Zakaj kupujejo vsi samo še dizle?

kar vam pade na pamet
Odgovori
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

Sploh me to čudi pri najšportnejšem modelu kot je Brera. Sem gledal zadnjič na avto netu za 159ke. Označim cena do 14k, gorivo: ni pomembno in dobim 3 strani zadetkov. Spremenim gorivo na bencin in dobim 3 zadetke!!! Če voziš dizla se zgubi pol pointa imeti Alfo. Kje je cuore sportivo, ki ima veselje do vrtenja? Kje je prelep zvok? Absurdno ga je zamenjalo traktorsko drdranje. Enako je z 156 FL :cry:

Vem da so JTDji, izjemne mašine, hvaljene tudi med ne-Alfisti. Samo, to je res norija, za silo bi še razumel razmerje 50/50 pri modelu kot je 159...Kdor hoče dizla naj kupi Passata, lol.

Sam sem kupil 156 2.0 TS iz čisto napačnih razlogov. Fan sem postal potem, ko sem videl kakšen feeling ti daje med vožnjo, kakšna je lega, krmiljenje in predvsem zvok me je navdušil. Saj ne rečem, prijateljeva 166 2.4 JTD/175 leti dobro, celo zvok je za dizla dober. Samo še vedno nikakršen proti mojemu in niti malo Alfovski. Še pomnite da so pri 164 na nvo zdizajnirali mašino, ker zvok ni bil pravi?!?
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

1. Ker marsikdo ne mara JTS bencinarjev

2. Ker je Brera težka krava in je precej anoreksična z 2.2 motorjem

3. Ker je 3.2 zelo žejen

4. Ker je 2.4 motor zakon

5. Ker ma kljub dizlu zelo dober zvok

6. Ker čipan 2.4 ne zaostaja za 3.2

7. Ker žre pol manj

Itd...
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

Kje so pa argumenti za zvok (to niso kar si napisu;) in cuore sportivo?

Se prav mate alfe cuore penzionero bwahaha. Joke ne mislm provocirat, samo zanima me razlog za to s strani čim več članov. Sj glede na to da ni izbire bom tudi sam prisiljen kupt traktor, ko bom kupoval 159 očitno :s .

Pozabil si na 1750 TBi ;)
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

:( jaz se tud zjokam vsakič ko obrnem ključ... ampak imam na števcu od lanskega avgusta (se pravi 8 mesecev) skoraj 50tkm.... za tiste ki delamo malo več kilometrov na leto so alfini bencinci malo prepožrešni...... kar se pa predelave na plin tiče so pa v večini podzemnih garaž po evropi še vedno table za prepoved vstopa z avtom ki ima LPG......
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Sorško polje

dizel ni zame, in tudi ne bo nikoli zame nič drugega kot bencin.
Trentatre 1.3S
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

mam eno in drugo........

1. 166 je JTD ker je super motor, odličen navor,čipana in glede na to da mi je glavno trasport je poraba cca 6,5l na 100km odlična
2. Ker pa v Spiderci tud slučanjo en bi poslušal klokotanja ima bencin motor, čeprav žre 10-12l.....

vsaka potreba pač svoje....
jaka_speed
Alfist
Alfist

Sem 4 leta vozil 156 1.8 TS.Bil ful zadovoljen. Lani pa sem za test peljal 147 JTD M-Jet 150 konjev in uvidel,da tudi dizel "trga gate".Moj namen je bil nabavit 159-ko odkar je prisla na trg in 14 dni nazaj se mi je želja uresničila.Če bi bila ponudba bencinskih kaj bogatejša,bi se skoraj gotovo odločil za bencinsko.Govorim o rabljenih,starih med 3-4 leta...
No in sem se vsedel v 159 JtdM 2.4 in v dveh sekundah ugotovil,da motor prekaša mojo "bivšo" bencinarko čisto v vseh pogledih.Pospešek je huuud,navor tudi,končna hitrost itak "prevelika".. :mrgreen: V potniški kabini pa tako ali tako ne slišiš ravno zvoka motorja,razen če imaš odprte šipe.Malo je res traktorski dokler se ne segreje,ampak potem čisto spodobno hrumi..Da ne govorim o porabi,ki je ne morem spravit nad 9,5 L pa niti najmanj ne "šparam"...Sploh nisem rabil spremeniti načina vožnje glede na bencinarko,edino kar je treba precej manjkrat menjat v nižjo prestavo,da se zgane.In ko damo vse to na tehtnico so skoraj vsi argumenti v prid dizla.Seveda pod pogojem,da ima pod pokrovom spodobno "konjušnico" :D
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

No še vedno vsi pozabljate 1750 TBi, ki se ga da chipat.

