Danes zjutraj se mi je pripetilo naslednje. Avto sem normalno prižgal, ga zapeljal iz garaže ter izstopil, da sem zaprl vrata. Avto medtem ugasne. Ga ponovno prižgem in spet ugasne. Potem se mi je pojavila lučka za ASR ter avto kakor prej ugasne. Sem pogledal v navodila pa piše, da ga moram peljati k pooblaščenemu serviserju. Ker ga ne morem peljati, mi ga mora nekdo odvleči. Se je komu že zgodilo kaj podobnega in kako je rešil problem.
Včeraj popoldan sem spet poskušal vžgati avto. Vžgal je brez problema in brez kakršne koli indikacije. Sem ga odpeljal v garažo in pozneje sem se še malo zapeljal okoli, vse ok. Tudi danes zjutraj je deloval brezhibno. Bom ga danes zapelajl k mehaniku, da preveri, ker sem malce zmeden glede omenjene napake.
Zdaj sem prišel od mehanika. Odkril pa je naslednje s pomočjo testerja. Temperatura motorja je bila -40°C in napaka glavnega releja. Rekel je, da je možno bil kakšen stik na releju oz. napaka temperature in zato se avto ni dal vžgati (kakšna avtomatska preventiva). Zdaj mi pa ni jasno kakšne veze ima to z ASR, ki mi je javljal napako.