Izkušnje z 159 2.2JTS

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
ladislav
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Lendava

Imam namen kupiti AR159 z motorom 2.2JTS. Zato sem se odločil za ta motor, ker delam letno do 15000 in menim, da se mi ne splača dizla kupit. :)
Kake izkušnje imate z temi motorji?
- odzivnos
- vzdrževanje
- poraba...

Hvala za vsako vaše informacijo...
=D>
LP
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Motor ma lep zvok in je zadosti močan za povprečnega voznika. Nekih hudih okvar še nisem zasledil, me pa zelo moti poraba tega motorja, saj je z lahkoto 3l in več, večja od 150konjskega dizla, ter cena zavarovanja vozila. Prideš u isti rang registracije kot da voziš raketo s 500 konji. #-o Poleg tega je noben več ne bo hotu met ko bo tbi motor uveljavljen na trgu in bo posledično zgubila na ceni.
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Delno ti lahko odgovorim glede odzivnosti.
Vozil sem Spiderja s tem motorjem: v nizkih obratih je rahlo neodziven, potem pa kar veselo poskoči in drži moč do visokih obratov. Mislim, da more kar solidno poganjati tudi 159ico. Zvok je že skoraj na ravni šestaka, vsaj pri Spiderju z štirimi ovalnimi izpuhi =D> ...
Povprečna poraba je (predvidevam) okoli 9 - 11lit., vzdrževanje pa... :?: Verjetno cenejše, kot pri 3.2 motorju :mrgreen:
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
ladislav
Alfa Member
Alfa Member

ali bi se mi vseeno bolj spkačalo vzet 2.4jtdm? :lol:
dilema pri izbiri :lol:
Kako se pa kaj obnese motor 1.8 140KM bencinar?
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Sorško polje

jaz osebno če bi se odločal med tema dvema raje vzamem JTS (a moje mnenje ne šteje, ne maram dizlov)

sem pa vozil 2.4 jtdm sicer v breri in je super, odziven in močan, pa ni pretirane porabe tud ob tiščanju

ta 1.8 je pa oplov motor - nevem, jaz bi se ga izogibal
Trentatre 1.3S
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

MaStr napisal/-a:Delno ti lahko odgovorim glede odzivnosti.
Vozil sem Spiderja s tem motorjem: v nizkih obratih je rahlo neodziven, potem pa kar veselo poskoči in drži moč do visokih obratov. Mislim, da more kar solidno poganjati tudi 159ico. Zvok je že skoraj na ravni šestaka, vsaj pri Spiderju z štirimi ovalnimi izpuhi =D> ...
Povprečna poraba je (predvidevam) okoli 9 - 11lit., vzdrževanje pa... :?: Verjetno cenejše, kot pri 3.2 motorju :mrgreen:
Se kar strinjam, enako vozil v Spiderju, super motor, enostaven za vzdrževanje ( veriga namesto jermena ). Jaz ne vidim ovir, edina mogoče ta da pri zavarovanju padeš v najvišji razred.
Poraba računaj nad 10l.

LP
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

2.2JTS - to si preberi, da neboš presenečen, če nabaviš :wink:

Kako dolgo bo pa AR nudila sploh "podporo" tem 2.2JTS? Se sploh še prodaja oz. proizvajajo ali je pogodba z GM že potekla?

Verjetno bo padec cene oz. prodaja v prihodnosti kar zaguljena. Se pa spomnim testa iz avtomagazina, ko so hvalili kako "sika" motor. Zvok baje fantastičen =D>
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Za podporo se pa res ni treba bat, da bi jo kar ukinili. Verjetno jo bo že prodal dolgo pred tem ko se bo to zgodilo.

LP
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

aaxxx napisal/-a:Za podporo se pa res ni treba bat, da bi jo kar ukinili. Verjetno jo bo že prodal dolgo pred tem ko se bo to zgodilo.

LP
Ne, da bi se "bal", ampak ko sem enkrat preletaval podobno temo o hesitation se spomnim, da so angleži jamrali že o zdajšnji podpori pri tem problemu. Da AR nič ne naredi, da bi rešila tole - "jih ne zanimajo toliko ti motorji, ker tako pridejo novi" - takole so jamrali in zato sem samo napisal.

Mogoče še to temo preletiš - viewtopic.php?t=12917&start=0

Lp
ladislav
Alfa Member
Alfa Member

kaj naj to pomeni? da mi odsvetujete jts motorje in se naj rajši obrnem na jtdm?
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

1.8 je občutno šibkejši od 2.2. Sicer sm oba vozil le cca 30km, sam razliko sm takoj opazil. Če mene vprašaš go for 2.4jtdM.
Uporabniški avatar
dnovak24
Alfist
Alfist

2.4 jtdm uzam, tudi če delaš 15tkm na leto. :D
Slika
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

ladislav napisal/-a:ali bi se mi vseeno bolj spkačalo vzet 2.4jtdm? :lol:
dilema pri izbiri :lol:
Kako se pa kaj obnese motor 1.8 140KM bencinar?
1.8 bencinar - pozabi - malce "prešvoh"

2.4JTD je eden boljših dieselašev nasploh.
Pospeški fenomenalni (boljši kot pri 2.2JTS), prav tako zvok (skoraj bencinski razen v prostem teku in vžigu - trrrraktorrrr).
Če nimaš predsodkov proti dieslu in bi rad kar hude pospeške, potem bo to boljša izbira in še prodal ga boš lažje zaradi ozkega mišljenja naših rojakov glede močnejših bencinarjev, sploh alfinih. In še v istem zavarovalnem razredu sta - najvišjem :(
Če ne delaš prekratkih dnevnih tur (visoka poraba), je JTD prav solidna izbira...

MaStr
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
ladislav
Alfa Member
Alfa Member

cez teden delam le nekje 50km....za vikend pa ca.200km
ravno zarad tega potrebujem nasvet...
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

Ah, mišljenje ljudi o bencinarjih v Alfi je čisto okej, zato se pa toliko več dizlov proda. JTD pri 159 ima podobno moč, kot bencinarji (pač razen 3.2), nižjo porabo in praktično isti razred zavarovanja/cestnine.

In vsak lastnik JTD Alfe 159 s 150 ali 210/220HP si želi 1.8TBi, 2.2JTS pa pač ne...
cez teden delam le nekje 50km....za vikend pa ca.200km
ravno zarad tega potrebujem nasvet...
No za daljšo 200Km turo bo 2.4JTD super zadeva, za tistih 50km čez teden pa bo potrebna lepa počasna vožnja. Načeloma z dizlom na kratke relacije ni nič narobe, samo vedeti moraš, da se najbrž sploh ne bo dobro ogrel preden prideš na cilj in boš moral voziti umirjeno. Ko pa imaš daljšo relacijo pa ga lahko z veseljem pritisneš ko bo ogret, škodi mu to gotovo ne, prej obratno =D>
Odgovori
  • Informacija