odlomilo in zato je ropotal. Lahko pa da jih je več...Vzrok: nemenjavanje olja na največ 10.000 km, nizek nivo olja, nezamenjani jermeni in natezalci...skratka, generalka.

To se zgodi, če kupujemo alfe brez servisne zgodovine in s prejšnjimi lastniki, ki so jih zanemarjali in se do njih obnašalli kot idioti #-o
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Križ, Komenda

ce mislis avto obdrzati zrihtaj motor, in bos saj tocno vedel kako in kaj. to sem naredil pri svoji in sedaj dela kot urca
8AK
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Črnuče

na avtonetu maš en 2.0TS za 100€ pa eno tgv 2.0Ts po delih z delujočm motorjem.
V8
Sashalljr
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 146 1,8TS
Kraj: Maribor

Jaz bi kupil motor pa ga celega porihtal...menjal bi ojnične ležaje, ojnico bi dal obnovit in to je to, preglej še samo odmične pa dročnike, in voila 5 let ga voziš, če boš seveda skrbel zanj...
It's not bad being small fish if you are PIRANHA!
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Ojnico obnovit?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa