Vprašanja

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Mr
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murska sobota

mam eno par vprašanj glede 159-ke

1. je npr če držim na kjučo tipko za odklepanje se mi okna odprejo če pa držim za zaklepanje pa se ne zaprejo? je mogoče to kje nastaviti da bi to tudi šlo ali ne gre?

2. kak se sploh vklopi alarm in kako naj vem če ga sploh imam? :?

3. tista ročke za meni pri volau ima še tudi kako drugo funkcijo razen za osvetlitev ter tistega opozorila če še preveč pelješ?

4. pa če ima gdo še enak problem pri prižiganjo zjutraj npr oz ko avto en čas stoji 1-2dni da vedno moram vsaj 2 kurblat ker noče vžgati. motor se redno vrti pa vse samo ne vžge? pa tudi ne vedno mogoče na par dni 1× se to zgodi. in vedno samo prvič. pa če ga še isti dan 10× prižgem je 10× ok oz vžge na prvo.

5. ter a ma mogoče še kje v meniju kake skrite funkcije oz kake finte, ki jih tak na prvo ne najdeš oz piše samo v navodilih? namreč mam samo neka francoska navodila ki pa ne razmumem najbolj :)
mislim kaj takega kot si mel pri 156 za klimo da si mogel dat na 0 pa avto pa 0 itd.. oz nekaj takega da se pol ni klima vedno sama prižigala?

6. ter kak se obnese čip tuning? (1.9 120KM) a škoduje kaj motorju? poraba? če ma gdo kakše izkušnje stem?

namreč avto mam kakša 2 tedna pa nimam navodil :S
pa mogoče oz verjetno par funkcij sploh neven uporabljat :S

Hvala LP
ziga22
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 2006 Alfa 159

1. Kolikor vem ni nastavitve za to, meni dela BP.
2. moraš imeti tipko, na ključu bi morala biti IMO
3. Noup
4. Poglej malo po forumu, menda je to programska napaka, naj bi se odpravila z nadgradnjo softwera. Nekateri imajo kljub temu še vedno težave, samo to je mislim da če po vžigu ugasne, ne pa obratno.
5. Nič bistvenega ni v menuju
6. Tudi 150HP različica se čipa b.p. Načeloma težav ni, odvisno od "tuninga". Motorju načeloma ne škoduje, lahko pa sklopki in v ekstremih menjalniku. Poraba zna biti celo nižja, če si agresiven voznik
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Navodila v angleščini imaš v temi Navodila 159.

1.9 120konjsko imam tudi jaz in še razmišljam če bi čipal. Povprašaj alfista Uroš-a, on je zastopnik za tuner.at. Competence tuning. Na 150konjev brez problema.
Denis 159
Alfist
Alfist
Kraj: Sevnica

3. če pritisneš na ročki menu imaš notr razno razne nastavitve in funkcije...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

A pa komu na tem našem forumu deluje 159ka brez kakršne ampak res kakršnekoli težave :?: Dam lastniku za pir...
Denis 159
Alfist
Alfist

Miholl napisal/-a:A pa komu na tem našem forumu deluje 159ka brez kakršne ampak res kakršnekoli težave :?: Dam lastniku za pir...
hehe..to je preklet model avta :)
Mr
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Murska sobota

@ Denis159 jaz ko stisnem tipko meni imam samo speed limit ali pa kaj trenutno poslušam to je pa vse :|

kaj je pa tisto polek taka mala zareza polek zaraze za ključ? malo manjša?
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Mr napisal/-a:@ Denis159 jaz ko stisnem tipko meni imam samo speed limit ali pa kaj trenutno poslušam to je pa vse :|

kaj je pa tisto polek taka mala zareza polek zaraze za ključ? malo manjša?
Poskusi se sprehajat po meniju takrat ko stojiš na mestu ne med vožnjo.
Denis 159
Alfist
Alfist

tista mala zareza je pa za ključ..
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Miholl napisal/-a:A pa komu na tem našem forumu deluje 159ka brez kakršne ampak res kakršnekoli težave :?: Dam lastniku za pir...
pivo pivo :)))
Ali
Alfist
Alfist

:D
A komu na tem forumu bilo katera alfa deluje brez ampak res brez kakršnekoli težave?
BMW v garaži stoji, Alfa te pa čaka.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

LaserJaMM napisal/-a:
Se pruga tanka ni skuru pa je ze glasen :lol: :lol:

Bos povedu cez ene 14 dni ok :?: :mrgreen: . No, ma dam ti 10 dni do prve objave v podforumu za okvare :mrgreen:
Uporabniški avatar
pelinkovec
Alfa Member
Alfa Member

Ali napisal/-a:
:D
A komu na tem forumu bilo katera alfa deluje brez ampak res brez kakršnekoli težave?
Meni 8) Zaenkrat... :D Sem pa moral volansko letev menjat, ampak trenutno dela tako, kot se spodobi =D>
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Miholl napisal/-a:
LaserJaMM napisal/-a:
Se pruga tanka ni skuru pa je ze glasen :lol: :lol:

Bos povedu cez ene 14 dni ok :?: :mrgreen: . No, ma dam ti 10 dni do prve objave v podforumu za okvare :mrgreen:
V 3000 km nobene težave :) Pivo!
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Si vse povedal...

Meni 8) Zaenkrat... :D Sem pa moral volansko letev menjat, ampak trenutno dela tako, kot se spodobi =D>
Odgovori
  • Informacija