alpinizem

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Nisem nikjer zasledil teme na alpinizem, pa sem se odločil da jo odprem, če je pa kej narobe jo pa komot lahko zbrišete.
Naš Tomaž Humar opet obtičal, tokrat na Langtang Lirunga, pol polomljen. Upam da ga bodo rešil ker mam počasi dost tega, da se vsako leto nekje rešujejo.
http://24ur.com/novice/slovenija/tomaz- ... -nogo.html
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Visek razsipavanja denarja...bravo mi vsi...
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

minimi napisal/-a: Upam da ga bodo rešil ker mam počasi dost tega, da se vsako leto nekje rešujejo
Ma gor naj bo. Zej bomo pa spet mi dajal denar za njegovo resevanje.
Sux.

LP
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Ko sem slišal, sem pripomnil, da bi mu bilo bolje nogo doma zlomt pred odhodom, bi bilo precej cenej (lahko mu jo tudi na Triglavu v helikopterju, če že hoče bit višje ali pa nekje na avionu ...). #-o
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
SummerJam
Alfist
Alfist

kot sem slišal bo stroške reševanja v celoti plačala Nepalska alpinistična zveza, ki je to odpravo tudi organizirala. Torej ne bo davkoplačevalski denar nč oškodovan

Se pa tudi jst sprašujem kaj mu je tega treba? A se ni nč zamislu po prvemu reševanju :doubt: #-o
Slika
Cuore Sportivo is destiny
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Nobeno njegovo reševanje še ni nihče od nas plačal. Prvo reševanje je plačalo malo zasebno podjetje, takrat ko še ni bil slaven in je malo kdo sploh vedel, da so ga reševali. Enako je to podjetje večkrat krilo helikoptersko reševanje Svetličiča, ko je bil še živ in še nekaterih drugih naših alpinistov.

Drugo reševanje so plačali njegovi sponzorji, ki so mu tudi krili odpravo.

Sedaj tretje reševanje pa bo plačala Nepalska vlada, ki ga je plačala tudi, da je tokrat plezal.

Sam upam, da se domov vrne živ, v nasprotnem primeru pa mu želim, da bo končal pomirjen tam, kamor ga je vedno tako močno vleklo. Dramo okoli tega pa tako vedno delajo le novinarji. Alpinisti vedno vedo, da je to kar delajo smrtno nevarno, ampak to tudi sprejmejo in so pripravljeni za vedno ostati na gori.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

No to bi se dalo verjetno diskutirat.

mobitel je ponujal denar (ki pa nevem a je bil dan ali ne tako da trdil ne bom), in vsi vemo cigav je mobitel...paverjetno bi se se kaksna cvetka nasla na ta racun...

Saj ni problem hvala bogu da ga resijo, ampak ko gledas recimo slovenske vojake ki jih poslje slovenija v tujino se borit za pitajbogakoga, pa da nimajo denarja da pridejo nazaj...se ti pa kar obracat zacne...
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Jaz imam sicer mnenje, da je za morilce otrok (pa ne govorit, da naši tega ne delajo, ker pač samo pokrivajo Američane na manj kriznih območjih, da pač oni lahko to delajo tam kjer je bolj nevarno) škoda vsakega centa za njihove letalske prevoze.

Če vzamemo to primerjavo pa bi z veseljem podpiral, da se za reševanje Humarja troši davkoplačevalski denar. Za naše vojake pa naj prevoze plačujejo podjetja, ki plenijo vire v Afganistanu in sesajo ameriški davkoplačevalski denar. Mi tako imamo od tega manj kot od Humarjeve promocije s kakšnih dobrim dosežkom. Kvečemu negativno reklamo si delamo z našimi izleti v dalje kraje kot sluge stricu Samu, brez lastnih koristi.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Slovenski alpinizem je najboljš reklama za Slovenijo, naši alpinisti so v špici, ampak butasto se mi zdi da enga večkrat rešujejo. Grošelj je tud že pol himalaje dal skoz pa ga ni nobeden še reševal. Kar se pa naše vojke tiče, bi blo pa fanj da bili vsaj 1% tko profesionalni kot so si naši modreci zamislni.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

minimi napisal/-a:Slovenski alpinizem je najboljš reklama za Slovenijo, naši alpinisti so v špici, ampak butasto se mi zdi da enga večkrat rešujejo. Grošelj je tud že pol himalaje dal skoz pa ga ni nobeden še reševal. Kar se pa naše vojke tiče, bi blo pa fanj da bili vsaj 1% tko profesionalni kot so si naši modreci zamislni.
Reklama :?: Za koga boga :?: Seveda tisti ki so profiji in se s tem ukvarjajo ali jih zanima (tako kot nas alfe) si misli u lejga this guya from Slovakia,how gut klimber hi is...
Ampak to je pa tudi vse...dvomim da bo kaj vec turistov na ta racun,ker konec koncev gre baje za privatno zadevo...

kar se pa vojakov in vojske in otrok tice bi se pa lahko razpredalo pa razpredalo v nedogled,to je priblizno isto kot s debate s policisti...vsi so pametni in oh in sploh...najboljse da jih ukinemo,pa da vidmo kaj bo...tako je z vsemi organi represije

No kakorkoli, meni se to zdi pac prfuknjeno da nekdo nekoga nekam poslje da nekaj stori (pa ni vazno a je to vojak,al pa pes resevalec) in potem ni denarja zanj da ga pripeljejo domov,medtem pa gledas kaksni bajni denarci grejo v druge zadeve ki so seveda zelo pomembne ampak se te ticejo le posredno. Ti mas pa tam cloveka ki dobesedno ne more domov in je dobesedno obtical tam...
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Delam v turizmu že 3 leto in več ljudi mi je naštelo imena slovenskih alpinisto kot drugih, morda celo bolj, razpoznavnih ikon Slovenstva.
¨Aha Nejc Zaplotni and Niki Grošelj, yes we know about them, WTF is Lipica and teran and pršut??¨ Tud to se mi je zgodilo, samo to je skrajšana oblika.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ja seveda, ampak sej ti pravim, vprasi tuki na forumu kok ljudi ve kdo je Nejc Zaplotni brez da v google pogleda, potem pa vprasej kok jih pozna prsut,ce si ze to omenil...

Ker kok znanih hribolazcev pa poznamo v Sloveniji :?: Jaz znam tega Humarja, pa Groselj,pa Karnicar to je pa tut vse kar znam nastet,kaj sele nekdo xx ... Verjamem pa da vedo za njih ljudje ki se bolj posvecajo temu sportu...
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

OK, se nimam namena kregat.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Kdo se krega :?:
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Men se pri teh alpinistih najbolj smilijo njihove družine, nihče si ne zasluži dajat tega skozi, kar se sedaj dogaja Humarjevim najbližjim. Pa ne mi rečt da je žena to vedla ko ga je vzela, ker ne gre tu sam za njo. Kaj pa sin ali hčerka? Otroci se ne rodijo s zavedanjem da se bo fotr slej ko prej ubila na kaki odpravi. Tole se mi zdi sadistično kar alpinisti zavestno delajo svojim družinam.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Odgovori
  • Informacija