alfica se mi ni grela na delovno temperaturo zato sem razrl termostat. ko sem ga vzel dol sem pihnil skozenj in je dihtalo, nato sem ga dal kuhat da vidim e ga je odprlo in mi ga je (zanima me koliko se mora odpreti?)
ko se je spt ohladil sem probal spet pihniti in ga ni nazaj zaprlo je bila reža sem lahko pihnil skozenj. zakaj se ni zaprl?
a je kaj narobe e se ni čisto zaprl?
P.S, zanima me tudi če se da pri 1.6 TS 146 97 letnik zamenjat samo termostat v ohišju ali je potrebno cel ohišje menjat?
Mora se popolnoma odpret in zapret. Če je pokvarjen se ne odpre ali zapre in zato se avto ne segreje. moj je bil stalno zaprt, dokler ga nisem menjal...Nevem pa, kako bi zamenjal samo notranji del, če pa dobiš celotno zadevo skupaj oz se posameznih delov termostata niti ne da kupit. Ali se da?
Odpirat pa se mora nekje okoli 80C, vsaj za 2.0 TS je tako. V manualu ti piše, koliko je temp odpiranja in koliko je toleranca, če pa se ne zapre, ko je mrzel, pa je tako ali tako fuč.
kako pa veš kdaj je do konca odprt če ga npr. gledaš ko sem ga kuhal se je odprl vendar newem kdaj je do konca odprt? Pa zanima me koliko časa rabi da se čisto nazaj zapre po tistem ko je do konca odprt pri kolikšni temperaturi približno naj bi se do konca zaprl?
potem ko sem ga dal kuhati da sem videl če se odpre in ga očistil z nitro razredčilom sem ga namontiral nazaj in avto se mi je v 20 minutah lepo zagrel malo nad 80 stopin. Prosil bi če ima mogoče kdo sliko alfe 1.6 ts ko je kazalec točno na delovni temperaturi da vidim kje točno mora biti? Zanima me tudi za koliko naj bi temperatura nihala in kje je lahko najnižje kazalec ko je motor ogret?
Lp
ZORE89 napisal/-a:potem ko sem ga dal kuhati da sem videl če se odpre in ga očistil z nitro razredčilom sem ga namontiral nazaj in avto se mi je v 20 minutah lepo zagrel malo nad 80 stopin. Prosil bi če ima mogoče kdo sliko alfe 1.6 ts ko je kazalec točno na delovni temperaturi da vidim kje točno mora biti? Zanima me tudi za koliko naj bi temperatura nihala in kje je lahko najnižje kazalec ko je motor ogret?
Lp
jaz imam sicer 1,4 TS: ko se ogreje je kazalec vedno točno na 90 in po tem ni praktično nobenega nihanja temperature.
ZORE89 napisal/-a:potem ko sem ga dal kuhati da sem videl če se odpre in ga očistil z nitro razredčilom sem ga namontiral nazaj in avto se mi je v 20 minutah lepo zagrel malo nad 80 stopin. Prosil bi če ima mogoče kdo sliko alfe 1.6 ts ko je kazalec točno na delovni temperaturi da vidim kje točno mora biti? Zanima me tudi za koliko naj bi temperatura nihala in kje je lahko najnižje kazalec ko je motor ogret?
Lp
jaz imam sicer 1,4 TS: ko se ogreje je kazalec vedno točno na 90 in po tem ni praktično nobenega nihanja temperature.
Jst mam isto alfico,kot ti pa se isto segreje malo pod 90 stopinj in tam ostane vedno.Alfico imam nekje 1 leto mal dlje pa še ni blo nobenga problema.Razen da sem nardil glavni servis.