Ne vžge / Težko vžge - AR 145/146, 1.4 TS

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

alfa prozax
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Godovič & Nova Gorica

Pozdravljeni,

Imam probleme z vžigom moje alfice :?
Namreč zadeva ne vžge. Normalno vrti zaganjač. Mehanik mi je pogledal in rekel, da iskra je in da bencin tudi pride gor. Ko prižigam se mi kdaj pojavi lučka za vbrizg goriva, ma ne vedno. Čakam drugega mehanika, da jo damo na računalnik, če bo računalnik kaj pokazal. Naj povem še to, da preden se je to zgodilo, mislim, da mi je šel termostat, saj mi senzor temperature v avtu niha pod 90 stopinjami.
gre se za Alfa 146 1.4TS letnik 1998.

Mislil sem, da še tukaj povprašam, če je slučajno že kdo imel podobne težave pri vžigu in bi lahko kakšno mnenje podal.

Hvala vsem v naprej.

Srečno, zdravo in "polno bencina" leto 2010 Vam želim.

LP, Jure
ThugBoy
Alfist
Alfist
Kraj: Morje

pumpa se sliši ko daš kontakt?
"Even When They Kill Me, They Can't Never Take A Game From Young G"
alfa prozax
Alfa Junior
Alfa Junior

ThugBoy napisal/-a:pumpa se sliši ko daš kontakt?
Se sliši ja. Vse normalno zgleda ne vem. Kot vedno...
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Sorško polje

lahko je okvara na računalniku
Trentatre 1.3S
alfa prozax
Alfa Junior
Alfa Junior

fiatista napisal/-a:lahko je okvara na računalniku
Možnost popravila, ali bo potreben nakup novega?

Hvala in LP.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

prvo izklopi aku. za 1h in vklopi kleme nazaj. izklopi tudi LMM ki se nahaja na cevi od sesalnega kolektorja do zracnega filtra. potem pa probaj verglat. gasa pa ne dodajaj. potem pa povej kaj dogaja in gremo dalje.

LP
alfa prozax
Alfa Junior
Alfa Junior

colibry napisal/-a:prvo izklopi aku. za 1h in vklopi kleme nazaj. izklopi tudi LMM ki se nahaja na cevi od sesalnega kolektorja do zracnega filtra. potem pa probaj verglat. gasa pa ne dodajaj. potem pa povej kaj dogaja in gremo dalje.

LP
Kaj moram odklopit oba pola + in - ali lahko samo enega, da se ne bom jeb**, ker sem na šihtu še :-)

Total noob < ....

Thanks in LP
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

Lahko da ti je šel senzor obratov ali MAF, če eden od teh ne dela avto ne užge.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

ce pravi da je iskra potem ni senzor obratov-da ni kaj preskocilo :?: :evil:
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

Nevem, ker jst sem imel isti problem, vendar sem rešil s čiščenjem mafa, ker je bil ta tako zapacan. Čudno se mi zdi, ker pravi, da mu sveti lučka za šobo ampak ne vedno, pri meni je bilo tudi tako. Po mojem mnenju nekaj ne štima z vbrizgom. A si/je odklopil MAF?
alfa prozax
Alfa Junior
Alfa Junior

5in3 napisal/-a:Nevem, ker jst sem imel isti problem, vendar sem rešil s čiščenjem mafa, ker je bil ta tako zapacan. Čudno se mi zdi, ker pravi, da mu sveti lučka za šobo ampak ne vedno, pri meni je bilo tudi tako. Po mojem mnenju nekaj ne štima z vbrizgom. A si/je odklopil MAF?
Pozdravljen.

MAF? Kje to najdem pri alfetti?

Namreč danes vmes dela nisem imel več časa, da bi se kaj poigral z odklapljanjem in tem. Bom stestiral takoj jutri zjutraj zadevo. Kaj če samo MAF odklopim in da je le-ta narobe, bi potem bla kakšna šansa, da bi vžgala?

Bom pa tudi poskusil z odklopom LMM-ja(ali je to ista stvar kot MAF?)

Hvala za nasvete, še poročam.

LP, Jure
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

MAF in LLM to je isto in sicer po slovensko merilec pretoka zraka. Najdeš ga med loputo gasa in zračnim filtrom, v plasičnem ohišju in nanj je priklopljen konektor. Ta konektor dol snemi in probaj z vžigom. Ko ga boš odklopil, ti bo lučka za šobo/vbrizg stalno svetila. Če ti bo avto vžgal, z odklopljenim mafom, potem je sigurno to, in ga boš moral zamenjati. Cene so pa različne, original od alfe in sicer kaj drugega kot BOSCH je nekje nad 120€, paše pa tudi od LANCIA, samo cifre se morajo ujemat. tako da najprej probaj to. pri meni je pomagalo, ampak na mojo srečo je bil pri meni samo toliko zapacan, tako da sem ga očistil kot je prikazano na teh dveh linkih in je stvar začela delovat normalno:

http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=8145

http://www.alfa156.net/fr_index.html?/tech/MAFguide/

lp
sine
Uporabniški avatar
Major9
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domzale

Jaz sem imel enkrat problem pri 145 1.4 TS ,da mi je počila cevka za dovod goriva v rezervarju za gorivo. Bencinska pumpa je delala ampak ni imela dovolj pritiska, ker je večino bencina steklo nazaj v rezervar, avto pa tudi prdnil ni.
(popravilo: samo zamenjava cevke)

Samo ce praviš da pri tebi je bencin, potem to ni vzrok.
alfa prozax
Alfa Junior
Alfa Junior

colibry napisal/-a:prvo izklopi aku. za 1h in vklopi kleme nazaj. izklopi tudi LMM ki se nahaja na cevi od sesalnega kolektorja do zracnega filtra. potem pa probaj verglat. gasa pa ne dodajaj. potem pa povej kaj dogaja in gremo dalje.

LP
Alora tako.
Akumulator sem odklopil za cca 1 uro, med tem sem tudi sklopil LMM(MAF) in potem, ko sem spet prklopu akumulator je bila situacija spet enaka. Med vžiganjem začne samo lučka za vbrizg prekinjeno svetit. Še vedno kolega s testerjem ni uspel priti do avta. :S Kakšna nova ideja, ki jo lahko sam opravim, stestiram mogoče?

hvala.

LP, Jure
Rambario
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Portorož
Kontakt:

Nestoj odklapljat nobenega senzorja edino če misliš pol z testerjem brisat napake, kajti usak senzor ko odlopiš in daš pol kontakt je zabelež napak v računalniku in jo je treba zbrisat..
kleme odklopiš obe in jih daš skupaj da se tikajo + in- tako se računalnik resetira..
si probal z rezervnik ključem prižgat?
Odgovori
  • Informacija