Centralno zaklepanje - problem!

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
RR
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Bled

Kar naenkrat se mi je zgodilo da avtomobila nisem mogel odkleniti/zakleniti z dalinckom, prav tako tudi nisem mogel odpreti prtlaznika. Mislec da je kriva baterija v dalincku sem kupil novo, jo zamenjal in.. glej ga zlomka, se vedno ne dela.
Centralno zaklepanje dela normalno ko vtaknem kljuc v kljucavnico, prav tako deluje normalno gumb s katerim odprem prtlaznik. Mogoce kdo ve kaj je vzrok tem tezavam?

lp
RR
Alfa Junior
Alfa Junior

gre pa za GT-ko l.2004, 1.9 jtd
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Tudi meni se je to naredilo pred 1 letom na 156, in še vedno nimam nobene pametne razlage zakaj se ji je to naredilo.

Je pa spet začelo delovati po cca 3-4 dneh samo od sebe.

(malo za hec)
P.s.: Sem šel v Grčijo in se ustavil ob plaži da razgledam kakšna je plaža pa morje, in grem nazaj proti avtu in za foro od daleč probam če dela, in jaa požmigala je z žmigavci :P

Tko da JA pel jo na morje!!!!!!!!!! :) :mrgreen:
RR
Alfa Junior
Alfa Junior

haha :))

Je ze bla letos, sam ocitno se nima dost :)
RR
Alfa Junior
Alfa Junior

No, sedaj pa dela.. sam mal sm jo mogu zjagat pa je blo :D... naj pa se kdo rece da alfa nima duse... kdaj pa kdaj mal ponagaja, jo peljes na morje alpa na jago pa spet dela :D :mrgreen:
bosces
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: 159 JTD 2.0, 170HP

jst mam isti problem, par dni me zajebava pol pa spet dela, baterije na ključu nisem šel še menjavat, ker baje doklerr požmiguje lučka na ključu ko držiš gumb je ok.

Kadar me tako zajebava sem opazil da moram it za njeno rit in pritisnit pa mi odklene :lol:
rsjudge
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Radovljica

Lep pozdrav vsem.

Da si malo sposodim temo.

Imam AR 156, let. 2001, 1.8 TS.
Avto si lastim par mesecev. Od kar ga imam ne deluje centralno daljinsko zaklepanje, ki je originalo. Daljinec sem nesel na dve mesti, nekje so mi rekli da je brezhiben, drugje pa da oddaja preslab signal in da bi bilo najbolje vse zamenjat. Baterija je že sprobana in izločena kot možnost nedelovanja.

Pozna kdo koga, ki bi mi vse skupaj poceni pregedal in zrihtal skupaj z alarmom?
primoon
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Sem ravno danes poslal ključ za AR 147 - daljinec na spodnji naslov;
če bo odgovarjalo tebi pa presodi sam :wink: :

http://cgi.ebay.com/Alfa-Romeo-147-156- ... 4a9aa79bab

lp, Pj
Don't take life too serious, you'll never get alive out of it....
KikiTron
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje

Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašal glede daljinskega zaklepanja/odpklepanja. Kolega ima težave z daljinskim odklepanjem, ker je naenkrat nehalo delati. Daljinsko zaklepanje ne deluje na obeh ključih :roll:

Danes sem avto priklopil na tester in mi je izpisalo napako U1600. Ko sem napako izbrisal, daljinsko še vedno ne deluje.

Mogoče kdo ve kje ima v avtu sprejemnik anteno in kje se sam sprejemnik točno nahaja :?:

Avto je Alfa 147, 1,9JTD-115KM, 2001.
Kiki
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Gorišnica

Ma orginalno daljinsko zaklepanje, al ma doma noter montirano? Je preveril varovalke?

LP
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

KikiTron napisal/-a:Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašal glede daljinskega zaklepanja/odpklepanja. Kolega ima težave z daljinskim odklepanjem, ker je naenkrat nehalo delati. Daljinsko zaklepanje ne deluje na obeh ključih :roll:

Danes sem avto priklopil na tester in mi je izpisalo napako U1600. Ko sem napako izbrisal, daljinsko še vedno ne deluje.

Mogoče kdo ve kje ima v avtu sprejemnik anteno in kje se sam sprejemnik točno nahaja :?:

Avto je Alfa 147, 1,9JTD-115KM, 2001.
To je meni naredilo na moji 156-ki. Na servisu se s testerjem ni mogel priklopiti na centralo dalinskega centralnega zaklepanja. Rekel je, da verjetno centrala ni pod napetostjo. Nato je kar naenkrat začelo delati, razloga zakaj ni delalo nisem nikoli izvedel. Je pa bila po mojem neka mučka, ker jim je na servisu nehalo delati. Ko pa sem ponovno pripeljal zaradi druge stvari, je pa začelo spet delati. Ne vem, lahko je bilo pa naklučje.
KikiTron
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje

Centralno daljinsko je original.

@MrPetek ali ima daljinski del tudi kje varovalko?
Nima samo centralno zaklepanje eno varovalko? Varovalke so drugače ok.
Kiki
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Gorišnica

Za original daljinsko ne vem, majo pa aftermarket daljinska zaklepanja posebaj varovalko. Najboljše da pokličeš kaki servis, če ti lahko povejo kje se modul nahaja in če ima mogoče posebaj varovalko kje.

LP
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

A kdo ve kje se pri 156 letnik 2002 nahaja centrala za daljinsko odklepanje/zaklepanje.
Zdaj mi že en teden ne dela pa moram bl podrobno pogledat kje tiči problem. Že prej se mi je zgodilo da mi ni delalo, vendar po 3-4 dneh je začelo delat nazaj. Še kakšna skica bi pršla prav, če ma kdo.
Odgovori
  • Informacija