In kolikor vem mestna vožnja, torej veliko kratkih voženj, sploh pozimi, ne naredijo nič dobrega dizelskemu motorju. No saj nobenemu, samo bencinarji so manj občutljivi na to. Zame že zato odpade. Da ne omenjam menjave šob, turbine itd, ki precej stanejo, torej moraš kar dost prevozt, da to not prneseš z manjšo porabo...Mojih dobrih 5k km na leto je ene 6x premal :)
jaka_speed
Alfist
Alfist

156ts napisal/-a:Kje so pa argumenti za zvok (to niso kar si napisu;) in cuore sportivo?

Se prav mate alfe cuore penzionero bwahaha. Joke ne mislm provocirat, samo zanima me razlog za to s strani čim več članov. Sj glede na to da ni izbire bom tudi sam prisiljen kupt traktor, ko bom kupoval 159 očitno :s .

Prid enkrat k men pa greva mal čez Gorjance (NM-Metlika-NM) pa boš vidu Cuore sportivo.. :mrgreen: Takoj boš teku dizelco kupt :D
jaka_speed
Alfist
Alfist

156ts napisal/-a:No še vedno vsi pozabljate 1750 TBi, ki se ga da chipat.

In kolikor vem mestna vožnja, torej veliko kratkih voženj, sploh pozimi, ne naredijo nič dobrega dizelskemu motorju. No saj nobenemu, samo bencinarji so manj občutljivi na to. Zame že zato odpade. Da ne omenjam menjave šob, turbine itd, ki precej stanejo, torej moraš kar dost prevozt, da to not prneseš z manjšo porabo...Mojih dobrih 5k km na leto je ene 6x premal :)
Ja če bi ble rabljene 1750 TBI tam okol 12000 €,potem bi jo kupu.Tko pa mogoče čez 2-3 leta... :D
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

1750 Tbi je komaj prišel na trg, počakaj 2-3 leta, da se jih bo začelo rabljene uvažat pa jih bo tudi nekaj več. Ker tu na forumu je mislim da trenutno samo ena 159ka z 1750 TBi, ki je bila kupljena nova, Alf kupljenih novih pa je na forumu izredno malo.

Pa prvič slišim tiso glede 164-ke in zvoka. Za kateri motor to gre?

Drugače so pa razlogi pač pričakovani. Dizel ob tem, da nudi skoraj 2x več navora, precej boljšo prožnost, pokuri 2/3 goriva kot podobno močan bencinar. Enostavno je rapiden razvoj dizlov le te naredil superiorne. Slabši so zgolj v zvoku, ko kakšega 1.9 dizla pohodiš pri 50 km/h v 4. prestavi imaš občutek da avto nenormalno gre, za tistih 150 konjev, to pa zato, ker zmore pri 1500 obratih čez 300 Nm navora, to je več kot legendaren Alfin Arese V6 motor, in ta navor je kot vidiš že pri 1500 obratih, V6 pa ga doseže okrog 280 Nm komaj po 4000 obratih, se pravi je pomemben faktor nudi to, da dizel takoj gre, brez da bi menjal navzdol.

Drugi vzrok je delno ne-alfini bencinarji v familiji 159, ki sicer na papirju niti niso slabi, ampak nekako ne poganjajo avta kot bi pričakoval. Šele zdaj je tudi Alfa 159 dobila turbo bencinar, ki je sicer fenomenale in zmore kar 340 Nm navora in to že pri 1400 obratih, kar je eden najbolših, če ne celo najboljši podatek v tem trenutku na svetu kar se tiče prostornine okrog 2-eh litrov in 4-ih valjev, samo VW lahko tu praska zraven, pa še to zgolj z 2.0 TFSi v Audiju A4, 2.0 TFSI v VW-jeih, Škodah in Seatih je še skoraj eno generacijo zadaj, kar sicer malokdo ve, ampak podatki o navoru povejo vse.
Problem tega motorja je, da ima 200 konjev, in roko an srce v tem razredu se proda malo avtov s tolko konji, največ je pač prodanih dizlov med 130-170 konji. 1750 TBi bi nujno moral biti še v verziji s 170 konji, in po mojem mnenju še s 136 konji, turibna bi v tem primeru skrbela zgolj za navor v spodnjih obratih.

