Kake izkušnje imate z temi motorji?
- odzivnos
- vzdrževanje
- poraba...
Hvala za vsako vaše informacijo...
LP
Moderator: Tehnika moderatorji

Se kar strinjam, enako vozil v Spiderju, super motor, enostaven za vzdrževanje ( veriga namesto jermena ). Jaz ne vidim ovir, edina mogoče ta da pri zavarovanju padeš v najvišji razred.MaStr napisal/-a:Delno ti lahko odgovorim glede odzivnosti.
Vozil sem Spiderja s tem motorjem: v nizkih obratih je rahlo neodziven, potem pa kar veselo poskoči in drži moč do visokih obratov. Mislim, da more kar solidno poganjati tudi 159ico. Zvok je že skoraj na ravni šestaka, vsaj pri Spiderju z štirimi ovalnimi izpuhi...
Povprečna poraba je (predvidevam) okoli 9 - 11lit., vzdrževanje pa...Verjetno cenejše, kot pri 3.2 motorju

Ne, da bi se "bal", ampak ko sem enkrat preletaval podobno temo o hesitation se spomnim, da so angleži jamrali že o zdajšnji podpori pri tem problemu. Da AR nič ne naredi, da bi rešila tole - "jih ne zanimajo toliko ti motorji, ker tako pridejo novi" - takole so jamrali in zato sem samo napisal.aaxxx napisal/-a:Za podporo se pa res ni treba bat, da bi jo kar ukinili. Verjetno jo bo že prodal dolgo pred tem ko se bo to zgodilo.
LP

1.8 bencinar - pozabi - malce "prešvoh"ladislav napisal/-a:ali bi se mi vseeno bolj spkačalo vzet 2.4jtdm?![]()
dilema pri izbiri![]()
Kako se pa kaj obnese motor 1.8 140KM bencinar?
No za daljšo 200Km turo bo 2.4JTD super zadeva, za tistih 50km čez teden pa bo potrebna lepa počasna vožnja. Načeloma z dizlom na kratke relacije ni nič narobe, samo vedeti moraš, da se najbrž sploh ne bo dobro ogrel preden prideš na cilj in boš moral voziti umirjeno. Ko pa imaš daljšo relacijo pa ga lahko z veseljem pritisneš ko bo ogret, škodi mu to gotovo ne, prej obratnocez teden delam le nekje 50km....za vikend pa ca.200km
ravno zarad tega potrebujem nasvet...
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov