Danes sem vozil avto in kar od enkrat mi je avto crknil. Skušal sem ga vžgati vendar mi ni. Bil je zelo čude zvok štarter se je slišal samo motor se ni. Na prvo sem mislil da je jermen padel dol vedar ni, niti eden mi padel ampak spodnji jerm se mi vrti normalno, vedar zgornji se mi pa ne. Prosim povejte mi kaj bi lahko bilo, da me ne bodo odrli na servisu.
Chedo156 napisal/-a:Danes sem vozil avto in kar od enkrat mi je avto crknil. Skušal sem ga vžgati vendar mi ni. Bil je zelo čude zvok štarter se je slišal samo motor se ni. Na prvo sem mislil da je jermen padel dol vedar ni, niti eden mi padel ampak spodnji jerm se mi vrti normalno, vedar zgornji se mi pa ne. Prosim povejte mi kaj bi lahko bilo, da me ne bodo odrli na servisu.
Po opisu sosim, da ti je šel zobati jermen. Posledično pa še kaj. Zna bit zanimiv in ne poceni šport to.
So ti dali kakšen predračun v roke? Če ne, je številka na koncu lahko še višja.
Če pa si ga dobil ga skeniraj/slikaj in prilepi v objavo na forumu, potem pa ti bodo glede na menjane dele in delo na predračunu podali oceno ali je ta cena ugodna ali ne.
Na uradnem servisu zna bit zadeva res okrog 1000€. Mene je vtrgan jermen stal 1.175€. S tem, da so posledično bili problemi še z ventili, vodili in glavo motorja. Vse to je bilo porihtano v 2 dneh. Sem pa imel malo cenejšo opcijo za okorg 850€, ampak bi čakal precej časa na avto.
Drugače pa se vedno da avto popravit ceneje, kot ti rečejo na uradnem servisu.
Haha super sem poštimal in možakar mi je dal 20% popusta. Tako da je bilo manj od vseh navedenih cen. Vse mi je zamenjal jermene, napenjalce,.... Gospod Jani Strajnar je 'zakon'.