Letalske vozovnice ZDA

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

A ima mogoče kdo izkušnje z nakupom letalskih vozovnic za ZDA? Kakšno dobro stran, kjer imajo poceni karte? Sam sem pregledal STA, Odklop, Kompas...

Še kakšna ideja?
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Na Alterju berem nekaj o povratnih kartah za USA za 550€! Kar je ugodno. Ker tudi sam gledam za varianto...ceprav mene mika bolj poleti....povej ce najdes kaj.

EDIT:
Evo na British Airways so karte 272€ v eno stran ( including taxes, fees, charges and surcharges). Sepravi povratna okol 550.

http://www.britishairways.com/travel/home/public/en_at
LP
Zadnjič spremenil Creed, dne Po Nov 09, 2009 6:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Jaz sme tja letel z Delto airlines in sem direkno kupil karto od njih. Takrat za 360€ tja in nazaj.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo povej na katera letalisca se najbolj splaca letet? Ker bi rad sam letel v San Francisco, sam ne vem ali je bolje letet v NY pa tam presedat za SF...ali je bolje/ceneje kar direkten let do SF?

LP
Giorgio Armani
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Peter,

Jaz sem lani kupil karte preko http://www.edreams.com in so me prišle še najceneje.

Prav tako sem pregledal vse linke, kot si jih napisal ti.

Creed, nima veze kam letiš, Toronto, SF ali LA, važno da dobiš dober in poceni termin.
Jaz oz. moja družba smo imeli lani izjemno srečo. Julija so leti proti ZDA izjemno zasedeni ( overbooked ) in je bilo cca 25 kart preveč vplačanih. Glede na ponudbo letalskega prevoznika Lufthanso smo ostali en dan v letališkem hotelu ***** in prejeli vsak po 600 EUR nazaj. Tako so me celotne karta smer. Brnik -> Frankfurt -> Toronto -> San Francisco -> Las Vegas -> NY -> Frankfurt -> Brnik prišle le 1115 EUR - povračilo 600 EUR.

Skupaj torej 6 avio letov za samo 515 EUR :D :D :D

p.s. da ne govorim, da smo šli popolnoma prazni tja, le majica, kratke hlače in natikači, ter nazaj prišli z vsak po 2 torbama.
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Kdaj pa bi želel leteti? Za novo leto al kasneje?

Jaz sem letel Trst-Rim-New York preko STAja za 250€, je bla ravno ena akcija - je pa res da je to bil junij in ne kak oblegan termin...
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mene osebno mika junij mogoce julij, sam se bojim da bo pretoplo takrat, ker mam namen vecino obiskat NP. Najprej SF pol po west coastu proti LAju in nato v center...las vegas, hoover damn, utah...

Kaj bi bilo zaradi vremena bolje ze v maju?
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Jaz sem letel iz Munchna v Atlanto in nato v Fort Lauderdale. Nazaj pa enako, tako da sem vedno prestopal v Atlanti.

Je pa najceneje, če ima človek čas, it z ladjo. ;)
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
vuso
Alfist
Alfist

Z ladjo?!
Tole moraš biti pa res manijak oz. obvezno eno hudo deklino s sabo pa najeta kabina :mrgreen: V nasprotnem primeru bi jaz lezel k Kate Winslet čez ograjo. Jaz sem se komaj s Krfa pripeljal z čolnom :|
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj to niso ladjice ki furajo po sredozemlju :) So malo vecje :) Mas gor kino, drsalisce, bazene, diskace, shoping...ni da ni... sam ce je slabo vreme zna bit pa neprijetno par dni prezivet na ladji.

LP
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ma kdo kak link kako pa kaj je s temi ladjicami
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hvala za vse odgovore najprej :)

Planiran odhod je nekje okoli Božiča, prihod nazaj cca. 5-7. januar. Destinacija je LA. Nekako sem gledal, da so najcenejši odhodi iz Minhna. Do sedaj sem pregledal kaj nekaj strani in sem ugotovil na moje začudenje, da bi karto najceneje dobil pri Kompasu :?

Cene se gibljejo nekje od 700€ navzgor. Kar niti ni tako malo. Zato bi bil hvaležen vsake dodatne informacije. Ali se iz kakega letališča v Evropi posebej splača letet?

Moram še malo detajlno prebrskat naokoli :)
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist
Kraj: Pivka, Ljubljana

Preveri še http://www.bookingpoint.net/sl/

Drugače je bila pa par mesecev nazaj ful poceni varianta Venezia (Marco Polo) - New York (JFK) z Delta airlines; pa še direkten let je.
Odštevamo čas do nove alfe...
vuso
Alfist
Alfist

Na Sta imaš za 707e 21.12-6.01.2010 iz minhna. Jaz cenejše variante za tvoj termin ne najdem. Pošlji parim našim potovalnim agencijam mail, da ti naj pošljejo ponudbo. Imaš pa tak termin, da blazno ugodne karte verjetno ne boš dobil.
Minhen je za veliko večino "daljših" letov najbolj ugoden. Za kakšno varianto mogoče še dunaj ali pa benetke. ostalo je pa dražje :|
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Do sedaj sem najceneje za moj termin našel za 670€, Mislom, da ceneje ne bo šlo :doubt: Bomo videli.
Odgovori
  • Informacija