No kot vidiš šele zdaj turbo bencianrji postajajo zelo dobri, praktično brez turbo lukenj, se pravi takojšen navor (enako kot dizli), in so tudi precej bolj prijetni kot primerljivi dizli. Imajo odlično priožnost (recimo 1.8 TBi ima precej boljšo prožnost kot 3.2 V6), tako, da zdaj se bo počasi pomojem pričela era turbo bencinarjev, ki počasi začenjaji spet nazaj dobivat tržni delež, ki ga so ga dizli v zadnjih letih povsem osovjili.

A sam nikoli ne bi zamenjal V6 motorja za katerikoli dizel, tudi če bi dizel bil močnejši, stvar okusa pač, pa amgari grem v Nemčijo, če pri nas ni željenga avta z motorjem, ki ga sam hočem.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Je en simpl razlog..bencinci so za en drek...jih scijejo vsi dizli. Izjema je le 3.0 in 3.2 :mrgreen:

Dost heca...
gt bencincev ni
156/147 ce vzames bos vzej jtd, ker bencinskega motorja ni (vsaj pametnega ne)
159/brera so drage ko pes
mito/julija pa me moti prednji izgled (moje mnenje preden se kdo vpici) :doubt:

Tako da trenutno bi takoj imel 1.8 tbi in se to samo v 159ki...sam no money no fun!
LP
5in3
Alfa Freak
Alfa Freak

Jaz sem imel pred tole 145-ko 1.8 TS, 166-ko 2,4 jtd in moram rečt, da je jtd motor odličen v navoru(preveč preveč), majhna poraba, kar dober zvok, vendar nima pa nekaj, kar ima bencinar(vsaj zame) --> cuore sportivo, pa čeprav gre manj ali se ti zdi da gre manj, ker ni tolk navora, ampak zaenkrat me navdušuje bencinar. Bi imel pa oboje če bi imel denar, pa bi en dan vozil dizla pa en dan bencinarja..hehe

lp
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Za mene je eden in edini razlog za JTD samo poraba. Na zalost se na letni ravni to precej pozna v denarnici.

Samo za primerjavo.

Prejsna 145 1.4 TS je imela celoletno povprecno porabo 7.7L/100km in to pri zmerni voznji. Ko si jo pohodil, je bila ta nekje pri 9L/100km.

Trenutna 145 JTD ima celoletno povprecno porabo okoli 5.8L/100km pri primerljivi voznji kot TS. Ko jo pohodis, pa pride poraba na 7L/100km.

Kar je neto razlika 2L na 100km. Oziroma v denarnici 2.4€ na 100km ali na letni ravni pri 30Kkm nekje dobrih 700€.

Glede na cene teh avtov (145), pa das pri bencinarki pri taki kilometrini prakticno vsako leto toliko kot je avto "kao" vreden. (P!zda, sej za JTD to tudi velja :evil: - mat'r je drago gorivo :evil: )

Se tole, ce kdo misli, da JTD ne gre nikamor, ga mora samo pritisnit :lol: Zdej sem porabil prakticno cel tank, da sem malo prepucal masino in lahko recem, da prav lepo vlece tudi po Gorjancih (NM-Crnomelj-NM).

PS:
Se pa strinjam, da je zvok bencinarja ubitacno lep - and it makes me :cry:

lp
Slika
156ts
Alfa Junior
Alfa Junior

jaka_speed napisal/-a:
156ts napisal/-a:Kje so pa argumenti za zvok (to niso kar si napisu;) in cuore sportivo?

Prid enkrat k men pa greva mal čez Gorjance (NM-Metlika-NM) pa boš vidu Cuore sportivo.. :mrgreen: Takoj boš teku dizelco kupt :D
Ne sej to ti verjamem, kot sem reku že prjatlova 166 s to mašino hudo leti. Pomoje je 156, nachipana na 210 res raketa :o .
lizard napisal/-a:Pa prvič slišim tiso glede 164-ke in zvoka. Za kateri motor to gre?
Po pravici povedano nimam pojma, to mi je kot cca 12 letnemu mulčku fotr povedu, k je mel takrat 3 AR 33 zaporedoma. Sem si do dons zapomnu ta podatek. Možno je pa da je šlo za 3.0 V6, ker je to imel njegov kolega. Čeprav če logično pomislim, je to že mašina iz 75ke al je drugačna? Mogoče potem 2.0 TB...
Odgovori
  • Informacija