termostat

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT 1.9jtd16v
Kraj: Zasavje

alfica se mi ni grela na delovno temperaturo zato sem razrl termostat. ko sem ga vzel dol sem pihnil skozenj in je dihtalo, nato sem ga dal kuhat da vidim e ga je odprlo in mi ga je (zanima me koliko se mora odpreti?)
ko se je spt ohladil sem probal spet pihniti in ga ni nazaj zaprlo je bila reža sem lahko pihnil skozenj. zakaj se ni zaprl?
a je kaj narobe e se ni čisto zaprl?

P.S, zanima me tudi če se da pri 1.6 TS 146 97 letnik zamenjat samo termostat v ohišju ali je potrebno cel ohišje menjat?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Mora se popolnoma odpret in zapret. Če je pokvarjen se ne odpre ali zapre in zato se avto ne segreje. moj je bil stalno zaprt, dokler ga nisem menjal...Nevem pa, kako bi zamenjal samo notranji del, če pa dobiš celotno zadevo skupaj oz se posameznih delov termostata niti ne da kupit. Ali se da?

Odpirat pa se mora nekje okoli 80C, vsaj za 2.0 TS je tako. V manualu ti piše, koliko je temp odpiranja in koliko je toleranca, če pa se ne zapre, ko je mrzel, pa je tako ali tako fuč.
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kako pa veš kdaj je do konca odprt če ga npr. gledaš ko sem ga kuhal se je odprl vendar newem kdaj je do konca odprt? Pa zanima me koliko časa rabi da se čisto nazaj zapre po tistem ko je do konca odprt pri kolikšni temperaturi približno naj bi se do konca zaprl?
Uporabniški avatar
kleva
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Izola

jaz mislim da bi mew manj zajebancije da kupiš novega:)
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

Na starejsih TS-ih je odpiral na 82°C ... novejsih 88°C (iz glave)

Jaz sem kupil originalnega, ki je jako drag, ampak dela. Ceprav od verneta neoriginalni tudi niso slabi baje.

Vernetov stane nekje ~30€, original pa blizu 70€ (16.800SIT par let nazaj)
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

vernetov za 2.0 ts 16V deluje normalno. nasploh vernetovi delajo brez problemov.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

kje to prodajajo?
Slika
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

krucymucy napisal/-a:Na starejsih TS-ih je odpiral na 82°C ... novejsih 88°C (iz glave)

Jaz sem kupil originalnega, ki je jako drag, ampak dela. Ceprav od verneta neoriginalni tudi niso slabi baje.

Vernetov stane nekje ~30€, original pa blizu 70€ (16.800SIT par let nazaj)
No, za 2.0 TS original pa je 97€ :wink: Sem se pa ognil neoriginalnemu, ker baje držijo zelo zelo malo časa....
ZORE89
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

potem ko sem ga dal kuhati da sem videl če se odpre in ga očistil z nitro razredčilom sem ga namontiral nazaj in avto se mi je v 20 minutah lepo zagrel malo nad 80 stopin. Prosil bi če ima mogoče kdo sliko alfe 1.6 ts ko je kazalec točno na delovni temperaturi da vidim kje točno mora biti? Zanima me tudi za koliko naj bi temperatura nihala in kje je lahko najnižje kazalec ko je motor ogret?
Lp
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

sleby napisal/-a:kje to prodajajo?
mam doma se enga novga viska. ce rabs povej :D
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG

ZORE89 napisal/-a:potem ko sem ga dal kuhati da sem videl če se odpre in ga očistil z nitro razredčilom sem ga namontiral nazaj in avto se mi je v 20 minutah lepo zagrel malo nad 80 stopin. Prosil bi če ima mogoče kdo sliko alfe 1.6 ts ko je kazalec točno na delovni temperaturi da vidim kje točno mora biti? Zanima me tudi za koliko naj bi temperatura nihala in kje je lahko najnižje kazalec ko je motor ogret?
Lp

jaz imam sicer 1,4 TS: ko se ogreje je kazalec vedno točno na 90 in po tem ni praktično nobenega nihanja temperature.
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

alfa_samec napisal/-a: No, za 2.0 TS original pa je 97€ :wink:
Nategnili so te :D

Joke. Toliko sem jaz dal pred tremi leti, ravno tako za 2.0TS in ne vem zakaj bi se termostat drazil.
Uporabniški avatar
LaŠko-TeaM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica

alex146 napisal/-a:
ZORE89 napisal/-a:potem ko sem ga dal kuhati da sem videl če se odpre in ga očistil z nitro razredčilom sem ga namontiral nazaj in avto se mi je v 20 minutah lepo zagrel malo nad 80 stopin. Prosil bi če ima mogoče kdo sliko alfe 1.6 ts ko je kazalec točno na delovni temperaturi da vidim kje točno mora biti? Zanima me tudi za koliko naj bi temperatura nihala in kje je lahko najnižje kazalec ko je motor ogret?
Lp

jaz imam sicer 1,4 TS: ko se ogreje je kazalec vedno točno na 90 in po tem ni praktično nobenega nihanja temperature.
Jst mam isto alfico,kot ti pa se isto segreje malo pod 90 stopinj in tam ostane vedno.Alfico imam nekje 1 leto mal dlje pa še ni blo nobenga problema.Razen da sem nardil glavni servis.

l.p.
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Fiat Punto MK2 1.2 2003

Kupi Vernetov termostat par objemk in antifriz ter zamenjaj. :wink: sam sem naredil to pred enim mescem in dela super!
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Sorško polje

vernet ali pa facet -> preverjeno ok roba!
Trentatre 1.3S
Odgovori
  • Informacija