Problem z elektriko - AR 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
KobolM
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159SW Ti - 2.0JTDm
Fiat Bravo 1,4 T-Jet
BMW K1300s
Kraj: Primorska

No, pa sem našel prvo samovoljo moje lepotice... :D

...sej ni nič takega, pa vendar...

...ko dam v vzratno prestavo, se luči za vzratno vožnjo enkrat prižgejo, drugič pa ne. :? pač, kakor jo prime.

Vem da je krivo stikalo za vklop luči, ki se nahaja nekje okrog presstavne ročice oz. menjalnika. Toda kje?

Če je kdo že, kaj šraufal tam okrog naj mi prosim pove, da ne bom začel na napačnem mestu razdirat.

Hvala.
-----------------------------------------------------------
McLaren F1 team
-----------------------------------------------------------
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

rukn se pod avto in preglej okol menjalnika. kje je stikalo prisraufano

ponavad sta dva drata gor-ko najdes, stakni drate dol in jih daj skupaj, ce lucke skoz gorijo si nasel tapravega
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
matkeg
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Šentjernej

Js bi imel tut vprašanje, imel sem problem da ni gorela meglenka in vzvratna luč na levi strani zadaj, našel smo pač problem zadaj ko gredo kabli v havbo so bli skor vsi precvikani(sploh dobr d je kej delal), pač tam smo vstavl nov del kabla, zdej pa vse dela samo zadnje vzvratne luči ne delajo na obeh straneh!
Sumim da je šel senzor za vzvratno na menjalniku, mogoče ve kdo kakšen konektor pride to?Zelene barve je za OIL LEVEL to smo pogruntal, eden je pa tako zakompliciran za staknt je pa bele barve, je to pravi?
Uporabniški avatar
milaneze
Alfa Junior
Alfa Junior

Danes imam namen menjat stikalo na menjalniku (original 28€ :evil:) in sprašujem izkušene ali bo priteklo ven olje ko odstranim defektno stikalo.
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Primerjaj višino čepa za dolivanje olja in višino stikala...
Pri 8v Twin Spark-ih nič ne priteče ven - sem skoraj prepričan da je tukaj enako...
Uporabniški avatar
milaneze
Alfa Junior
Alfa Junior

ok, hvala. Poročam po zaključku
Uporabniški avatar
milaneze
Alfa Junior
Alfa Junior

Zamenjava stikala je bila brez problemov, ni odteklo čisto nič olja iz menjalnika.

Zdaj luči delajo tako kot je treba.

p.s. ob menjavi sem vizualno pregledal tudi podvozje in opazil da sem zjahal zajle od ročne. Bo treba menjat in nehat obračat avto z ročno pri 70 km/h #-o
Defy
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!

Prvic po dveh pa pol letih me je moja Alfica pustila na cedilu. :cry: Vse se je začelo, ko sem dal kontakt (obrnil ključ) - vse lučke so se normalno prižgale, a že v naslednjem trenutku (ko bi se moral motor zagnati) je bilo konec vsega (nobene lučke več, prav tako ne motorja). Da bo vse skupaj kot je omenjeno v naslovu, sedaj ko obrnem ključ vse lučke naključno utripajo, dokler ne poskusam zagnati motor, potem je pa tema (ne dela nič)...

Da bo "zajeb" še večji - vse skupaj je v Belgiji v garažni hiši (plačljivi)! :evil:
Ora Et Labora
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Akumulator je v redu?
Defy
Alfa Junior
Alfa Junior

GTAm napisal/-a:Akumulator je v redu?
Ja, ziher ni akumulator, ker vse lucke utripajo kot zmešane, ko obrnem ključ v kontakt, medtem ko pa obrnem ključ še naprej (kjer se motor ponavadi prižge) je vsega konec - s tem mislim da sploh ne pride do kakršnegakoli vžiga (niti poskusa vžiga) in lučke vse ugasnejo, števec dnevnih km se resetiral...

Sumim ključavnico, samo nič mi ni jasno... Varovalke sem tudi vse mozne pregledal...
Ora Et Labora
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Akumulator je hin ali pa kaka klema na njem.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Defy
Alfa Junior
Alfa Junior

El Barto napisal/-a:Akumulator je hin ali pa kaka klema na njem.
Hmm... Bom preveril akumulator še 1x, samo vse skupaj utripa popolnoma naključno - npr. radio se prižge, pa ugasne, utripa tisti rumen motor, abs, airbag... Samo to ni utripanje kot bi gledal smernik (torej enakomerno/normalno); to je popolnoma naključno - veliko hitrejše in brez paterna... Kot bi gledal pokvarjen neonski znak - ne vem tesko opisat. Prisoten je pa tudi zvok kot bi vzel dve palici pod napetostjo in ju drgnil drugo ob drugo...

Kaj naj konkretno preverim na akumulatorju? Kak drug konektor? Vsa elektrika v avtu je utripajoča...
Ora Et Labora
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Dobrega zraven priklopiš, pa boš takoj vedel.

Drugače pa pač kleme pregledaš, če so dobro pritrjene in drate, ki vodijo nanje.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
tomazic
Alfa Member
Alfa Member

100% akomulator, utpira ker ni zadosti napetosti, ko pa ključ obrneš use crkne, ker zaganjač use pobere...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Akumulatorji včasih crknejo tako, da pod malo obremenitvijo še delajo, ko pa je treba dati od sebe velik tok se akumulator sesede in nič od tega...

Tudi jaz sem 100% da bo vse težave rešil nov akumulator.
Odgovori
  • Informacija